Міжнародний день спорту: як підтримати фізичне здоров’я


Опубліковано 06 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Міжнародний день спорту: як підтримати фізичне здоров’я


Міжнародний день спорту: як підтримати фізичне здоров’я

Photo: Freepik


Щороку 6 квітня у світі відзначають Міжнародний день спорту, впроваджений Генасамблеєю ООН у 2013 році. «Діти в місті» розкажуть про важливість фізичної активності та ініціативи, які допоможуть вам почати займатися спортом.


Спорт – основа здоров’я


Регулярна фізична активність надзвичайно важлива для розвитку та функціонування кожної людини. Вона допомагає:

  • контролювати вагу,
  • зменшити ризик серцево-судинних захворювань,
  • зміцнити скелетно-м’язові тканини,
  • підвищити загальний тонус організму,
  • знизити ризик депресії,
  • покращити загальне самопочуття.



Photo: Freepik


Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дітям та підліткам щодня приділяти фізичній активності близько 60 хвилин (це може бути активна прогулянка, присідання у перервах між заняттями та роботою, рухливі ігри, біг та швидка ходьба), а тричі на тиждень включати вправи на розвиток скелетно-м’язових тканин. Дорослим необхідна більш інтенсивна фізична активність – близько 150 хвилин на день. Крім цього, двічі на тиждень необхідно виконувати силові вправи.

У ВООЗ наголошують, що брак фізичної активності є четвертим основним фактором ризику в оцінках рівня смертності у світі.


Читайте також: Тримаємо себе у формі: яким спортом можна займатися з дітьми вдома


Онлайн-урок фізкультури



Photo: «Джуніор»


З нагоди Міжнародного дня спорту 6 квітня в Україні відбудеться Всеукраїнський онлайн-урок фізичної культури. У ньому братимуть участь школярі, вчителі, спортсмени, зірки та блогери. Захід відбудеться у межах реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна» за ініціативою проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Міністерства освіти і науки та ГО «Рух Олександра Педана «Джуніор».


На дітей чекають:

  • вітання від Олександра Педана,
  • Fun up зарядка від вчительки фізкультури Марії Глоби,
  • вправи від відомих на весь світ спортсменів – Ганни Різатдінової та Олександра Зінченка,
  • веселі заняття від Позитива з гурту МОЗГІ, співачки та акторки Анни Трінчер і актора Артура Логая.


Зазначається, що під час уроку планують встановити Національний Рекорд України.


Початок онлайн-уроку о 13.00. Його транслюватимуть на YouTube-каналах МОН, ГО «Рух Олександра Педана Junior, UNICEF Ukraine та на Новому каналі.


Застосунки для фізичної активності


Займатися спортом у наш час дуже допомагають гаджети. Велика кількість застосунків складають програму для тренувань, контролюють харчування та активність.

Компанія BetterMe надала українцям безкоштовний доступ до застосунку для підтримки фізичного здоров’я «Health Coaching».


Завантажити програму можна на iOS і Android.


Варто зазначити, що в застосунку є окремий розділ з руханками для дітей дошкільного та шкільного віку, тож ви можете залучати до занять дітей.


Застосунок 8fit є чудовою альтернативою персональному тренеру. На платформі зібрані базові вправи та поради, що стосуються правильного харчування. Це гарний помічник для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.


Завантажити програму можна на iOS і Android.


Спортивні секції в Україні


Через військову агресію Росії більшість спортивних секцій в Україні були змушені припинити роботу. Втім, зараз деякі гуртки та школи поновлюють роботу в тих містах, де це безпечно.



Video: Львівська міська рада


Так, відомо, що у Львові відновили роботу спортивних секцій, які тепер можуть відвідувати не лише місцеві, а й діти-переселенці.


Вам може знадобитися наша стаття: Як зміцнити імунітет дитини: практичні поради







Пошук