Смачно і корисно зміцнюємо імунітет


Опубліковано 27 Березень 2020 о 10:54

Блог Діти в місті >  Смачно і корисно зміцнюємо імунітет


Смачно і корисно зміцнюємо імунітет

Пасти

У період карантину ми радимо Вам спробувати вітамінні суперсуміші (хтось називає їх пастами) для підвищення супротиву організму.

Всі пасти рекомендується вживати 1 раз в день за 20-30 хвилин до їжі за умови, що немає будь-яких протипоказань.


Photo: Freepik


1. «Байконурська»

200 гр. волоських горіхів; 100 гр. мигдалю; 100 гр. кедрових горіхів; 100 гр. кураги; 100 гр. чорносливу; 100 гр. родзинок; 2 лимона; 150 гр. меду.


2. «Імбирно-лимонна суміш»

150 гр. кореня імбиру; 200 гр. меду; 2 лимона.


3. «Амосова»

200 гр. кураги; 200 гр. чорносливу; 200 гр. інжиру; 200 гр. родзинок; 200 гр. волоських горіхів; 200 гр. меду; 2 лимона.


4. Горіховий мікс

Суміш горіхів і насіння сирих, не смажених: волоські, фундук, фісташки, кешью, кедрові, насіння гарбузове, соняшникове насіння.

Сухофрукти: родзинки, курага, інжир сушений, журавлина сушена. Мед. Інгредієнти беруться в рівних частинах (бажано по 300 гр.).


5. Паста з алое 

Сік 100 гр. алое; сік 2 лимонів; 1 апельсин перемелений; 300 гр. меду; 500 гр волоських горіхів (перемелених). Можна вживати 3 рази на день до їжї по десертній ложці.


Чаї

Також пийте гарячі чаї з лимоном, імбиром, малиною, мелісою, м'ятою, медом, обліпихою, смородиною. Лікарі радять для запобігання зараження коронавірусом пити побільше саме гарячого чаю. Є версія, що високі температури здатні вбити вірус в ротоглотці до того, як він потрапить в легені.



Photo: Freepik 


Тому хочемо Вам запропонувати добірку вітамінних напоїв, чаїв, які можна приготувати в домашніх умовах:


1. Трав'яний чай

Існує багато видів трав'яних чаїв у вигляді чайних зборів з використанням трав, ягід, квітів або чаю з певної лікарської рослини. Деякі види можна вживати щодня, інші курсами протягом місяця.

Залежно від складу, чаї для зміцнення імунітету, при відсутності протипоказань, можна вживати в будь-якому віці, для дітей починати прийом лікарських чаїв потрібно не раніше трьохрічного віку і тільки після консультації з лікарем.


2. Чай з плодів шипшини

Дуже простий у приготуванні чай. На жменю плодів шипшини беремо літр води. Шипшину попередньо промити і просушити. Воду кип'ятимо і заливаємо плоди, щоб вода повністю покривала шипшину. Чай повинен заварюватися впродовж 6 годин в закритому посуді. Далі проціджуємо чай, підігріваємо і додаємо до смаку мед або цукор. Шипшина багата на вітамін С, Е, А, В2, залізом, міддю, марганцем, кремнієм, фосфором. Чай із шипшини воістину вітамінний напій. Чай виходить з легкою кислинкою.


3. Апельсиновий чай

На один літр води нам знадобиться 60 грам шкірки апельсина і лимона. Якщо у вас висушені шкірки апельсина, заливаємо їх окропом, додаємо чайну ложку чорного або зеленого чаю і даємо настоятися 10 хвилин. Якщо шкірки свіжі, заварюйте чай хвилин 5, щоб він не увібрав в себе гіркоту. Далі проціджуємо чай, додаємо трохи апельсинового лікеру або соку. За смаком додаємо мед або цукор і можна пробувати.


4. Обліпиховий чай з медом

В ягоді обліпихи міститься вдвічі більше вітаміну С, ніж в цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж в пшеничній олії.

Для приготування чаю нам знадобитися 200 грам обліпихи, вода - 500 мл., чорний чай - 1 ч.л, мед - за смаком. Половину ягід обліпихи потовкти в пюре, додати другу частину ягід, чайну ложку чаю і залити все окропом. Заварюємо чай протягом 5-10 хвилин, проціджуємо і можна пити. Мед додавайте безпосередньо перед самим чаюванням.


5. Липовий чай

Як заварювати липовий чай? Все дуже просто! Краще брати для цього керамічний або фаянсовий чайничок-заварник. Спочатку обдаємо його окропом, а потім засипаємо суху липу з розрахунку 1 столова ложка на 200 мл. води (приблизно одна чашка). Заливати краще не щойно кип`яченою водою, а окропом, остиглим до температури 90-95 °С. Щільно закриваємо, а ще краще - вкутуємо рушником і залишаємо настоятися 20-25 хвилин. П'ємо і насолоджуємося.


Крім цього не забувайте про здоровий спосіб життя і повноцінне харчування.

Будьте здорові!






Пошук