Топ YouTube-каналів про літературу і культуру


Опубліковано 24 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ YouTube-каналів про літературу і культуру


Топ YouTube-каналів про літературу і культуру

Photo: Freepik


Український контент щороку набирає популярності в мережі, активно розвивається та покращується. Враховуючи той факт, що сучасні діти не можуть обійтися без гаджетів, батькам варто вчитися направляти їхню енергію в корисне русло. Наприклад, відео на YouTube можуть бути не лише розважальними, а й навчальними. Деякі навіть здатні допомогти дітям підготуватися до ЗНО. «Діти в місті» зібрали добірку корисних україномовних YouTube-каналів про літературу, мову та культуру.


Нотатки Варварки



Video: Нотатки варварки


Літературний критик Тетяна Петренко розповідає на своєму каналі такі факти про українську літературу, яких не почуєш в школі. Цей канал допоможе старшокласникам по-справжньому захопитися українською класикою.


На всі двісті



Video: На всі двісті


Викладач з української мови Анна Огойко записує надзвичайно корисні відео, які допоможуть підготуватися до ЗНО. Її лекції дуже структуровані, що ідеально підходить для самостійної підготовки.


Влог Степана Процюка



Video: Степан Процюк


Канал письменника Степана Процюка присвячений здебільшого українській літературі XIX-XX століття. Тут можна знайти як цікаві факти про письменників, так і аналіз відомих творів.


Твоя підпільна гуманітарка



Video: Твоя підпільна гуманітарна


Цей канал, який створили перекладачі Остап Українець та Євген Лір, присвячений гуманітарним темам. Тут ви знайдете багато цікавих відео про походження слів та фразеологізмів.


Читайте також: Топ україномовних YouTube-каналів для дітей


Імені Т.Г. Шевченка



Video: Імені Т.Г. Шевченка


Авторами цього каналу є письменники брати Капранови. Канал присвячений культурі та історії України. Тут можна дізнатися багато цікавого про українську мову, націю та внесок українців у розвиток різноманітних винаходів.


Легка українська



Video: Легка українська


Проект був створений для підготовки до ЗНО. Старшокласникам він точно сподобається, адже інформація подається цікаво та оригінально.


Катерина Лепська



Video: Катерина Лепська


Вчитель Катерина Лепська розповідає на своєму каналі про відомих письменників, видатні твори та українську мову. Цей канал буде цікавий всім, хто хоче покращити свої знання з української мови та літератури.


Вам може сподобатися наша добірка: Топ-8 мультфільмів українського виробництва







Пошук