Топ занять та ігор, які допоможуть відірвати дитину від гаджетів


Опубліковано 24 Вересень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ занять та ігор, які допоможуть відірвати дитину від гаджетів


Топ занять та ігор, які допоможуть відірвати дитину від гаджетів

Photo: Freepik


Сучасних дітей неймовірно важко відірвати від гаджетів, адже весь їхній світ поступово переноситься туди. У смартфони та планшети вже встигла перекочувати освіта, малювання, читання і навіть казки на ніч. При цьому педіатри не втомлюються повторювати, що час, проведений біля екранів, потрібно строго обмежувати. «Діти в місті» придумали, як відволікти дітей від гаджетів, і провести час вдома з користю.


Незвичайні заняття


Гра - це основний інструмент, через який діти пізнають світ. Від того, якою буде ця гра, залежить розвиток дитини. Чим оригінальніше заняття та ігри, яким приділяє увагу дитина, тим більше навичок вона зможе освоїти. Ось кілька незвичайних занять, які допоможуть прокачати максимальну кількість навичок від комунікації до креативності.


Малюємо мрію

Уже в дитинстві потрібно вчити дітей правильно мріяти і візуалізувати свою мету. З першого погляду це завдання виглядає дуже простим. Але насправді, вправа не з найлегших. Запропонуйте дитині красиво оформити свою мрію на папері. Це прекрасно розвиває фантазію, уяву і абстрактне мислення.


Щоденник спостережень

Запропонуйте дитині поспостерігати за життям у вашому домі, життям домашніх вихованців або природою. Нехай дитина візьме бінокль і записує все, що їй здається важливим. Прекрасно, якщо у малюка буде якесь завдання. Наприклад, порахувати, скільки годин на день спить ваш кіт.



Photo: Freepik


Торт мрії

Таке незвичайне «частування» можна намалювати, зліпити з пластиліну або навіть спекти. Нехай дитина добре продумає всі нюанси - від форми і начинки до напису на торті. Якщо частування дитина буде споруджувати за допомогою підручних матеріалів, на її день народження ви зможете спекти або замовити такий самий торт.


Мішки з емоціями і мріями

Ця вправа вчить розбиратися в своїх емоціях, а також допомагає краще пізнати один одного. Заведіть мішок, в який будете складати записки, які пояснюють ваші емоції. Коли дитина або хтось із близьких відчуває ту чи іншу сильну емоцію (наприклад, радість, роздратування, образу), необхідно записати її на листочок і в двох словах розповісти, чим вона була викликана. Листочок необхідно заховати в мішок. Раз на тиждень або раз на місяць необхідно спустошувати мішечок і обговорювати те, що сталося, намагаючись розібратися в своїх почуттях.

Також можна завести мішок, в який ви будете складати ваші з дитиною мрії. Перед Новим роком і днем народження цей мішок може бути дуже корисним.


Читайте також: Розвиваємо уяву та інтелект: 50 питань від мами дитині


Кола на воді

Ця вправа дозволить розширити словниковий запас дитини. Для цього необхідно взяти будь-яке слово, з кожної букви якого потрібно створити нове слово. У результаті повинна вийти історія-речення. Чим смішніше буде ця історія, тим цікавіше.


Прибирання без рук

Таке рутинне заняття як прибирання теж можна перетворити на захоплюючу гру. Запропонуйте дитині придумати незвичайні способи прибирання без рук. Якщо у вас двоє дітей, можна навіть влаштувати змагання між ними. Результат - нестримні веселощі та прибрана дитяча кімната.



Photo: Freepik


Читання з завданнями

Прищеплювати любов до читання потрібно з дитинства. Добре, якщо у батьків є час читати разом з дітьми. Але і самостійна подорож в світ фантазій може стати неймовірно захоплюючою для дитини. Вибирайте книги разом з дітьми, а щоб читати їх було цікавіше, придумуйте супутні завдання.

Що можна зробити:

  • намалювати персонажів з книги,
  • виписати незнайомі слова і знайти їм пояснення,
  • записувати кількість прочитаних щодня сторінок,
  • вести читацький щоденник.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Позакласне читання: чотири життєстверджуючі книги для підлітків







Пошук