Це потрібно знати кожному: топ-7 корисних книг для батьків


Опубліковано 20 Листопад 2020 о 10:00

Блог Діти в місті >  Це потрібно знати кожному: топ-7 корисних книг для батьків


Це потрібно знати кожному: топ-7 корисних книг для батьків

Photo: Freepik 


Сьогодні як ніколи популярні книги з психології, мотивації, самореалізації та вдосконалення. Особливе місце в розділі нон-фікшн літератури займають книги з виховання дітей. Імениті педагоги і просто батьки з усього світу діляться своїм досвідом, напрацюваннями та лайфхаками, пов'язаними з походом в дитячий сад, дорослішанням дитини, підлітковим віком і т. д. «Діти в місті» зібрали топ найпопулярніших книг для батьків з хорошими відгуками.




Деніел Сігел, Тіна Брайсон
«Досить істерик! Комплексний підхід до гармонійного виховання дитини»


Photo: Наш формат



Книга, написана нейробіологом і дитячим психотерапевтом, побудована на найсвіжіших дослідженнях людського мозку. З неї можна почерпнути багато нового і корисного. Читачі відзначають, що матеріали книги будуть корисні аж до повноліття дитини. Велика частина книги присвячена роботі з емоціями.






Людмила Петрановська «Якщо з дитиною важко»


Photo: Vivat



Черговий бестселер від відомого сімейного психолога, якому довіряють мільйони батьків. Ця книга про особливості виховання дітей. Як навчитися розуміти потреби дитини, як знаходити спільну мову з дітьми і вирішувати конфліктні ситуації без шкоди для сім'ї. Про все це читайте в книзі.






Джулі Літкотт-Хеймс
«Відпустіть їх. Як підготувати дітей до дорослого життя»


Photo: Yakaboo


Ця книга докладно розповідає про шкоду гіперопіки, а також про те, як не переборщити з турботою, і не зробити дитину залежною від дорослих. Автор розбирає поведінку тривожних батьків, які буквально нависають над дітьми, заважаючи їх дорослішанню.

У книзі розбирається багато побутових питань, пов'язаних з дитиною. Літкотт-Хеймс описує свій підхід до виховання, який сподобався багатьом, адже книга стала популярною по всьому світу.




Читайте також: Топ книг, які варто прочитати дітям, крім шкільної програми




Філіпа Перрі 
«Важливо, щоб ваші батьки прочитали цю книгу (а ваші діти будуть радіти, якщо і ви це зробите)»


Photo: Vivat



Ця книга з незвичайною назвою від психотерапевта з 20-річним стажем навчить батьків вибудовувати здорові відносини з дітьми. У книзі використовуються історії з практики Перрі, що оживляє розповідь, а поради при такому оповіданні стають наочними. З книги ви дізнаєтеся, як змінилися підходи до виховання дітей, як справлятися з деструктивною поведінкою дитини, а також як виправити помилки, допущені батьками.





Еріка Райшер
«Супербатьки. 75 успішних стратегій виховання»


Photo: КМ-Букс


75 правила, які допоможуть вам створити круту атмосферу в сім'ї. Ця книга - справжня скарбниця корисних порад щодо виховання дітей. У ній розглядаються найпоширеніші ситуації і шляхи вирішення проблем. Ця книга створена спеціально для сучасних батьків.






Габор Мате, Гордон Ньюфелд
«Тримайтеся за своїх дітей. Чому батьки повинні бути важливіше однолітків»


Photo: Yakaboo



Прекрасна книга про те, як стати для дитини не просто батьками, а справжніми друзями. Психотерапевт Гордон Ньюфелд розбирає феномен того, як прихильність до батьків в підлітковому віці заміщається прихильністю до друзів. На думку авторів книги, батьки не повинні втрачати контакт зі своїми дітьми.





Памела Дракермен
«Французькі діти не плюються їжею. Секрети виховання з Парижа»


Photo: Yakaboo


Книга американської журналістки, яка живе у Франції, підкорила мільйони батьків. Вона не тільки містить в собі корисні поради, які можна застосовувати у вихованні українських дітей, але ще й написана так, що читання книги приносить величезне задоволення. Книга Дракермен - це можливість зазирнути в чужу культуру, почерпнувши звідти найкраще для своєї сім'ї.






Вам може стати в нагоді наша стаття: Затишна осінь: 5 нових дитячих книг для сімейного читання







Пошук