Топ-7 креативних весняних листівок для матусі


Опубліковано 07 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ-7 креативних весняних листівок для матусі


Топ-7 креативних весняних листівок для матусі

На календарі вже весна, але погода ще не поспішає радувати сонячними днями. Ми пропонуємо дарувати своїм близьким та рідним тепло, створене власноруч.

Листівки та поробки, зроблені руками дитини, обов’язково порадують кожну матусю.

Але зазвичай діти дошкільного віку не можуть самотужки зробити гарну листівку, тож їм знадобиться допомога татусів, або старших братів та сестер. 

До вашої уваги 7 чудових та оригінальних ідей листівок.


Пальчикові квіти



Це ідея для тих дітей, які ще не вміють малювати олівцями або вирізати ножицями. Підготуйте заздалегідь макет листівки з картону. Малюку треба буде лише макнути пальчики в фарбу та залишити кілька своїх відбитків.


Листівка «Весняні гілочки»



Виготовлення цієї листівки також не займе багато часу. Дитині знадобиться кольоровий папір блакитного та жовтого кольору, та діркопробивач. На блакитному папері треба зробити багато дірочок та домалювати фломастером гілочки. З іншого боку приклеїти жовтий листок паперу.

Листівка «Квіткова краса»



Цю листівку ми будемо створювати в техніці плямового малювання. Такий метод відмінно підходить для творчості з дво- та трирічками. Підготуйте макет листівки, фарби, та трубочки для коктейлів.

На тильній стороні листівки поставте кілька крапель розведеної в воді густої гуаші рожевого, червоного, жовтого кольору.

Подуйте в трубочку і зробіть з крапель великі кольорові плями, які нагадують квіти. Стеблинки до квітів можна намалювати тонким пензликом.

Листівка «Тюльпани»



Для цієї поробки знадобиться картон блакитного кольору, кольоровий папір (жовтий, зелений, рожевий, червоний), ножиці, клей.

З кольорового паперу зробіть декілька тюльпанів, як показано на малюнку нижче.


З зеленого паперу складіть стеблинки (зігнута в кілька разів смужка паперу). Зігніть навпіл лист блакитного картону, а потім зробіть внизу листа 2 надрізу канцелярським ножем: верхній — довше, а нижній — коротше. Зігніть лист повторно і акуратно витягніть рукою папір від надрізів. У цю нішу приклейте тюльпани на стеблинках.

Об’ємна 3Д листівка



Цю складну, на перший погляд, листівку насправді дуже легко зробити. Вам знадобиться жовтий двосторонній картон, ножиці, клей, кольоровий папір.

Зелений листок паперу зігніть навпіл. На місці згину зробіть надрізи — від великих по краях, до маленьких до центру.

Відкрийте лист і дістаньте надрізані смужки паперу вперед. Відріжте краї листа овально або ажурно, щоб він нагадував галявину. Приклейте його на зігнутий лист жовтого картону. На частині, яка виступає, приклейте квіточки з кольорового паперу і зелені листочки.

Листівка «Квіткова галявина»



Для цієї листівки вам знадобиться зелений двосторонній папір, кольоровий папір, ножиці, фломастери, клей.

Зелений лист паперу складіть гармошкою, а потім зігніть навпіл так, щоб вийшло 2 віяла, як показано на зображенні.

Склейте дві ці частини між собою клеєм-олівцем. З кольорового або білого паперу виріжте квіточки, намалюйте на них фломастерами пелюстки. Приклейте квіти на ваш зелений кущик. Його в свою чергу можна акуратно приклеїти всередину листівки і він буде розкриватися.


Листівка з контуром дитячої ручки



Для виготовлення цієї незвичної листівки знадобиться кольоровий папір, клей, ножиці, олівці.

Прикладіть ручку дитини до листка паперу зеленого кольору, обведіть та виріжте по контуру. З кольорового паперу виріжте різнобарвні квіти та горщик. Приклейте всі деталі на листок білого картону та виріжте цю композицію по контуру.

Приклейте горщик з квітами на листівку.


Дитині дуже сподобається власноруч робити для вас подарунок. А ви не забудьте похвалити малюка за виконану працю.

Теплої і сонячної весни вам!






Пошук