Як дітям легко вивчити англійську мову?


Опубліковано 11 Вересень 2018 о 16:11

Блог Діти в місті >  Як дітям легко вивчити англійську мову?


Як дітям легко вивчити англійську мову?

Designed by «Діти в місті»


Сьогодні в мережі можна знайти безліч курсів з вивчення англійської мови для дітей та десятки способів заговорити іноземною без жодних зусиль. Нам пропонують розкрити секрет поліглотства та розповісти як вчити по одній мові за місяць. Але яка ефективність цих порад на практиці?


Як дітям легко та головне ефективно вивчити англійську мову знають викладачі міжнародної мережі навчальних центрів Helen Doron English для дітей та підлітків від 3 місяців до 18 років.


Нам, дорослим, англійська мова дається важко. Ми намагаємося зрозуміти правила іншої лінгвістичної системи, тренуємо свій артикуляційний апарат для вимови нетипових для нас звуків.

На відміну від дорослих, діти набагато легше та простіше вчать англійську так само, як рідну мову, адже малеча не аналізує, а просто запам’ятовує необхідну інформацію. Але є деякі тонкощі, про які ми сьогодні й поговоримо.


Коли починати вивчати англійську мову з дітьми?


Викладачі навчального центру «Англійська Хелен Дорон» вважають, що максимально раннє вивчення англійської мови — кращий спосіб стимулювати роботу мозку та збільшити інтелектуальний потенціал дитини. Порівнюючи здібності дітей, які розмовляють однією і двома мовами, білінгви часто виявляються більш розвиненими.

Тому починати слід якомога раніше. Інтерактивний курс для немовлят закладає фундамент розмовної англійської мови. Малюки в ігровій та веселій формі — через розвиваючі завдання, пісні, вірші та мову жестів — пізнають навколишній світ. Так, вони ще не можуть повторити почуте, але перебування в англомовному середовищі є важливим аспектом для успішного вивчення іноземної мови.

Заняття проводяться виключно англійською мовою в невеликих групах з батьками, що зміцнює зв’язок між дитиною та близьким дорослим. Навіть найменші діти почувають себе комфортно, у безпеці. Це сприяє не лише ефективному вивченню англійської мови, як рідної, а й емоційному, інтелектуальному та фізичному розвитку дитини.

Курси «Англійська Хелен Дорон» розраховані для малюків від 3-х місяців.


Граємо разом: шлях до серця дитини лежить через цікаві ігри


Мабуть, вже кожна мама і кожен тато знає, що краще за все дитина засвоює знання граючись. Ви, напевно, помічали, як легко ваш малюк запам’ятовує віршики та пісеньки з улюблених мультиків. Діти вбирають інформацію, яка їм цікава, тому в методиці Хелен Дорон важливу роль відіграють історії з оригінальними персонажами, від яких діти у захваті, та із задоволенням слідкують за їхніми пригодами.


Video: Helen Doron English


Наприклад, крихітки до трьох років вчать англійську разом із принцом на ім’я Sam, кошеням Fluffy та дракончиком Didi.

А курс для дітей від 3 до 6 років знайомить маленьких студентів із хлопчиком Paul Ward, веселою пухнастою «кляксою» Flupe та повною сюрпризів бабусею Granny Fix. Слідкуючи за пригодами головних героїв у казковому світі віршів, діти знайомляться з правильною вимовою й основними структурами англійського речення; вчаться вести діалог, ставити і відповідати на запитання, розповідати про себе.

Важливим аспектом є те, що всі курси проводяться виключно англійською мовою.


Навіть якщо дитина бешкетує або відволікається, викладачі центру намагаються пояснити їй ситуацію за допомогою міміки, жестів та інтонації. Це дає відчуття повного занурення в англомовне середовище.


Вікові особливості вивчення іноземної мови


Малюки нерозлучні з мамами, тому якщо плануєте почати вивчення англійської мови з раннього віку — шукайте курси, які відвідують діти з батьками. Для того, щоб немовлята почувалися в безпеці, важливо, щоб групи були невеликими.

Дітки від 3 до 6 років дуже допитливі, їх цікавить абсолютно все навколо, тому треба ловити момент. Обираючи курси, зверніть увагу на освіту та рівень володіння мовою, вміння викладача контактувати з дітьми. Дитині цього віку не цікаво знати Present Continuous або Passive Voice, їм потрібні веселощі, ігри та увага.


Дітям 3-6 років не цікаво знати Present Continuous або Passive Voice, їм потрібні веселощі, ігри та увага. Photo: Helen Doron English


Школярів 6–12 років потрібно залучати до вивчення англійської мови цікавими завданнями та іграми. Шукайте курси, на яких буде підтримуватися дружня атмосфера, без суворих правил та дисципліни. Дітям цікаві технології, якщо на курсах їм увесь час доведеться сидіти над книжками та зошитами, є шанс, що діти просто занудьгують та втратять інтерес.

Курс англійської для школярів 6–12 років Хелен Дорон враховує потреби та інтереси дітей, тому в навчальних матеріалах використовують чудові книжки з технологією доповненої реальності.

Курси англійської Хелен Дорон для підлітків розроблені з урахуванням потреб та інтересів молоді у такий спосіб, щоб максимально зацікавити студентів.


Як знайти ідеальний центр англійської мови


Вважаєте, що ваша дитина готова до вивчення англійської мови, але як визначитися серед великої кількості шкіл, курсів та репетиторів? Ми зібрали для вас топ-10 порад, на що варто звернути увагу, вибираючи центр англійської мови для дитини.


1. Викладачі


Зверніть увагу на дипломи та сертифікати вчителів школи. «Англійська Хелен Дорон» об’єднує професіоналів, які присвятили себе викладанню. Всі викладачі «Англійська Хелен Дорон» проходять ґрунтовний міжнародний тренінг, на якому детально вивчають авторську методику і практикують використання запатентованих навчальних матеріалів. Оскільки вчителі роблять все можливе, щоб учні отримали максимальну користь та задоволення від занять, то їх ентузіазм передається і дітям, які з нетерпінням чекають наступного уроку.


2. Умови та загальна атмосфера


Для кожної мами важливо в яких умовах знаходитиметься її дитина. Чисте та тепле приміщення, зручні сучасні меблі та все необхідне для комфортного перебування — не дивлячись на те, що більшість мовних шкіл знаходяться в сучасних затишних офісах, все ж варто переконатись.


«Англійська Хелен Дорон» об’єднує професіоналів, які присвятили себе викладанню. Photo: Helen Doron English


На заняттях центру «Англійська Хелен Дорон» викладачі створюють сприятливу атмосферу, що допомагає студентам відчути себе впевнено, саме тому діти активні на уроках та із задоволенням і легкістю спілкуються англійською.


3. Методика


Всі курси «Англійська Хелен Дорон» — від немовлят до підлітків — розроблені під безпосереднім керівництвом лінгвіста та автора методики Хелен Дорон. До групи розробників також входять експерти з лінгвістики, викладання англійської мови як іноземної та розвитку дітей. Всі розповіді, пісні та мультфільми створюються спеціально для «Англійська Хелен Дорон» з урахуванням словникового запасу відповідних програм. Аналогічним чином розроблені завдання та ігри, щоб надати студентам цікавий досвід, і в той же час спростити запам’ятовування слів.


4. Моніторинг успішності


Після закінчення UNIT (на рік їх 4), батьки студентів курсу «Англійська Хелен Дорон» отримують лист з результатами навчання, словниковим запасом, який вивчили діти та особистою характеристикою учня: як себе вів, що йому цікавіше, яких успіхів досяг і як даються йому знання.

Також, якщо студент пропускає заняття, в той же день йому надсилають домашнє завдання з матеріалами, які проходили на цьому занятті.


5. Врахування вікових особливостей


Video: Helen Doron English


Студентом мовної школи може бути і дворічний малюк, і 15-річний підліток, тому навчальна програма має враховувати відмінності у викладанні.

Методикою центру «Англійська з Хелен Дорон» передбачено врахування віку дитини, оскільки він впливає на характер гри, її темп, складність та направленість. Навчальні програми розділені на чотири вікові групи: «0–3», «3–6», «7–12» та «13–18».

У кожної дитини свій темп розвитку та сприйняття інформації, тому в центрі практикують індивідуальний підхід на заняттях.


6. Групи


Дослідження довели, що навчання в маленьких групах дає кращі результати, ніж приватні уроки англійської з репетитором.

Навчання в центрі в групах від 4 до 8 учнів надає відразу дві переваги. З одного боку, студенти мають більш широкі можливості практики англійської мови та їм доступні всі плюси роботи в групі, яких немає при індивідуальних заняттях. З іншого боку, в таких маленьких групах викладач приділяє увагу кожній дитині.


7. Використання новітніх технологій



Photo: Helen Doron English


За допомогою інноваційних мультимедійних розробок Освітньої Групи Хелен Дорон діти можуть у будь-якому місці у зручний для них час поглиблювати знання англійської мови:

  • Helen Doron Stream — онлайн-додаток з аудіо- та відеоматеріалами до навчальних програм.
  • Kangi Club — портал онлайн-ігор і розвиваючих завдань.
  • Helen Doron Radio — власна радіостанція, яка об’єднує підлітків у всьому світі.
  • Helen Doron Song Club — пісенний клуб на YouTube з авторськими піснями та відеороликами.
  • Helen Doron Read — мобільний додаток для формування та вдосконалення навичок читання та письма.
  • Fun With Flupe English Words — мобільний додаток для вивчення нових слів наймолодшими студентами.


8. Розташування


Це не головний критерій, але погодьтеся, якщо ви шукаєте центр англійської мови в Києві, розташування має значення. Навряд чи вам захочеться двічі на тиждень возити дитину в інший кінець міста, та ще й з пересадками.

В Україні відкрито 69 навчальних центри «Англійської Хелен Дорон», 30 з яких у столиці. Знайти навчальний центр поруч з вами.


9. Відгуки


Найкраща рекомендація для мовної школи — це відгуки батьків та студентів. Прочитайте інформацію про центр іноземної мови в мережі, ознайомтеся з відгуками.


Навчання в «Англійська Хелен Дорон» дає дітям більше впевненості в своїх лінгвістичних уміннях. Photo: Helen Doron English


В 2012 році було проведене дослідження «Академічний нагляд і емпірична оцінка професора Хайнера Бьоттгера Департаменту викладання англійської мови Католицького університету Айхштетт-Інгольштадт, Німеччина» для мережі «Англійська Хелен Дорон».

Загальний рівень задоволеності програмами «Англійська Хелен Дорон» становить більше 97 %. Батьки і діти зазначають, що курси «Англійська Хелен Дорон» сприяють розвитку впевненості в собі, покращують мовні навички (аудіювання, читання, усне мовлення, письмо) і допомагають завоювати авторитет на уроках англійської мови у школі.

В опитуванні взяли участь 1 038 клієнтів мережі «Англійська Хелен Дорон», з яких:

  • 94 % вважають курси «Англійська Хелен Дорон» цікавими, і це є сильним мотивуючим фактором у навчанні.
  • 91 % комфортно почуваються в англомовному середовищі.
  • 82 % переконані, що навчання в «Англійська Хелен Дорон» дало їм більше впевненості в їх лінгвістичних уміннях.
  • 74 % зазначають, що завдяки курсам «Англійська Хелен Дорон» вони краще навчаються в школі.
  • 70 % студентів Helen Doron English приходять на навчання за рекомендаціями рідних та друзів.


10. Демонстраційне заняття


Ми впевнені, ваша дитина отримає задоволення від безкоштовного демонстраційного заняття. Адже, понад 3 мільйони дітей вже вивчили англійську за допомогою авторської методики Хелен Дорон. Метод природного навчання через гру зарекомендував себе в більш ніж 35 країнах.


Переконайтесь у якості та стандартах навчання міжнародного рівня на безкоштовному пробному уроці.







Пошук