Як покращити пам’ять: топ-10 корисних продуктів


Опубліковано 29 Березень 2021 о 09:21

Блог Діти в місті >  Як покращити пам’ять: топ-10 корисних продуктів


Як покращити пам’ять: топ-10 корисних продуктів

Photo: Freepik


За даними вчених, для нормальної роботи мозку необхідно вибирати продукти, багаті жирними кислотами, антиоксидантами та іншими корисними елементами. Від них залежать когнітивні функції: пам’ять, концентрація уваги і моторика. Отже, зберігайте список продуктів, які допоможуть підвищити працездатність як дитини, так і дорослого.


Авокадо


У авокадо довгий список корисних властивостей, тому він так незамінний в раціоні харчування кожного, хто піклується про своє здоров’я. Фрукт містить жирні кислоти Омега-6 і вітамін Е, які покращують мозкову активність. Авокадо стане прекрасним доповненням вашого меню. Його можна додавати в салати, до сніданку або в випічку. Але варто зазначити, що плід досить калорійний — 160 калорій в 100 грамах.


Ягоди


Червоні ягоди містять вітаміни групи В, С, каротин, фолієву кислоту, клітковину, пектини, органічні кислоти, залізо, йод, калій і фосфор. Все це робить їх поживними для мозку. Вони також допомагають підтримувати когнітивні функції.


Волоські горіхи


Горіхи славляться високим вмістом білка і жирних кислот, які важливі для нормалізації процесів нашого організму. А ось конкретно волоські до того ж багаті альфа-ліноленову кислоту, яка належить до Омега-3. Вона живить мозок і покращує серцево-судинну систему. Тому, вживаючи волоські горіхи, ви збільшуєте свою працездатність і оберігаєте здоров’я серця.


Мускатний гарбуз


Яскравий овоч багатий необхідними для роботи мозку каротиноїдами. Крім того, гарбуз є низькокалорійним продуктом, що робить його придатним навіть для харчування під час дієти. До речі, ожиріння підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а також знижує пам’ять і уважність людини.


Мигдалева олія


Це прекрасне джерело вітаміну Е, який протистоїть руйнуванню клітин, тим самим знижуючи ризик Альцгеймера. Як говорилося раніше, горіхи насичують наш організм і мозок жирами, клітковиною, кальцієм, магнієм і калієм. Всі ці мікроелементи сприяють стабілізації тиску і покращують когнітивні здібності.


Палтус


Ця риба обов’язково має бути в раціоні. Вона необхідна для підтримки здоров’я всього організму, в тому числі мозку. Палтус збагатить вас на 50 % денної норми вітаміну D (а це дуже важливо взимку, коли сонця дуже мало), на 25 % — вітаміном B6 і на 20 % — вітаміном B12.


Каррі


Куркума, з якої зроблена популярна приправа, протистоїть зниженню когнітивних функцій. За даними індійських учених, на батьківщині яких виготовляють каррі, цей засіб позитивно позначається на роботі мозку і навіть знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера у літніх людей. В Індії показник хворих набагато менше, ніж у людей з США.


Зелений чай


Антиоксидантну властивість зеленого чаю робить його ще одним необхідним для роботи мозку продуктом. Не секрет, що популярним цей напій зробив його позитивний вплив на здоров’я. Вчені медики рекомендують починати день з зеленого чаю, адже він надає сил і бореться з сонливістю. Крім того, зелений чай знижує тиск у хворих на гіпертонію і бореться з ризиком розвитку атеросклерозу.


Боби


Прекрасний продукт для поліпшення нервової системи. У бобових містять вітаміни групи В, серед яких фолієва кислота і вітамін B6. А саме вони відповідають за нашу мозкову активність. Також боби будуть корисні для здоров’я печінки.


Кольорова капуста


Любителі цвітної капусти на пам’ять не скаржаться, оскільки овоч забезпечує здоров’я всіма необхідними вітамінами і елементами. Тут ви знайдете вітамін С, фолієву кислоту, калій, селен і вітамін К. Останній, до речі, ще й покращує стан кісток і згортання крові.








Пошук