Безпека на дорозі: корисні мультики і ігри, які вчать дітей ПДР


Опубліковано 07 Липень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Безпека на дорозі: корисні мультики і ігри, які вчать дітей ПДР


Безпека на дорозі: корисні мультики і ігри, які вчать дітей ПДР

Photo: Freepik


Діти залишаються дітьми за будь-яких обставин. А літо залишається улюбленою порою року для ігор надворі. Свіже повітря, активність і виплеск енергії – батькам не лишається іншого вибору, як випускати дітей на вулицю або йти з ними гуляти.

Щоправда, завжди і всюди потрібно пам’ятати про безпеку на дорозі та правила дорожнього руху. Як це не дивно, та найліпшим правилом поведінки дітей на дорозі є особистий приклад батьків. Діти змалечку копіюють поведінку дорослих, і те, що роблять батьки, відкладається найсильніше.

"Діти в місті" зібрали для вас мультфільми та ігри, з якими діти легко і невимушено вчитимуть ПДР.


Гра "Машина та бордюр"


Маленькі діти ще не вміють приймати самостійні рішення, і більше орієнтуються на слова та вигуки батьків. Гра "Машина та бордюр" розрахована на ті частини міста, де немає тротуарів – наприклад, у деяких дворах.

Правила дуже прості – дитина йде попереду вас впродовж дороги, і коли ви вигукуєте: "Машина!", дитина має швидко заскочити на найближчий бордюр і зупинитись, допоки машина не проїде повз.

Мета гри – довести до автоматизму принцип, як чуєш машину – застрибуй на бордюр або сходь на узбіччя.


Мультик "Зелене світло, червоне світло"


Весела і проста пісенька про пішохідні світлофори. Спочатку дітям пояснюють, що зелене світло – можна йти, а червоне – стій. А потім мультик грається з маленькими глядачами, де на зелений колір екрана потрібно танцювати і рухатися, а на червоний треба завмерти.



Video: Super Simple Songs - Kids Songs


Гра "Світлофор"


У ведучого в руках три картки: зеленого, жовтого та червоного кольору. Ведучий показує зелене світло, діти рухаються, бігають, танцюють. Коли ведучий показує жовте світло, всі уповільнюються і плескають в долоні. А коли червоний – завмирають. Хто ворухнувся – вибуває з гри.

Ця гра розвиває увагу та допомагає запам’ятати кольори світлофора.


Мультик "Як правильно переходити дорогу"


Панди та тигрятка заспівають малечі про те, що дорогу потрібно переходити лише по пішохідному переходу, що потрібно подивитися ліворуч та праворуч і про те, що не можна гратися чи балуватися, коли переходиш дорогу.



Video: Moonbug Kids - Kids Learning Videos


Ще одна гра про світлофор


Малюємо на землі дві паралельні лінії – це дорога. Далі ведучий-світлофор стає спиною до гравців, і називає колір. Якщо названий колір є на одежі, гравець спокійно переходить через дорогу. Як ні – то тікає, а світлофор має спіймати порушника.

Для того, щоб діти вивчили саме головні кольори світлофора, перед початком гри беремо кілька папірців, малюємо на них зелені, жовті та червоні кружечки, згортаємо, перемішуємо та роздаємо дітям. Ті, кому попалося зелене світло – переходять дорогу. Гравцям з червоним та жовтим перехід заборонено, а Світлофор має їх спіймати.


Азбука безпеки на дорозі від Тітоньки Сови


Чудова серія пізнавальних мультфільмів. Тітонька Сова разом із помічниками розповідає про правила безпеки на дорозі. Яскравий і барвистий мультик не дає дитині сумувати і докладно описує головні правила поведінки на дорозі.



Video: Тетушка Сова


Поведінка в громадському транспорті


Мультик показує дітей, які бешкетують на зупинках, лузають насіння в транспорті та загалом погано поводяться. А потім зображає, до чого призводить така поведінка. Хороший приклад того, як поводитися не треба.



Video: Пізнавальне дітям


Мультик про поручні, паски безпеки та вікна в транспорті


Рожеве лисенятко з друзями навчатимуть вашу дитину, що потрібно триматися за поручні, завжди пристібатися пасками безпеки та не висовуватися з вікна.



Video: Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories


Казки Ю. Каспарова "Безпека на дорозі"


Навіть звірі в лісі також користуються правилами дорожнього руху. Це цікава і корисна збірка невеличких повчальних історій про те, як правильно поводитися на дорозі.

Увімкніть відео або просто переказуйте ці казки перед сном, і ваша дитина змалечку пам’ятатиме про світлофори, зебри та поведінку на дорозі.



Video: Маленька хатинка - казки українською


Читайте також: Перелік основних правил дорожнього руху для дітей


Додай уваги на дорозі!


«Додай уваги на дорозі!» - цілий серіал для дітей, покликаний підвищити їхню безпеку на дорогах. У грайливій формі малюкам розповідатимуть про базові правила дорожнього руху.


Подивитися серіал можна за посиланням.


Важливість дорожних знаків


Ще один надзвичайно корисний мультик про дорожні знаки, який продемонструє, що може трапитися у великих містах, якщо раптом зникне світлофор та його помічники.



Video: Телеканал ПЛЮСПЛЮС







Пошук