Вивчаємо англійську з ранніх років: рекомендації та поради для батьків


Опубліковано 26 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Вивчаємо англійську з ранніх років: рекомендації та поради для батьків


Вивчаємо англійську з ранніх років: рекомендації та поради для батьків

Photo: freepik


Вивчення англійської мови з раннього віку дуже важливе для розвитку дитини. Це допомагає їм бути більш успішними в навчанні, саморозвитку, спонукає вивчати нові культури. Англійська мова також створює багато можливостей для дітей. Наприклад, поїздки на програми обміну або навчання закордоном. Завдання батьків — забезпечити найкращі можливості для дітей, щоб вони отримали цей важливий досвід. До того ж, в епоху Інтернету стало так легко вивчати англійську онлайн!

«Діти в місті» зібрали кілька порад щодо того, як допомогти своїй дитині вивчати іноземну мову з раннього віку весело, просто та цікаво.


Розширюйте словниковий запас дитини


Одним з головних лайфхаків вивчення англійської мови з дитинства є розширення словникового запасу. Це починається з вивчення простих слів, таких як «собака», «кіт», «автомобіль» до більш складних виразів. Словниковий запас допомагає дітям засвоювати нові поняття, тому дуже важливо постійно розширювати знання.

Вивчення розмовної англійської мови також допомагає їм навчитися вимовляти слова і те, як вони записуються. Навіть базове розуміння алфавіту може допомогти розширити словниковий запас вашого малюка.


Читайте також: Допомога українцям: безкоштовні ресурси для вивчення іноземної мови


Це веселий спосіб провести час разом


Діти добре вчаться, коли їм весело. Чудовим способом вивчити та розширити словниковий запас є картки. Існує багато різних ігор, у які ви можете грати разом. Наприклад, Memory, Kim’sgame, Snap або HappyFamilies.

Є багато інших видів ігор, у які ви можете грати зі своїми дітьми, щоб допомогти їм практикувати англійську. Чудову результативність у вивченні іноземних мов показують карточки Домана, якими можна користуватися вже з одного року. До речі, приблизно у віці близько року рекомендується приступати до вивчення іноземних мов. Практика показує, що з дітьми краще всього починати вчити англійську тоді, коли вони починають говорити рідною мовою. Перші слова, сказані дитиною, можуть стати сигналом для старту такого навчання. Двомовні карточки Домана – двосторонні. З однієї сторони зображення з підписом на іноземній мові з транскрипцією, на зворотній – фото з підписом на рідній мові.

Це легко та весело. Чому б не пограти зі своєю дитиною під час вивчення англійської мови? Ви навіть можете спробувати вчитися разом, щоб прискорювати навички англійської одночасно. Відмінний спосіб розпочати вивчати англійську мову за допомогою пісень або потішок з раннього віку. Коли донька чи син підросте, ви зможете вивчати складніші англійські слова за допомогою настільних ігор або веселих навчальних книг. Також не забувайте про фільми та мультфільми в оригіналі.


Якщо ви хочете, щоб ваша дитина вивчала англійську з професіоналами, можете звернути увагу на наш каталог дистанційних шкіл, які пропонують вивчення іноземних мов.


Повсякденні ситуації



Photo: freepik


Перевага викладання англійської в домашніх умовах полягає в тому, що ви можете використовувати повсякденні ситуації та реальні предмети з усього будинку, щоб практикувати мову природно та в контексті.


Використовуйте англійські слова в таких ситуаціях:

  • говоріть про одяг, коли ваша дитина одягається, або коли ви сортуєте білизну («Давай одягнемо твої сині шкарпетки», «Це татова футболка», тощо).
  • практикуйте лексику щодо іграшок та меблів, коли ви допомагаєте своїй дитині прибирати в спальні («Давай покладемо твого ведмедика на ліжко!», «Де синя машина?»).
  • поповнюйте словниковий запас, який пов’язаний з їжею, коли ви готуєте або ходите за покупками. Коли ви йдете в супермаркет, дайте дитині список продуктів, які потрібно знайти, на англійській мові (використовуйте картинки або слова залежно від віку).


Викладання граматики


Для дітей молодшого віку немає потреби чітко викладати правила граматики. Натомість привчайте їх чути й використовувати різні граматичні структури в контексті, наприклад, «have/got», коли ви говорите про чиюсь зовнішність, або «must/mustn't», коли говорите про шкільні правила. Слухання граматики, яка використовується в контексті, допоможе вашій дитині використовувати її природно і правильно, коли вона підросте.

Для дітей старшого віку ви можете використовувати розділ граматичної практики на сайті Learn English Kids. Відео, вікторини та ігри допомагають дітям навчатися у веселій та невимушеній формі. Старшим дітям може бути дуже корисно навчати своїх братів і сестер або інших членів сім’ї. Пояснення того, як використовувати граматику, комусь іншому, допоможе їм опанувати її самостійно.


Які слова та фрази ви повинні вивчити в першу чергу



Photo: freepik


Вирішуючи, які теми обирати, враховуйте інтереси та характер вашої дитини. Дозвольте дитині допомогти вам обрати. Ви можете почати з таких тем:

  • числа (1–10; 10–20; 20–100),
  • кольори,
  • прикметники (великий, маленький, високий, щасливий, сумний, втомлений),
  • тіло,
  • іграшки,
  • одяг,
  • тварини (домашні тварини, сільськогосподарські тварини, дикі тварини),
  • їжа.

Також важливо, щоб ваша дитина звикла до уроків англійської мови, тому щоразу використовуйте з дитиною одні й ті ж фрази. Наприклад, «Настав час для англійської мови! Давай сядемо. З якої пісні ми почнемо сьогодні?».

Незалежно від вашого підходу, найважливіше – розслабитися, розважитися і зробити вивчення англійської мови приємним і для вас, і для вашої дитини.


Додатки


Ви завжди можете скористатися додатками, які допоможуть пришвидшити вивчення іноземної мови.

Duolingo

Memrise

Busuu

LinguaLeo

Easy Ten


Читайте також: Корисні ігри для вивчення англійської мови







Пошук