Як вибрати настільну гру?


Опубліковано 25 Жовтень 2022 о 15:30

Блог Діти в місті >  Як вибрати настільну гру?


Як вибрати настільну гру?

Photo: bi.ua


Вибір настільної гри - досить складне завдання як для початківців, так і досвідчених гравців. Адже орієнтуватися лише за відгуками в інтернеті та красою упаковки, безглуздо. Варто враховувати особливі фактори, орієнтуючись на які ви зможете підібрати саме таку «настолку», яку шукали.


Критерії вибору настільної гри


Ігри настільні для компаній – це завжди веселе і захоплююче проведення часу. Але заходячи до інтернет-магазину з такими іграми, дуже легко «загубитися», тому важливо враховувати деякі критерії.


Чинник випадковості


Ті, хто вже грали в настільні ігри, знають, що є такі ігри, в яких все може вирішити лише кидок кубика. Тут потрібно відразу визначитися, чи вам подобається фактор випадковості і чи готові ви перекреслити однією гранню кістки вибудовану в ході гри стратегію.


Варіативність


Від цього фактора залежить те, скільки разів ви зможете зіграти у гру. Якщо варіант розвитку подій завжди однаковий, «настілка» швидко набридне, а коли варіантів маса, то припадати пилом на полиці вона вже точно не буде. Також є ігри, які можна доповнювати, купуючи спеціальні версії-доповнення, це теж про варіативність, адже грати можна як у традиційну версію, так і з доповненнями.


Чи можна блефувати?


Блефувати люблять багато фанатів настільних ігор, але є люди, яким мистецтво блефу не дано, тому варто враховувати цей момент при виборі гри. Якщо вам не подобається «Мафія» і схожі з нею, вибирайте стратегічні та кооперативні ігри, де блеф не знадобиться.


Чи є даунтайм


Висока ймовірність даунтайму не потрібна тим гравцям, які не люблять чекати, доки суперник обмірковує свій хід. Також уникайте подібних ігор, якщо в компанії є завсідник, який любить радити новачкам як грати і постійно підганяє під час обмірковування ходу.


Загальна привабливість гри


Йдеться не лише про самий ігровий процес, а й про такий важливий момент, як передісторія. Наприклад, перед тим як розпочати гру, вам потрібно дізнатися, що ви – мандрівник, який опинився на острові у пошуках артефактів тощо. Коли у грі є своя особлива атмосфера, це робить із неї «гармату», не менше.


Якість та упаковка


Хоча ми спочатку статті і говорили, що це не важливо, насправді упаковка та якість компонентів важливі, але критерій це не головний. Особливо цінуються ігри в якісних картонних або стильних жерстяних упаковках із довговічними картами, фігурними фішками тощо. Щоб не просто цікаво було грати, а й оку приємно було.


Відносячись до вибору настільної гри по серйозному, ви точно не промахнетеся з вибором, а ваша компанія матиме ще одну цікаву розвагу.

 






Пошук