До чаю: 3 простих рецепти смачної випічки


Опубліковано 31 Березень 2020 о 10:36

Блог Діти в місті >  Різне >  До чаю: 3 простих рецепти смачної випічки


До чаю: 3 простих рецепти смачної випічки

Photo: Freepik


Що може бути приємніше, ніж посиденьки в колі близьких людей за чашкою чаю? Ми підібрали для вас 3 цікавих рецепти. Порадуйте рідних смачними домашніми солодощами, приготованими своїми руками.


Мармуровий кекс

Класичне поєднання ванільного і шоколадного тіста. Найцікавіше в цьому рецепті - наповнювати форму. Можна наливати тісто шарами або довільно. Головне, щоб потім в відрізаному шматочку поєднувалися два кольори і смаки.


Photo: Freepik

Інгредієнти:

Тісто:

  • Масло - 200 г 
  • Яйця - 3 шт
  • Цукор - 150 г 
  • Ванильный цукор - 1 пакетик (10 г)
  • Борошно - 220 г 
  • Молоко - 100 мл*
  • Розпушувач - 1 ч. л. з гіркою
  • Какао-порошок - 2 ч. л. з гіркою

Глазур:

  • Шоколад - 60 г 
  • Масло - 50 г 


Приготування:

  1. Для тіста збийте масло з цукром і ванільним цукром до світлого, майже білого кольору.
  2. По одному додайте яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу в крем.
  3. Всипте борошно, просіяне з розпушувачем, влийте молоко і перемішайте до отримання однорідного тіста.
  4. Розділіть тісто на дві рівні частини, в одну з них додайте какао-порошок і розмішайте.
  5. Викладіть у форму обидва види тіста (можна у формі злегка перемішати їх виделкою). Постукайте формою об стіл кілька разів, щоб тісто рівномірно розподілилося.
  6. Печіть при 170 °С 45-50 хвилин, не забудьте перевірити готовність лучиною. Повністю остудіть.
  7. Для глазурі розтопіть масло з шоколадом, розмішайте і полийте кекс. Поставте в холодильник, щоб глазур застигла.
* Не забудьте, що молоко має бути кімнатної температури!



Базельські брауні 

Відоме шоколадне тістечко Брауні можна знайти не тільки в американській кухні. Така ж випічка існує і в швейцарській гастрономії, її батьківщина – місто Базель. Невідомо, загальні у них коріння чи це винахід прийшов в голову відразу декільком кухарям. Проте факт залишається фактом. Тісто в Базельських Брауні дуже м’яке і, можна сказати, що тане в роті, а смак самий що ні на є шоколадний.

Photo: Freepik

Інгредієнти:

  • Вода - 1 л
  • Шоколад темный (не менше 60% какао) - 165 г
  • Борошно - 50 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукровий пісок - 65 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Пекарський порошок - 2 г
  • Сіль - 1 щіпка


Приготування:

  1. Закип’ятіть воду. Шоколад наламайте на великі шматочки і залийте окропом. Залиште на 2 хвилини, не перемішуючи, щоб окріп розм’якшив шоколад. Акуратно злийте з шоколаду майже всю воду, залиште приблизно 1 ст. л. Додайте розм’якшене вершкове масло.
  2. Відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукровий пісок і розітріть до побіління маси. Білки збийте в окремому посуді з дрібкою солі.
  3. Розтерті жовтки влийте в шоколадну масу. Туди ж додайте збиті білки і акуратно перемішайте до однорідності. Додайте борошно, пекарський порошок і розмішайте.
  4. Викладіть тісто в змащену маслом круглу (діаметр 18 см, висота 6 см) або у формі прямокутників (14 × 18 см, висота 6 см) форму і випікайте в духовці при 160 ° С 25 хвилин. Готову випічку остудіть і вийміть з форми. Розріжте Брауні на порційні шматочки і подавайте до кави або чаю.
Такі Брауні можуть зберігатися 2-3 дні як в холодильнику, так і в сухому прохолодному місці. Зауважимо, що при зберіганні в холодильнику тісто сильно твердне, тому перед подачею до столу Брауні слід потримати близько півгодини при кімнатній температурі.



Банановий пиріг з банановим чіпсами

Надзвичайно ніжний, що тане в роті банановий пиріг, обов’язково потрапить в вашу книгу рецептів. Для приготування цієї страви не потрібно багато часу, головне заздалегідь приготувати бананові чипси. Рекомендуємо приготувати їх одразу на кілька кексів, адже як тільки ви спробуєте цю страву, вам захочеться готувати її знову і знову. 

Photo: Freepik

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 140 г 
  • Цукор - 140 г 
  • Борошно - 140 г 
  • Яйця - 2 шт. 
  • Розпушувач - 7 г 
  • Банан - 3 шт. 


Приготування:

  1. Попередньо приготуйте бананові чипси. Очистіть один банан і поріжте його кружечками. Якщо у вас є сушка для фруктів, скористайтеся нею, якщо немає, то викладіть шматочки бананів на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку, розігріту до 60 градусів на 2 години. 
  2. Духовку розігрійте до 180 градусів. Приготуйте тісто. Розм'якшене вершкове масло змішайте з цукром і збийте міксером, додайте яйце і добре збийте. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до рідкої суміші і замісити тісто. Решта банани поріжте дрібними кубиками і додайте в тісто, добре перемішайте. 
  3. Форму для запікання застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто у форму і зверху викладіть бананові чипси. Запікайте в духовці протягом 30 хвилин. Дайте пирогу охолонути у формі, потім вийміть і поріжте на шматочки. 






Пошук