Смаколики до Геловіна: ідеї святкових десертів для дітей


Опубліковано 20 Жовтня 2025 о 10:00

Блог Діти в місті >  Смаколики до Геловіна: ідеї святкових десертів для дітей


Смаколики до Геловіна: ідеї святкових десертів для дітей

Photo: Freepik


Осінь приносить не лише шурхотіння листя та похолодання, а й найстрашнішу (та найсолодшу) ніч року — Геловін. Це одне з найулюбленіших дитячих свят, коли можна вдягнути страшні костюми та приготувати цікаві солодощі. Тематичні смаколики вже давно стали частиною свята. Навіть магазини наповнюються шоколадними черв’яками та жувальними зубами вампірів. «Діти в місті» пропонують вашій увазі цікаві рецепти, які можна протестувати вдома.


Гарбузове обличчя


Гарбуз є символом Геловіну, саме з нього вирізають страшні ліхтарики та різноманітні гримаси, що лякають перехожих. Тому цей овоч ідеально підходить для десерту. Зробіть кекси або мафіни з гарбузовим пюре, а зверху змастіть їх крем-чізом і прикрасьте «обличчям» з шоколадних крапок і мармеладу.


Монстрики кейк-попси


Приготуйте різноманітні цукерки, якими можна частувати гостей та друзів. Рецепт та покроковий план шукайте у відео.



Video: Солодощі для душі


Павуки на тарілці


Для цього десерту вам знадобиться порційне желе оранжевого або фіолетового кольору. Зверху необхідно вставити дві-три шоколадні палички як «ноги». Таким чином десерт виглядатиме як маленький павук. Не забудьте прикрасити десерт очами з цукерок.


Читайте також: Геловін: добірка фільмів і мультиків для атмосферного вечора



Шоколадні цукерки


Для цього десерту необхідно розтопити шоколад та розлити його на пергамент, щоб він утворив плаский шар. Зверху прикрасьте шоколад тематичними присипками. Після цього охолодіть і поламайте на шматочки. Перевага цього смаколика в тому, що діти самі можуть займатися дизайном солодощів.


Солодощі на будь-який смак


Якщо ви готуєте справжнє свято з великою кількістю гостей, вам не обійтися без надихаючого контенту. Нижче цілих 12 смаколиків, які здатні прикрасити ваш стіл.



Video: Sharp Aspirant


Чаклунський мус з гарбуза


Вам знадобиться:

  • 300 г гарбуза
  • 80 г цукру
  • 200 г вершків
  • 10 г агар-агару
  • спеції (кориці, мускатний горіх) – за смаком

Спочатку наріжте гарбуз кубиками та відваріть його до м'якості. Після цього злийте воду та збийте гарбуз до стану пюре. Додайте цукор та спеції, ретельно перемішайте. Вершки необхідно збити до стійких піків та обережно додати до гарбузової маси. Також додайте агар-агар.

Після того як мус готовий, розкладіть його по порційних склянках та відправте охолоджуватись в холодильнику протягом 2 годин.


Поради для батьків


Геловін – це свято, коли дітям можна насолодитися веселощами. Дозвольте дитині обирати тему та кольори для десертів. Обов’язково залучайте дітей до приготування, адже це значна частина святкування.

Присвятіть час історіям про Геловін та перегляду тематичних мультиків. Розкажіть дитині, звідки пішла традиція робити ліхтарики з гарбуза та чому під час свята діти у західних країнах ходять до сусідів та кричать «trick or treat» (гаманець чи життя).

Підготуйте фото або відео «слайд-шоу» до вечері, щоб зробити атмосферу ще святковішою.


Вам може сподобатися наша стаття: Геловін: що подивитись із дітьми та підлітками


FAQ: Часті запитання про геловіннські смаколики


З якого віку можна готувати десерти разом із дітьми?

Можна починати вже з 3–4 років. Підбирайте для діток безпечні завдання. Наприклад, прикрашання печива чи викладання маршмелоу. Старші діти вже можуть самостійно розтоплювати шоколад.

Чи можна зробити «здорові» варіанти святкових солодощів?

Так! Замість солодких присипок можна використати кокосову стружку, подрібнені горіхи або ягоди. Крім того, цукор в рецептах можна замінити на мед.

Чи можна готувати смаколики заздалегідь?

Так, більшість десертів можна підготувати заздалегідь та зберігати їх у герметичному контейнері до святкування. Однак прикраси з глазурі краще додати безпосередньо перед подачею.







Пошук