Літні напої: топ-7 рецептів для дітей


Опубліковано 28 Червень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Літні напої: топ-7 рецептів для дітей


Літні напої: топ-7 рецептів для дітей

Photo: Freepik


Влітку дітям потрібні охолоджуючі напої, як ніколи. Спека і рухливі ігри провокують сильне потовиділення. Як урізноманітнити звичайний набір літніх напоїв так, щоб це було не тільки смачно, але і корисно, читайте в нашому огляді.


Пити весь час тільки просту воду досить нудно. Можна зробити її смачнішою та корисною: збагатити різними мікроелементами самостійно, за допомогою свіжих трав і ягід, фруктів і овочів. Які ж напої найкраще підходять для втамування спраги у малюків?


Домашній лимонад


Врятувати всю родину від спеки допоможе натуральний освіжаючий напій — лимонад. Прохання не плутати з магазинними, які вкрай шкідливі. Приготувати лимонад в домашніх умовах легко: візьміть два апельсини і два лимони, 1,5 л води і цукор за бажанням. Фрукти обмийте і обдайте окропом, потім зріжте цедру і помістіть все в каструлю, туди ж слід вичавити сік фруктів, після чого додати гарячу воду (заздалегідь доведіть її до кипіння) і цукор за бажанням. Дайте напою вичахнути до кімнатної температури, а потім помістіть його в холодильник на пару годин.


Хлібний квас з м’ятою


Квас містить продукти бродіння, тому в ранньому віці може викликати здуття живота і дискомфорт. Варто дати небагато квасу дитині та прослідкувати за реакцією.

Є багато рецептів, але сьогодні ми напишемо про один — хлібний квас з м’ятою. Інгредієнти: 3 л води, 1 шматок бородінського хліба, 10 г дріжджів, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки дрібно порізаної свіжої м’яти.

Хліб розламати на шматки і залити окропом. Настоювати протягом 3–4 годин, потім процідити і додати дріжджі, м’яту і цукор. Залишити бродити на 1–2 дні.


М’ятний напій


Photo: Freepik


Не менш освіжаючим і смачним стане м’ятний чай. Насправді м’ята відмінно втамовує спрагу, тому її листочки можна додавати в соки, лимонади, чаї.

Приготувати найпростіший м’ятний напій не складе труднощів. Вам знадобиться: 1 л води, пучок м’яти, 2 лимони і цукор. Віджавши сік лимона, з’єднуємо його з теплою водою й додаємо цукор. М’яту перемелюємо в блендері й додаємо в напій. Залишаємо настоюватися 30–40 хвилин. В принципі, напій готовий до вживання, але додатково його можна процідити і додати свіжі листочки м’яти.


Яблучний напій


Для приготування нам знадобиться: 1 кг яблук, 2 лимони, 1 л води і трохи цукру. Яблука нарізаємо тонкими смужками, виймаємо зернятка. У каструльку додаємо яблука, сік і цедру лимонів, трохи цукру і заливаємо все літром окропу. Пару раз перемішуємо і варимо близько 15–20 хвилин. Потім все необхідно процідити через сито. Ось напій і готовий. Його можна подавати холодним або кімнатної температури.


Літній чай з імбиром


У спекотний літній день імбирний чай може стати справжнім порятунком. До того ж, імбир дуже корисний — він має тонізуючі властивості, які допомагають пережити спеку.

Нам знадобиться: щіпка чаю, 1 скибочка імбиру, 1–2 лимони, паличка кориці, гілочка м’яти, ягоди за смаком. Залити всі інгредієнти гарячою, але не киплячою водою. Дати постояти кілька хвилин. Подавати теплим або охолодженим.


Молочний коктейль


Photo: Freepik


Яке ж літо без молочного коктейлю? Але магазинним напоям довіри немає, а значить, слід брати справу в свої руки. Отже, один з найпростіших рецептів молочного коктейлю.

Нам знадобиться: 100 гр пломбіру, 50 мл сиропу. Все це добре збити міксером і коктейль готовий. Такий напій ніколи не набридне, якщо до нього додавати не простий сироп, а самостійно збивати в міксері пломбір з апельсиновим, грушевим або яблучним соком. З соками можна експериментувати скільки завгодно, адже влітку така величезна кількість ягід, фруктів і овочів.


Морс


В ідеалі традиційний морс готують з брусниці чи журавлини, але зараз часто можна зустріти морси з інших ягід: аґрусу, червоної і чорної смородини, малини. Ми пропонуємо почати з основ — журавлинного морсу, інші готуються по аналогії.

Нам знадобиться: 2 л води, стакан журавлини, цукор. Журавлину подавити, сік процідити. М’якуш заливаємо 2 літрами води і варимо 10 хвилин, поступово додаючи цукор за смаком. Потім отримане знову процідити. Відвару дайте відстоятися і охолонути, потім змішуємо все з заздалегідь підготованим соком. У такій послідовності ви збережете всі корисні властивості ягід.


Це далеко не весь список літніх напоїв для дітей. Ми впевнені, що у вас є свій коронний рецепт. Будемо раді випробувати його на своїх кухнях.







Пошук