Добірка нових дитячих книжок українською


Опубліковано 26 Серпень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Добірка нових дитячих книжок українською


Добірка нових дитячих книжок українською

Photo: Freepik


Чарівний світ книжок захоплює і затягує у пригоди. Поміж сторінками дитина знаходить настрій, гумор, враження і проживає новий досвід. Про це добре знають українські видавництва, які попри війну продовжують друкувати нові книжки.

«Діти в місті» склали добірку нових дитячих книжок українською для вас і ваших дітей.


Мій братик мумія і танок кобри

Тоска Ментен

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га

Вік: 9-12 років.

Пригоди найсмішнішої мумії у світі. Хлопчик-мумія Думмі та його друг Хоос приїжджають до Нью-Йорка. Вони навіть і сподіватися не могли, що їх візьмуть у бейсбольну команду. Але Думмі губить чарівний талісман, і все летить шкереберть.

Та виявляється, не все так просто. Здається, тут не обійшлося без якихось таємничих сил…



Photo: Діти в місті


Дар темнистої нори

Кіран Ларвуд

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га.

Вік: 9-12 років.

Захоплюючі пригоди одновухого кролика Подкіна та його сім’ї. Після того, як на кроликів напали злі ґорми, Подкін з іншими кроликами ховаються у лісі. В той час коли всі зайняті своїми справами, Подкін вирушає на розвідку й знаходить покинуту печеру. В цій печері на Подкіна чекає дар Темнистої нори, а разом з ним — нова зустріч з підступними ґормами.


Ожиновий живопліт. Морська історія

Джилл Барклем

Видавництво: Читаріум.

Вік: 6-8 років.

Мальовнича історія про милих і смішних мишок. Одного літнього ранку, коли повітря ще вологе від роси, наповнене запахом роси і свіже-свіже, коли сонце тільки-но з’являється з-за пагорба, маленькі мишки з Ожинового Живоплоту вирушають у подорож по річці на вітрильному човнику. Вони мають на меті дістатися самого моря.



Photo: Діти в місті


Маня в селі

Наталія Герасименко

Видавництво: Час майстрів.

Вік: 6-8 років.

Такса Маня розповідає про прекрасне українське село Опішню. Маню привезла сюди її хазяйка Ната, і у Мані почалося зовсім нове життя.

Весела збірка історій про таксу Маню. Вона і свійських тварин звільняла, і курча приручала, і рятувалася від викрадачів, і розслідувала зникнення вареників, а ще разом з новими друзями боролася за екологію й святкувала День Незалежності.


Не відкривай! Кусається!

Шарлотта Хаберсак

Видавництво: Школа (Харків)

Вік: 9-12 років.

Звичайному хлопчикові Немо приходить бандероль. На ній написано великими літерами «Не відкривай!» . Звичайно ж, Немо відкрив посилку, і знайшов всередині волохатого єті, який одразу ж почав збільшуватися у розмірах і рости! Тим часом надворі починається сніг – прямо посеред літа!

Поки все місто дивується і замерзає під сніговими наметами, Немо та друзі намагаються сховати величезного двометрового єті.



Photo: Діти в місті


Агенція «Локвуд і Ко». Тінь, що крадеться

Джонатан Страуд

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га.

Вік: 9-12 років.

Четверта книга серії «Локвуд і К°». Моторошна атмосфера, жахливі таємниці і секрети, небезпечні гонитви і дотепний гумор – все це занурює в книжку так, що неможливо відірватися від неї.

Люсі Карлайл лишила агенцію «Локвуд і К°» і перейшла до вільної практики, до неї в гості навідується Ентоні Локвуд. Він просить Люсі про допомогу – разом знайти та знешкодити Джерело духу жахливого злочинця-людожера. Однак навіть під смертельною загрозою, стосунки між Люсі та її давніми колегами залишаються напруженими… Чи возз’єднається їхня команда знову?


Вам може знадобитися наша стаття: Підготовка до школи: коли дітям варто починати читати


Володарі часу

Олександр Пархоменко

Видавництво: UA Comix

Вік: 9-12 років.

Яскравий і повчальний комікс про 4-х дітей, які захоплюються комп'ютерними іграми. Хлопці та дівчата багато грають у комп’ютерні ігри, і одного дня потрапляють до віртуальної гри-пастки Злих Чарівників. Вони з усіх сил намагаються вибратися. Та задля цього їм потрібно об’єднати зусилля і порушити підступні плани Злих Чарівників.



Photo: Діти в місті


Цілком очевидні справи?! — 80 детективних загадок

Юрг Обіст

Видавництво: Школа (Харків)

Вік: 9-12 років.

Діти занурюються у детективні пригоди разом із двома детективами — Калле Нишпером та Ґіттою Тямкер. Ці детективи працюють і вдень, і вночі, аби покінчити з усіма негідниками. Найзаплутаніші справи вони лускають, як насіння.

Але читати книжку потрібно уважно та пильно, адже тут повно усіляких хитрощів. Тільки ті, хто зосереджено читатиме текст та уважно розглядатиме малюнки в книзі, зможе вистежити злочинців.


Людопес. Нестримний. Книга 2

Дейв Пілкі

Видавництво: КМ-БУКС

Вік: 6-8 років.

Людопес продовжує вдосконалювати свою майстерність. Підступний Кіт Піті вислизнув із мішка. Тепер його злодійське нутро штурмом захоплює місто. Відбувається щось настільки погане, що й уявити складно! Чи встигне Людопес зупинити цього лиходія і врятувати місто? Читайте з дітьми, як Людопес розслідуватиме муркотливі злочини Піті.



Photo: Діти в місті


Чарівний відпочинок єнотика Германа

Сергій Волошин

Видавництво: ПЕТ

Вік: 6-8 років.

Єнотик Герман разом із батьками вирушив у подорож до Червоного моря. І скільки ж всього цікавого з ним трапилося! На нього чекала зустріч із вченою пані Сорокою, добрим чупакаброю, восьминігом-охоронцем скарбів. А ще, здається, до нього пливе тигрова акула.


Читайте також: Найпопулярніші цикли книг, які люблять діти







Пошук