Інтерактивні уроки: як онлайн-театр став помічником вчителів


Опубліковано 21 Вересень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Інтерактивні уроки: як онлайн-театр став помічником вчителів


Інтерактивні уроки: як онлайн-театр став помічником вчителів

Photo: freepik


Нещодавно в Україні розпочав свою роботу чеський стримінговий сервіс – онлайн-театр Dramox. Крім всесвітньо відомих вистав різними мовами, сервіс пропонує доступ до вистав українських театрів, які доступні українською мовою.


Інтерактивні уроки


У Dramox пропонують зробити навчання в українських школах більш інтерактивним. Особливо це актуально зараз, коли багато шкіл навчаються в онлайн-форматі. Так, окрім читання творів української та зарубіжної літератури, засновники сервісу пропонують показувати учням 7-11 класів вистави від українських та світових театрів. Зазначається, що чеські вчителі дуже активно використовують цей інструмент для урізноманітнення уроків.


«Учні можуть дивитися виставу самостійно вдома: на телевізорі, мобільному телефоні, комп’ютері чи планшеті, а потім на уроках працювати з тим, що вони бачили. Таким чином, учитель може збагатити викладання аудіовізуальним матеріалом», - розповідає Нела Мілошевич, відповідальна за напрям Dramox для шкіл.


Варто зазначити, що онлайн-театр буде корисним не лише для уроків літератури.


Як розповів у коментарі «Діти в місті» співзасновник компанії Dramox Мартін Заваділ, наразі з сервісом співпрацюють близько 100 шкіл.


«Dramox використовується в школах для учнів 13-18 років. Деякі школи підписуються на Dramox для так званого «театрального місяця». Впродовж цього місяця учні переглядають театральні вистави не лише на уроках мови, літератури чи історії, а й на уроках малювання — створюють власну сценографію, чи на уроках музики — співають музичні твори з вистав. В онлайн-театрі представлені вистави 20 мовами, тому вчителі застосовують Dramox як інструмент для вивчення іноземних мов, наприклад, англійської, французької та інших», - зазначає він.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Куди «зводити» дитину: найзахоплюючі екскурсії, вистави та заходи


Які вистави доступні онлайн?



Photo: Dramox


В онлайн-театрі можна переглядати не лише нові вистави, а й ті, які наразі не показують в театрах. Так, учні 7-го класу на уроках літератури зможуть переглянути оперу «Лис Микита» від Львівської національної опери, а учні 8-го класу зможуть насолодитися виставою «Ромео і Джульєта» в оригінальному звучанні від Стратфордського фестивалю або «Маленького принца» у жанрі балету від Київ Модерн-балет. Є також вистави для старших класів. Наприклад, «Маклена Граса» у виконанні акторів Українського малого драматичного театру.


«Все, що пов’язано з Шекспіром дуже популярне. Для дітей молодшого віку — це в основному ляльковий театр. Ми готуємо робочі зошити для учнів та вчителів, щоб допомогти їм у підготовці та розумінні вистави. Наразі ми маємо понад 60 вистав з України та ще 50 з інших країн з українськими субтитрами», - розповідає Мартін Заваділ, коментуючи твори, які вивчають у школі.


Скільки коштує підписка?



Photo: Dramox


Місячна підписка для українців становить 149 гривень на місяць. За словами Мартіна Заваділи, є також можливість придбати одну вибрану виставу для показу в класі, але школи частіше вирішують купувати абонемент для кожного учня окремо, щоб школярі могли дивитися вистави вдома.


«Ми хочемо максимально підтримати всі школи, тому автоматично застосовуємо знижку 50%. Таким чином, вартість підписки становить 149 грн на місяць замість повної вартості 299 грн. Наша мета – допомогти вчителям і студентам проводити більше часу з театром і вивчати історію, мову та культуру», - наголошує він.


Більше про оформлення підписки читайте на сайті онлайн-театру. 


Читайте також: Екскурсії, не виходячи з дому: найкращі віртуальні музеї з усього світу







Пошук