Симпл-дімпл, сквіші і поп-іти: більше шкоди чи користі


Опубліковано 27 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Симпл-дімпл, сквіші і поп-іти: більше шкоди чи користі


Симпл-дімпл, сквіші і поп-іти: більше шкоди чи користі

Photo: Freepik


З розвитком інтернету мода на певні дитячі іграшки стала з'являтися з величезною швидкістю. Варто кільком відомим блогерам показати нову забаву, як тисячі дітей по всьому світу жадають отримати цю іграшку. Втім, час життя цих іграшок дуже обмежений. Вони швидко стають популярними і так само швидко йдуть в забуття. «Діти в місті» дізнавалися, в чому особливість нових дитячих трендів, і чи можуть вони зашкодити дитині.


Поп-іт і симпл-дімпл


Рop-it в перекладі з англійської означає «лопни це». Так називаються силіконові листи з осередками, які при натисканні видають приємний звук. Вони бувають різних форм і розмірів. За принципом дії поп-іт часто порівнюють з пухирчастою плівкою, яку любили лопати діти, народжені в 1990-х.

Симпл-дімпл (simple dimple) - це маленька іграшка з невеликими ямками. За своєю формою вона нерідко нагадує спіннери, які були дуже популярні кілька років тому.



Photo: Freepik


Психологи відзначають, що подібні іграшки-антистрес подобаються не тільки дітям, а й багатьом дорослим. Більш того, вони позитивно впливають на дрібну моторику. Фахівці підкреслюють, що все пов'язане з дрібною моторикою дуже корисно для проживання різних почуттів. Також подібні іграшки допомагають знизити рівень стресу у сучасних дітей. Взаємодія з поп-іт може мати ефект своєрідної терапії, але якщо дитина днями не випускає іграшку з рук, це може стати залежністю. Зверніть увагу, скільки часу дитина проводить з іграшкою. Якщо більше години, варто звернути увагу на психологічний стан дитини.


Сквіш


Ще одна іграшка-антистрес, яка представляє з себе приємну на дотик іграшку. Сквіші бувають різних форм. Їх особливість в тому, що вони швидко повертають форму. Часто сквіші мають приємний аромат.

Самі по собі сквіші не шкідливі дітям, але неякісні та дешеві підробки можуть мати в своєму складі токсичні речовини і канцерогени. Тому, при виборі подібних іграшок, віддавайте перевагу перевіреним фірмам.


Слайм


Слайми вже довгий час залишаються популярними серед дітей та підлітків. Більш того, сьогодні модно самостійно робити слайми, різновидам яких не видно кінця і краю. З цією іграшкою, як і зі сквішами діє правило якості. Дешеві підробки можуть серйозно нашкодити здоров'ю дитини. Особливо, якщо мова йде про маленьких дітей.



Photo: Freepik


Крім цього, слайми мають властивість бруднити одяг і меблі, тому ігри з ними часто закінчуються неприємностями. Якщо ваша дитина не може обійтися без слайму, виділіть їй безпечне місце для гри. І обов'язково привчіть малюка мити руки після гри зі слаймами.


Читайте також: чому слайми стали трендом, чи небезпечні вони для здоров'я дітей? Бонус: рецепт слайма в домашніх умовах


Варто відзначити, що більшість трендових іграшок не несуть яскраво виражених позитивних або негативних якостей в плані впливу на дитину. Підкреслюється, що підвищений інтерес до неї носить короткочасний характер. Тому, подібно популярним в 2017 році спиннерам, час поп-іт та інших іграшок дуже швидко пройде, а на зміну їм прийдуть інші тренди і модні новинки.


Вам може бути корисною наша стаття: Що таке крінж, краш і токсік: методичка для батьків з підліткового сленгу







Пошук