Всі кольори веселки: чи варто дозволяти дітям фарбувати волосся в яскраві кольори


Опубліковано 16 Червень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті >  Всі кольори веселки: чи варто дозволяти дітям фарбувати волосся в яскраві кольори


Всі кольори веселки: чи варто дозволяти дітям фарбувати волосся в яскраві кольори

Photo: Pexels


Ще якихось 20-30 років тому зовні діти мало чим відрізнялися один від одного. У всіх був приблизно однаковий одяг, однакові зачіски та інтереси. Сьогодні все зовсім інакше. Безмежні можливості, доступність інформації та потреби в самовираженні спонукають в дітях і підлітках бажання сміливо експериментувати із зовнішністю.

«Діти в місті» розбиралися, чи варто дозволяти дітям фарбувати волосся, робити пірсинг і татуювання. І як реагувати на такі бажання дітей.


Пошук себе


Психологи відзначають, що бажання змінити свою зовнішність, щоб виділитися з натовпу властиво багатьом підліткам. Під час перехідного віку діти приміряють на себе різні образи, намагаючись знайти себе справжнього. Впливає також мода, якій підлітки прагнуть слідувати.

Фахівці відзначають, що діти, які прагнуть кардинально змінити свій імідж, таким чином перевіряють близьких на міцність, задаючи їм питання: «А чи будете ви мене любити таким?», «Чи будете ви на моєму боці, якщо всі інші будуть проти?» . Суворі заборони в такому віці не підуть дитині на користь, адже табу тільки підсилюють інтерес. А ось пошук компромісів між небезпечними захопленнями і цілком нешкідливими змінами в зовнішності, можуть допомогти вам уберегти дітей від неприємностей і зміцнити з ними зв'язок.


Дотримуємося домовленості



Photo: Pexels


Якщо ваша дитина мріє про татуювання або пірсинг, ваше завдання відкласти цю «хотєлку», давши, таким чином, підлітку добре подумати про свій намір. Строга і категорична заборона може тільки спровокувати підлітка зробити це всупереч забороні. А ось домовленість може допомогти зовсім позбутися від цієї затії. Поговоріть з дитиною, обговоріть всі «за» і «проти» такого кроку. Поясніть, що якщо і робити татуювання, його потрібно робити у дуже хорошого і дорогого майстра, адже малюнок залишиться на все життя. Запропонуйте дитині, наприклад, подарунок у вигляді сеансу у топового майстра на 18-річчя, якщо на той час вона не передумає робити собі малюнок. Якщо підліток налаштований рішуче, постарайтеся максимально відстрочити цю процедуру. Хороший вихід - зробити тимчасове тату. Є також якісні тату-переводки, які довгий час тримаються на тілі.


Читайте також: Краса на кожен день: добірка простих зачісок для маленьких принцес


Перемикаємо увагу


Якщо підлітку хочеться виділитися і він знаходиться в пошуку, завжди можна переключити увагу з небезпечних витівок (тату, пірсинг), на більш безпечні варіанти самовираження (одяг, волосся). Тим більше, що сьогодні в тренді кольорове фарбування, яке завдяки різним бальзамам може бути цілком безпечним для дітей. Крім цього, волосся - це не шкіра. Волосся можна відростити і перефарбувати, а ось татуювання звести безболісно не вийде.


Чи безпечно фарбувати волосся дітям?



Photo: Pexels


Все залежить від того, яку фарбу використовувати для фарбування. Звичайно, не можна фарбувати дитяче волосся звичайною фарбою, яку використовують дорослі. Сьогодні в магазинах є великий вибір нешкідливих тоніків, спреїв, желе і крейди для волосся. Більшість блогерів, які фарбують волосся зовсім маленьким діткам, використовують нешкідливі полуперманентні та веганські фарби, які не містять небезпечних інгредієнтів.

Не варто проводити фарбування самостійно. Зверніться до фахівця і проконсультуйтеся з ним про склад фарби. Можливо, доведеться замовити спеціальну фарбу через інтернет, так як в супермаркетах не завжди можна знайти відповідний варіант.

Крім цього, запропонуйте дитині не поспішати з фарбуванням всього волосся. Благо, що зараз модно залишати коріння натуральними, а кінчики або пасма фарбувати в яскраві кольори. Фахівці відзначають, що саме фарбування коренів найшкідливіше для волосся, адже може негативно вплинути на шкіру голови.

Після фарбування також не забувайте доглядати за волоссям. Різні зволожуючі фарби і кондиціонери прийдуть вам на допомогу.



Video: Телевізійний центр Кадрики


Пам'ятайте, що для дитини в перехідному віці важлива не тільки думка близьких, але також дуже важливо схвалення друзів і однолітків. Тому намагайтеся не критикувати дитину, а підтримувати її у всіх починаннях, які не зашкодять їй.


Вам може сподобатися наша стаття: як навчити дитину бути вдячною







Пошук