Топ тихих і спокійних ігор для відпочинку з дітьми


Опубліковано 04 Травень 2020 о 09:00

Блог Діти в місті >  Топ тихих і спокійних ігор для відпочинку з дітьми


Топ тихих і спокійних ігор для відпочинку з дітьми

Photo: Freepik


За словами психологів, активний відпочинок не є повноцінним. Саме тому після хорошої відпустки, цікавої подорожі або пікніка хочеться як слід відпочити. Теж саме можна сказати про ігри. Галасливі активні ігри віднімають багато енергії, після чого просто необхідно відпочивати. «Діти в місті» зібрали топ тихих ігор, які дозволять батькам трохи розслабитися в свій вихідний або ввечері після роботи.


Крокодил

Захоплююча гра з нашого дитинства, коли потрібно показати якесь слово за допомогою пантоміми. Якщо вам хочеться відпочити, показувати може тільки дитина, а ви будете вгадувати. Якщо дітей кілька, це ще простіше - нехай грають по черзі.


Хрестики-нолики

Проста гра, яка витрачає мінімум енергії. Навчіть малюка, як вигравати в цій головоломці, і пізніше він зможе грати в неї зі своїми однолітками.


Голосніше-тихіше

Напишіть на папері літери різного розміру. Після цього показуйте їх малюкові. Його завдання - дивитися на букви і вимовляти звук з різною гучністю. Чим більше буква, тим голосніше її потрібно вимовляти. Це гра для малюків, яка допоможе їм навчитися контролювати гучність голосу.


Лото

Улюблена гра наших бабусь і дідусів, в яку можна грати навіть лежачи. Нехай дитина дістає цифри, а вам залишиться лише їх шукати.


Творчість

Не забувайте про творчі заняття, які теж проходять в тиші. Дитина може малювати (розмальовки, картини за номерами, книжки-антистрес), ліпити, вишивати, в'язати, вирізати, клеїти та багато іншого.



Photo: Freepik


Читайте також: Ідеї для творчості: чим зайнятися і де купити


Шпигуни

Призначаємо дитину головним шпигуном (можна також мишкою або котом). Її завдання - тихенько беззвучно пробратися в якесь місце і вкрасти задуманий предмет. Не забудьте домовитися, що радіти перемозі шпигуни повинні тихо.


Морський бій

Проста гра, яка вимагає від дорослого мінімум витрат енергії, а ось малюкові дозволить натренувати уяву і логіку. Правда, спочатку потрібно буде наочно показати дитині, як в неї грати.


Слухаємо тишу

Звичайно, медитація для малюків - справа важка. Але можна тренувати посидючість, слухаючи тишу по 2-3 хвилини раз в дві-три години. Можна просто сидіти в тиші, а можна включати спокійну розслаблюючу музику. Згодом гру можна робити більш тривалою - до п'яти хвилин.


Ерудит (Скрабл)

Це гра на розвиток уваги, пам'яті та словникового запасу. Підійде для дітей старшого віку. Завдання гри полягає в тому, щоб складати слова з букв, які дісталися вам при роздачі.


Гра в мовчанку

Це гра на крайній випадок, коли дуже потрібно кілька хвилин відпочинку в тиші. Правила незмінні - хто перший скаже слово, той програв.


Вам може сподобатися: Добірка ледачих ігор для втомлених батьків







Пошук