Читаємо перед сном: топ-7 книг, які має прочитати кожна дитина


Опубліковано 18 Червень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті >  Читаємо перед сном: топ-7 книг, які має прочитати кожна дитина


Читаємо перед сном: топ-7 книг, які має прочитати кожна дитина

Photo: Freepik


У дитинстві ми даємо нашим дітям базові знання та культурні коди, які обов'язково знадобляться їм у дорослому житті. Є низка книг і фільмів, знайомих нам з дитинства, які раз у раз спливають в розмовах і життєвих ситуаціях. Звичайно, з кожним поколінням список цих творів змінюється, але є вічна класика і актуальні бестселери, які допоможуть вам у вихованні гармонійної та всебічно розвиненої особистості.

«Діти в місті» зібрали топ-7 книг, які найчастіше згадують лідери думок, мистецтвознавці та батьки. Кожна з них сподобається не тільки дітям, а й дорослим, які їх не читали.


Євген Шварц, «Казка про втрачений час»


Кожна дитина повинна починати своє знайомство з літературою з казок. Одна з казок, які обов'язково потрібно прочитати в дитинстві, це «Казка про втрачений час». У цій казці якнайкраще розповідається про дуже дорослу істину – цінність часу і те, що втрачаючи час даремно, можна не встигнути помітити, як пройде ціле життя.


Читайте також: Корисне читання: добірка книг для маленьких розумників


Антуан де Сент-Екзюпері, «Маленький принц»



Photo: Freepik


Цю дивовижну розповідь можна перечитувати впродовж усього життя і кожен раз бачити в ній все нові й нові смисли. Маленький принц - гість з іншої планети, який подорожує по Всесвіту і одного разу опиняється на Землі. Це книга про кохання, дружбу, відповідальність та допомогу. Вона наповнена безліччю глибоких думок, які будуть зрозумілі дитині на інтуїтивному рівні. Чого лише варта цитата: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».


Елінор Портер, «Полліанна»


Ця книжка навчить дітей позитивному мисленню і дасть можливість зрозуміти, що всі життєві негаразди потрібно проживати з посмішкою, а радість потрібно шукати в кожному дні. Головна героїня Полліанна - маленька дівчинка, яка живе у суворої тітки. Незважаючи на складне життя, їй вдається дарувати радість оточуючим.


Читайте також: Як сформувати позитивне мислення у дітей: корисні ігри та важливі питання


Джеймс Баррі, «Пітер Пен»



Photo: Freepik


Казка про Пітера Пена і чарівний острів Нетландія - це казка, яку треба читати в дитинстві. Читаючи її в дорослому віці, починаєш помічати багато безглуздостей, та й зрозуміти фантазії автора стає складніше. Але головний посил книги про небажання дорослішати буде корисний багатьом.


Льюїс Керролл, «Аліса в країні чудес»


Ця книга дозволяє розвивати фантазію, образне мислення, і, що дуже важливо в наш час, - розширювати рамки реального і можливого. Як відомо, сьогодні успіху досягають ті, хто може повірити в неможливе, хто вміє ризикувати, бути сміливим і рішучим. Все це ви знайдете в книжці про Алісу. Цю книгу можна розбирати на цитати і життєві мудрості.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка фільмів для сімейного перегляду, знятих за книжками


Жюль Верн, «Діти капітана Гранта»


Це книга-пригода про кругосвітню подорож. Так як дія книги розгортається відразу на декількох континентах, вона дає можливість дітям усвідомити наскільки великий і різноманітний наш світ. Автор розповідає багато цікавих речей про людей і тварин, які там мешкають.


Редьярд Кіплінг, «Книга джунглів»



Photo: Freepik


Ця чудова книга розповідає не тільки про хлопчика Мауглі, якого виховали вовки, але й інші захоплюючі історії зі світу природи. Найцікавіші розповіді, зібрані в одному збірнику, дозволять дітям поглянути на світ тварин зовсім по-іншому.


Щорічно в світі з'являються десятки книг-шедеврів, з якими просто неможливо встигнути ознайомитися. Але є книги, популярність яких живе десятиліттями, а розповіді про них передаються з покоління в покоління.


А які дитячі книги ви б включили в рейтинг обов'язкових до прочитання? Пишіть в коментарях!







Пошук