Топ-5 напоїв з гарбуза для дітей
Опубліковано 14 Жовтень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті > Топ-5 напоїв з гарбуза для дітей
Photo: Freepik
Думаєте, чим пригощати дитину в осінній похмурий день, щоб порадувати її? Пропонуємо рецепти смачних напоїв з сезонного овоча — гарбуза!
Компот з гарбуза на зиму
Інгредієнти на 12 порцій:
- цукор — 450 г;
- гарбуз — 1 кг;
- оцет — 1 ч. л.;
- вода — 1 л.
Приготування:
Очистіть гарбуз від шкірки і насіння. Виріжте всю волокнисту частину. Наріжте гарбуз невеликими кубиками, покладіть в зручний посуд і засипте цукром.
Влийте в миску воду. Намагайтеся використовувати таку, в якій вода буде тільки злегка покривати нарізаний гарбуз. Ставте гарбуз на плиту в каструлі, нагрівайте і додайте оцет. Оцет потрібен для того, щоб шматочки гарбуза залишалися цілими і гарними.
Варіть компот до готовності близько 20-ти хвилин. Коли гарбуз звариться, зніміть каструлю з вогню і дайте компоту охолонути.
Такий компот можна також консервувати в банки на зиму. А шматочки гарбуза в напої будуть дуже смачними та вітамінними ласощами в зимову пору.
Смузі з гарбуза
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- 1/3 чашки гарбузового пюре;
- 1/2 чашки молока;
- 1 ст. ложка меду;
- 1 чашка кубиків льоду;
- трохи тертого мускатного горіха.
Приготування:
Пюре з відвареного гарбуза, молоко, мед, лід і дрібку тертого мускатного горіха помістити в чашу блендера. Збити всі інгредієнти до утворення однорідної маси, перелити смузі в охолоджений високий стакан і подавати до столу.
Гарбузовий кисіль
Інгредієнти на 2 порції:
- гарбуз — 300 г;
- кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- вода — 250 мл.
Приготування:
Очистіть від шкірки і від насіння гарбуз і натріть його на дрібній тертці. Саме натертого гарбуза має бути 300 г. Вичавіть з гарбузового пюре весь сік, користуючись для цього мокрою марлею.
Змішайте сік з 250 мл. води, залиште 2 столові ложки води для розведення крохмалю. Поставте в каструлі на плиту гарбузовий сік з водою і доведіть до кипіння.
Влийте туди розведений крохмаль і варіть, помішуючи, щоб не було грудочок. Додайте цукор. Як тільки кисіль закипить, зніміть його з вогню і остудіть.
Гарбузовий кисіль — дуже корисний напій не тільки для малюків, а й для дорослих. Також його можна запропонувати дитині і його друзям на вечірці на честь Хеллоуїна.
Гарбузовий напій з апельсином і імбиром
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- 700 г нарізаного і очищеного гарбуза;
- 3 апельсина;
- 1 см свіжого кореня імбиру.
Приготування:
З очищеного і нарізаного на кубики гарбуза приготувати фреш.
Зробити сік з апельсинів і додати до нього свіжовичавлений сік зі шматочка імбиру. Змішати всі соки в великому глечику і подавати з льодом.
Домашній гарбузовий сік
Інгредієнти на 5 порцій:
- цукор і вода — за смаком;
- гарбуз — 1 кг.
Приготування:
Очистіть гарбуз і наріжте кубиками одного розміру. Залийте водою і поставте на плиту на помірний вогонь. Варіть овоч до тих пір, поки він не розм’якне. Але переварювати його не варто.
Після того, як гарбуз приготувався, складіть його в блендер, подрібніть. Додайте в пюре цукор і добре перемішайте. Змішайте подрібнений гарбуз з гарбузовим відваром, розлийте по простерилизованним банкам і закрийте кришками, дайте охолонути.
Через пару днів сік можна давати дітям! Такий напій освіжає і бадьорить восени, а якщо закатати його в банки, то подарує гарний настрій ще й взимку!