Топ-5 корисних перекусів до школи


Опубліковано 22 Лютий 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ-5 корисних перекусів до школи


Топ-5 корисних перекусів до школи

Photo: Freepik


Попри реформу шкільного харчування, багато дітей все ще не хочуть їсти в їдальні. Крім цього, насичене життя сучасних школярів з масою гуртків, репетиторів та додаткових занять потребує ретельного планування режиму. «Діти у місті» зібрали п'ять чудових варіантів для перекусу, які можна брати з собою до школи. Тепер ви можете не переживати, що ваша дитина залишиться голодною.


Основні принципи


Зростаючому організму потрібно поповнювати запаси енергії, адже крім фізичного розвитку дитина витрачає неймовірні зусилля на навчання. Режим харчування школяра повинен включати п'ять прийомів їжі – три основних та два перекуси.

Складаючи меню для школяра, слід пам'ятати, що дитячому організму потрібні всі базові елементи, вітаміни та мінерали. Правильний перекус повинен включати білкові продукти, а також вуглеводи, які допомагають роботі мозку. При цьому потрібно відмовитися від швидких вуглеводів – солодощів та випічки. Не варто забувати і про клітковину, в якій міститься багато вітамінів.

Для перекусу для школи потрібно вибирати такі продукти, які можуть довго зберігатися, і не вимагають спеціального температурного режиму. Також зважайте на момент комфорту. Їжа має бути зручною і, бажано, не займати багато місця у переповненому рюкзаку.


Роли з лаваша



Photo: Freepik


Це універсальний перекус, який можна змінювати, залежно від смаків дитини. У лаваш можна закрутити все, що любить школяр, додавши в рол м'ясо (білок), сир (корисні жири) та овочі (клітковина).

Для перекусу підійде запечене м'ясо (курка або індичка). Також можна використовувати шинку. З овочів для перекусу підійдуть огірки, терта морква, листя салату або пекінська капуста. Бажано не додавати в перекус соус, щоб начинка залишалася свіжою.


Вівсяні батончики


Батончики з вівсянки та сухофруктів допоможуть підзарядити енергією на довгий час. Вони дуже прості у приготуванні та займуть зовсім мало місця у рюкзаку.

Щоб приготувати батончики, змішайте в мисці сиру вівсянку, подрібнений банан і сухофрукти. Можна додати в тісто трохи меду. Сформуйте із суміші батончики і відправте їх у духовку на 20 хвилин.


Вам також може стати в нагоді наша стаття: Реформа шкільного харчування: тренінги для кухарів та порушення на місцях


Сендвічі



Photo: Freepik


Прекрасний варіант перекусу для тих, хто багато часу проводить поза домом. Сендвічі зручні у транспортуванні. Варіантів такого перекусу багато. Це може бути традиційний бутерброд із шинкою та сиром, а може бути вельми оригінальна страва.


Варіанти сендвічів:

  • сир + яблуко чи груша,
  • запечене м'ясо + листя салату + помідори черрі,
  • вершковий сир + огірок,
  • вершковий сир + лосось + авокадо,
  • сир + солодкий перець + відварена куряча грудинка,
  • смажене яйце + листя салату + помідори.


Міні-киш з броколі


Відкритий пиріг киш – дуже зручний варіант перекусу. Крім цього, у пиріг завжди можна сховати овочі, які дитина відмовляється їсти сирими. Рецепт пирога з броколі можна підлаштувати під себе, використовуючи замість капусти кабачки, моркву або цвітну капусту.

Використовуйте для приготування пісочне тісто, відварені овочі та заливку із суміші яєць, молока та твердого тертого сиру. Для перекусу краще готувати пиріг у спеціальних формах для тарталеток. Так буде зручніше брати його з собою.

Викладіть у формочки тісто, зверху додайте нарізані овочі і залийте це все яєчно-молочною сумішшю. Пиріг потрібно випікати у духовці близько 15 хвилин при температурі 190 градусів.


Млинці


Млинці часто недооцінюють, адже це ідеальна основа для прекрасного перекусу. У млинці, як і в лаваш, можна загорнути все, що душа забажає. Це може бути солодкий перекус з арахісовою пастою та бананами, а також більш поживний – з вершковим сиром та лососем. Експериментуйте з начинками, і вашій дитині ніколи не набридне брати млинці з собою на перекус.


Читайте також: Топ-5 страв із капусти, які сподобаються дітям







Пошук