Осіннє меню: добірка страв з сезонних продуктів для дітей


Опубліковано 11 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Осіннє меню: добірка страв з сезонних продуктів для дітей


Осіннє меню: добірка страв з сезонних продуктів для дітей

Photo: Freepik


Восени дозрівають найкорисніші, багаті вітамінами і мінеральними речовинами овочі, фрукти і ягоди. Навіть досвідчені кулінари не можуть перерахувати всіх рецептів страв з овочів і фруктів — супи, салати, рагу і соте, запіканки, карпаччо, легкі закуски, пироги, морси, варення і низькокалорійні десерти.


Сезонні продукти є найкориснішими, адже сама природа підказує організму, які вітаміни необхідні йому в різні пори року. Звернути особливу увагу на сезонні продукти медики рекомендують перш за все вагітним і годуючим мамам, а також маленьким дітям, яким потрібне збалансоване харчування.

З приходом осені пропонуємо згадати про головні суперфуди сезону, які стануть відмінним доповненням раціону вашого малюка. Груші, гарбуз, сливи, журавлина та інші food-хіти осені — ідеальна основа для меню маленького гурмана, який тільки почав вивчати багатий світ різних смаків і, найімовірніше, буде радий спробувати нові сезонні страви.


Представляємо 6 смачних і корисних рецептів страв з осінніми продуктами для оптимального сезонного дитячого меню.


Запечене яблуко


Інгредієнти:

  • сир — 100 г.;
  • яблука — 4 шт.;
  • цукор — за смаком;
  • яйця — 1 шт.


Як приготувати?


Розріжте навпіл попередньо вимиті яблука, видаліть кісточки. Також видаліть м’якоть, яку потім дрібно наріжте або натріть на терку. Змішайте яблучне пюре або шматочки яблук з сиром, після чого додайте в масу яйце і цукор, і перемішайте. Наповніть половинки яблук сирно-яблучною масою і помістіть в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікайте протягом 15–20 хвилин.


Яблучне печиво


Інгредієнти:

  • яблука — 2–3 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • масло вершкове — 60 г.;
  • цукор — 5 ст. л.;
  • сода негашена — 0,5 ч. л.;
  • сіль — за смаком


Як приготувати?


Покладіть в тарілку вершкове масло і додайте до нього цукор, після чого розітріть виделкою до отримання консистенції «цукрових грудочок». Вбийте яйце, додайте соду і щіпку солі, а потім перемішайте. До отриманої суміші додайте просіяне борошно. Вимиті і очищені від шкірки яблука поріжте на дрібні шматочки або натріть на тертці, і додайте до тіста. Таким чином, ви отримаєте готове тісто для печива.

Змастіть деко вершковим маслом і розмістіть на ньому тісто, сформоване в невеликі кульки. Важливо розміщувати печиво подалі один від одного, так як воно буде збільшуватися в об’ємі в процесі приготування. Помістіть деко з печивом в розігріту до 180 градусів і випікайте яблучний десерт протягом 15–18 хвилин.


Грушовий пудинг без глютена


Інгредієнти:

  • борошно рисове — 120 г;
  • груша — 4 шт.;
  • молоко — 500 мл.;
  • цукор тростинний — 2 ст. л.;
  • сіль — за смаком.


Як приготувати?


Додати рисове борошно в молоко і добре перемішати. Додати цукор, трохи солі і довести до кипіння, безперервно помішуючи, після чого варити на слабкому вогні близько 20 хвилин. Тим часом слід очистити груші від шкірки і нарізати її кубиками, після чого додати в теплу суміш і перемішати. Готовий пудинг перелити в форму і помістити в холодильник на 1 годину.


Гарбузовий суп-пюре


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • гарбуз — 50 г.;
  • картопля — 30 г;
  • морква — 30 г;
  • брокколі — 30 г;
  • кабачок — 30 г;
  • зелень свіжа — за смаком.


Як приготувати?


Очищені овочі і гарбуз нарізати маленькими шматочками і відварити до готовності. Додати в суп дрібно порізану зелень, сіль і трохи оливкового масла, після чого збити в блендері до отримання кремової консистенції.


Сливовий пиріг


Інгредієнти:


Для тіста

  • борошно — 1,5 склянки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • цукор — 3/4 склянки;
  • рослинна олія — ​​1/4 склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • молоко — 1/2 склянки.


Для начинки

  • цукор — 1 ст. л.;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • Сливи — 4 шт.;
  • вершкове масло — 2 ст. л.;
  • цукрова пудра.


Як приготувати?


Змішайте борошно з розпушувачем і додайте дрібку солі. В окремій ємності збийте цукор, яйце, масло і молоко, після чого додайте в суміш борошно і перемішайте. Готове тісто слід викласти у форму діаметром 20–23 см, попередньо змащену маслом і присипану борошном.

На тісто необхідно викласти порізані скибочками сливи, злегка вдавлюючи їх в тісто. Пиріг необхідно посипати цукром, а також розмістити зверху кілька шматочків вершкового масла, після чого відправити в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати протягом 40 хвилин.


Цукерки з клюкви


Інгредієнти:

  • клюква — 1 кг.;
  • цукрова пудра — 1 стакан;
  • яєчні білки — 2 шт.;
  • лимонний сік — 0,5 ст. л.


Як приготувати?


Яєчні білки необхідно збити з цукровою пудрою, після чого додати лимонний сік і інтенсивно мішати до моменту, коли суміш загусне. Попередньо вимиту і висушену журавлину вмочити в отриману масу, а слідом — в цукрову пудру. Просушити ягоди на пергаменті, після чого скласти в банку для зберігання.







Пошук