Топ-10 продуктів, які допоможуть зняти стрес


Опубліковано 20 Липень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ-10 продуктів, які допоможуть зняти стрес


Топ-10 продуктів, які допоможуть зняти стрес

Photo: Freepik


Українці переживають дуже складні часи, що не може не відображатися на стані їхнього фізичного та психологічного здоров’я. Постійний стрес має згубний вплив на організм, а тривалий стрес підвищує ризик гіпертонії, серцевого нападу або інсульту.

Підтримати себе можна багатьма способами, один з яких – їжа. І мова зовсім не про заїдання стресу, а про корисні продукти, які заспокоюють та позитивно впливають на нашу нервову систему.

«Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку продуктів, які варто додати до вашого раціону.


Ромашка

Ромашковий чай є дуже популярним заспокоюючим засобом. Ромашка добре знімає стрес та позитивно впливає на організм, як і більшість трав’яних чаїв. Тому заварюйте ромашку перед сном. Для смаку можна додати ще трохи м’яти. Дітям також можна давати чай з ромашки, але робити його менш концентрованим.


Яйця

Яйця містять багато вітамінів, мінералів та корисних амінокислот. Найцінніший в їхньому складі вітамін В4. З яєць можна приготувати безліч смачних страв на будь-який смак. Маленьким дітям можна давати перепелині яйця, щоб зменшити ризики появи алергії.



Photo: Freepik


Риба

Жирна риба позитивно впливає на когнітивні функції та психічне здоров’я. Річ у тому, що вона багата на омега-3, так необхідної для гармонійної роботи нашого організму. Пам’ятайте, що завжди краще запікати рибу, ніж смажити.


Тахіні

Кунжутна паста є чудовим джерелом амінокислоти L-триптофану. Тахіні дуже просто приготувати вдома.


Для цього вам знадобиться:

  • 1 стакан насіння кунжуту,
  • 2 столові ложки олії (оливкової або кунжутної),
  • сіль.

Насіння треба трохи підсмажити на сковороді або підсушити в духовці. Після цього кунжут треба подрібнити у блендері до отримання пухкої пасти. Додайте до суміші олію і ще раз все перемішайте. Підсоліть тахіні.


Субпродукти

Багато хто ігнорує субпродукти, віддаючи перевагу м’ясу та рибі. Втім, треба пам’ятати, що вони багаті на вітаміни групи В. Саме ці вітаміни вкрай необхідні нам для контролю стресу. Шукайте цікаві рецепти та експериментуйте зі стравами, щоб додати субпродукти у ваш раціон.


Ви можете скористатися нашою добіркою: Топ-5 страв з печінки, які сподобаються вашим дітям


Петрушка

У петрушці міститься багато корисних антиоксидантів, які захищають від оксидативного стресу. Додавайте її до страв, адже вона є універсальним смаколиком, який стане прикрасою будь-якого столу.


Читайте також: Зелень у раціоні дитини: коли і яку можна давати


Броколі

Броколі багата на магній, вітамін С і фолат. Згідно з дослідженнями, броколі допомагає не лише знімати стрес, а й боротися з симптомами депресії. Хоч діти й не дуже полюбляють страви з броколі, завжди можна придумати щось смачненьке.



Video: Сніданок с 1+1


Насіння соняшнику

Це справжній скарб, адже в насінні соняшника міститься вітамін Е, магній, селена, цинк, вітаміни В та мідь. Додавайте насіння до салатів, щоб урізноманітнити свій раціон.


Часник

Часник гарно захищає організм від стресу, адже містить багато сполук сірки, які сприяють підвищенню рівня глутатіону. Та й для поліпшення загального стану здоров’я він дуже корисний.


Ягоди чорниці

Ці ягоди дуже корисні для організму, адже мають високий вміст флавоноїдних антиоксидантів. Краще їсти їх свіжими, але підійдуть і сушені ягоди, з яких можна заварювати чай.


Читайте також: Ароматерапія для зняття стресу та зміцнення здоров'я: поради експерта







Пошук