Яблучний спас: добірка смачних рецептів


Опубліковано 19 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Яблучний спас: добірка смачних рецептів


Яблучний спас: добірка смачних рецептів

Photo: Freepik


Що приготувати на Яблучний Спас 19 серпня? Звичайно ж, смачні, цікаві й апетитні страви, до складу яких входять яблука. Пропонуємо вам універсальні яблучні рецепти, які стануть вам в нагоді для сімейного обіду і святкового чаювання.


Яблучний штрудель


Штрудель з яблуками стане вишуканим доповненням до сімейного обіду. Теплий штрудель традиційно подають з кулькою морозива.


Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі.


Для начинки:

  • 3-4 середніх яблука;
  • 10 г кориці;
  • 1 ст. л. цукру за бажанням;
  • по 50 г родзинок, цукатів, мигдалю або волоських горіхів


Приготування:

  1. Додаючи поступово воду, з усіх інгредієнтів вимісити густе, тягуче тісто.
  2. Нарізати 3-4 середніх яблука, посипати корицею, цукром. За бажанням додати родзинки, цукати, горіхи (в ідеалі мигдаль, але можна і волоські).
  3. Розкачати тісто тонким шаром товщиною з пергаментний папір. Зверху викласти начинку. За бажанням додати трохи сметани, масла. Згорнути рулет. З боків щільно защипнути тісто, щоб начинка не витекла.
  4. Викласти рулет швом вниз на деко.
  5. Випікати 30 хв при температурі 180°С. За 5-10 хв. до закінчення випікання змастити жовтком, посипати цукром.
  6. Готовий штрудель посипати цукровою пудрою.


Пиріжки з віденського тіста з яблуками


Пиріжки з найніжнішого тонкого тесту стануть улюбленим десертом, коли настане осіння прохолода.

Знадобиться:

  • 3,5 ст. борошна;
  • 1 ст. молока;
  • 200 г маргарину;
  • 2 жовтки;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • пів пакетику сухих дріжджів «Саф-момент»;
  • 3-4 середніх яблука, кориця, змішана з цукром.


Приготування:

  1. У теплому молоці розчинити цукор, сіль, жовтки і дріжджі.
  2. Маргарин нарізати і розтерти. Все змішати і додати борошно.
  3. Вимісити тісто (воно має бути м'яким) і прибрати на ніч у холодильник.
  4. Яблука очистити від шкірки і дрібно нарізати.
  5. Виліпити пиріжки, начиняючи їх яблуками, посипаними зверху корицею з цукром.
  6. Духовку розігріти до 180 ° С. Змастити пиріжки жовтком і поставити в духовку на 20 хв.


Запечені яблука з сухофруктами та горіхами


Photo: Freepik


Запечені яблучка - дивовижний дієтичний десерт. Він підійде навіть для самих маленьких, тільки будьте обережні з горіхами і медом.


Знадобиться:

  • по 1 ст. л. кедрових горіхів, мигдалю і кеш'ю;
  • рідкий мед;
  • мелена кориця - 1 ч. л.;
  • інжир - 2 шт.;
  • фініки - 2 шт.;
  • великі зелені яблука - 4 шт.;
  • щіпка імбирного порошку;
  • жменя дрібних темних родзинок.


Приготування:

  1. Ізюм та інжир залити теплою водою на 20 хв. Потім відкинути на друшляк, обсушити і нарізати.
  2. Порубати фініки і горіхи. Змішати сухофрукти, горіхи, корицю та імбир.
  3. У яблук зверху вийняти серцевину, не прорізаючи яблуко до кінця. Дуже акуратно вийняти зсередини частину м'якоті.
  4. Щільно нафарширувати яблука сумішшю сухофруктів з горіхами. Загорнути кожне яблуко в фольгу, залишивши відкритим невеликий отвір зверху.
  5. Поставити яблука на деко в розігріту до 180°С духовку приблизно на 35 хв.
  6. Подавати гарячими, теплими або холодними, з медом.


Яблучний пиріг


Щоб приготувати пиріг з яблуками, вам знадобиться:

  • 1 склянка борошна;
  • 4 яйця;
  • 3 яблука;
  • пів лимона;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1 ч. л. цукрової пудри;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. панірувальних сухарів;
  • щіпка солі.


Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром і лимонним соком.
  2. Додайте просіяне борошно, сіль, розпушувач і перемішайте.
  3. Потім додайте розтоплене вершкове масло і знову все збийте.
  4. Яблука очистіть від шкірки і серединок, поріжте кубиками і обваляйте в борошні.
  5. Змастіть форму вершковим маслом, посипте сухарями і вилийте половину тіста.
  6. Викладіть шар яблук і залийте рештою тіста.
  7. Випікайте яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
  8. Готовий пиріг остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.


Яблучні мафіни


Щоб приготувати яблучні мафіни, вам знадобиться:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 5 невеликих яблук;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1 ст. л. цукрової пудри;
  • 0,5 склянки олії;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі.


Приготування:

  1. Змішайте яйця з цукром і олією.
  2. Добавьте просіяне борошно, з розпушувачем і сіллю і перемішайте до однорідності.
  3. Одне яблуко очистіть від шкірки і серединок, потріть на крупній тертці, додайте в тісто і перемішайте.
  4. Форми для мафінів застеліть вкладишами, змастіть олією і викладіть у них тісто, наповнюючи на 2/3.
  5. Решту яблук при бажанні очистіть від шкірки. Розріжте на половинки і вичистіть серединки.
  6. Потім кожну половинку надріжте тонкими смужками. Для зручності можете покласти яблуко в піалу і різати довгим ножем – краї блюдця завадять вам дорізати яблуко до кінця.
  7. Викладіть яблука на мафіни, посипте цукровою пудрою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.


Смачного!







Пошук