Друг за гроші, або для чого дитині домашня тварина


Опубліковано 25 Квітень 2018 о 14:51

Блог Діти в місті >  Друг за гроші, або для чого дитині домашня тварина


Друг за гроші, або для чого дитині домашня тварина

Ваш малюк просить купити йому песика, а ви не погоджуєтесь? Можливо, ви ще не знаєте, що домашні улюбленці допоможуть дисциплінувати дитину та укріпити її здоров’я. Більше інформації шукайте у статті.

Photo: Pexels


Ви знали, що у дітей, які з раннього віку живуть поряд із котиками та песиками, суттєво зменшується ризик застудитися? Вчені стверджують, що діти, які виросли по сусідству з цими чотирилапими, рідше скаржаться на кашель та нежить, ніж діти, які живуть без домашніх тварин.

Як саме тварини захищають від захворювань, достеменно не відомо. Однак дослідники вважають, що їхня шерсть та мікроби, які вони приносять із вулиці, укріплюють імунну систему малюка та вчать його організм боротися з алергенами та вірусами в майбутньому.

Лікар Комаровський наголошує на тому, що хвороби передаються дитині здебільшого від людей, у той час як собака — це прекрасний привід погуляти на свіжому повітрі і тим самим укріпити дитяче здоров’я. Головне — не забувати про очевидні гігієнічні правила в поводженні з тваринами.


Спілкування дітей з домашніми улюбленцями має цілу низку переваг



Для дитини її перший домашній улюбленець стане найкращим другом. Photo: Pexels


Не даремно ж кажуть, що собака — то друг людини, а тим паче дитини. Це саме стосується й котиків, кроликів, морських свинок та папуг — тобто всіх звірят, з якими потоваришує малюк. Для дитини її перший домашній улюбленець стане найкращим другом, і разом вони пройдуть через усі труднощі відносин: перші обійми та перші подряпини, сумісні прогулянки та сон на голові один у одного, а ще відтягнуті хвости та вуха, покусані пальчики та сотні годин муркання — погладжування — вичісування. Хто ж не мріє про такого приятеля? І якщо ваш малюк вкотре попросить подарувати йому хом’ячка, перш ніж відмовляти, ознайомтеся з позитивним ефектом від такої дружби.

Окрім очевидних переваг у вигляді веселощів від гри з вихованцем, є й більш вагомі плюси.



На практиці доведено, що контактування з живими істотами позитивно впливає на психо-емоційний стан людини. Photo: Pexels


Пет-терапія, або терапія спілкуванням з тваринами, є все більш популярним методом боротьби зі стресом. На практиці доведено, що контактування з живими істотами позитивно впливає на психо-емоційний стан людини. У дитячому віці, коли розвиток емоційних здібностей найбільш вразливий, взаємодія з тваринами знижує рівень тривожності, заспокоює дитину та піднімає настрій.

Позитивний вплив відображається не тільки на психологічному рівні. Домашні тварини допомагають вести здоровий спосіб життя. Адже зрозуміло, що із собакою необхідно гуляти двічі на день, а користь від прогулянок на свіжому повітрі важко переоцінити.

Також знайомство з тваринами допомагає маленьким дітям запобігти алергії. Контакт із домашніми вихованцями на ранніх етапах життя може дати дитячому організму час на пристосування та боротьбу проти бактерій, які викликають алергічні реакції.


Життєві уроки, які отримують діти від дружби з тваринами



Доглядаючи за домашніми тваринами, діти отримують надзвичайно важливі уроки, які знадобляться їм у дорослому житті. Photo: Pexels


Поруч із чотириногим другом дитина стає більш організована та дисциплінована. Домашній вихованець навчить малечу нести відповідальність за інших. Дитина усвідомлює, що тварина — це не іграшка, і за нею потрібно щодня доглядати, а ще годувати та вигулювати. Навички від взаємин із улюбленцем допоможуть дитині в дорослому житті, адже вона навчиться відповідати за свої рішення та вчинки.

Улюблене звірятко для дитини — це найкращий психолог і помічник у питаннях соціальної адаптації. Діти, у яких є вихованець, легше вливаються в новий колектив і заводять друзів. Собака, наприклад, допоможе сором’язливим дітлахам знайти спільну мову з однолітками у дворі та потоваришувати. Сусідські діти обов’язково почнуть розпитувати про пса, намагатися пограти з ним, отже, дружні відносини між дітьми зав’яжуться самі собою. Спільний вигул домашнього улюбленця може згуртувати навіть найбільш мовчазну малечу.

Крім виховних моментів, тваринка допоможе дитині впоратися зі своїми психологічними проблемами. Догляд за вихованцем підвищує самооцінку малюка, що буває вкрай важливо. І навпаки, занадто зациклена на собі дитина стає уважнішою до оточуючих.



Photo: Pexels


Кішки й собаки терплять до останнього, але якщо малюк усе ж «перегне палицю», кішка може подряпати, а собака голосно гавкнути. Подібна поведінка тварини може налякати маленького забіяку, але в підсумку навчить його обережності та розумінню почуттів інших живих істот.

Діти, які мають домашню тварину, розвивають почуття прекрасного, вони вчаться бачити справжню красу. Бережливе й уважне ставлення до улюбленця, яке проявляє дитина, переноситься на інші аспекти життя.


Про небезпеки, які несуть домашні вихованці, читайте в наступних статтях.







Пошук