Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома


Опубліковано 05 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома


Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома

Photo: Freepik


Як влаштувати дитині таке свято, щоб воно було за межами поїсти-попити? Як зробити так, щоб дитині було весело, цікаво, а сама вона запам’ятала це на довгі роки? Подаруйте дітям пригоду і влаштуйте квест.

«Діти в місті» допоможуть вам з нескладними та цікавими іграми-завданнями для дитячих свят. Адже попереду Миколай, Різдво і Новий Рік, а у декого, ще й дні народження.


Про квести


Квести – це веселі пригоди, які можна проводити навіть вдома у квартирі або на подвір’ї. Суть квестів в тому, що діти в ігровій формі виконують різні завдання або грають в ігри, і отримують за це винагороду. Щоб квест був більш захопливим, можна зробити його тематичним – новорічним, піратським, коміксним або будь-яким ще.


Загалом, як влаштувати квест, ми писали в цій статті.


Проте, якщо у вас немає часу на організацію, ви можете звернутися до компаній, які влаштовують дитячі свята. А тепер, нумо до ігор та завдань.


Канатохідці


Звичайно, дуже класно, коли є міцний канат і подвір’я, де навколо дерев можна міцненько його обв’язати, і вчитися по ньому ходити. Але, по-перше, не у всіх є подвір’я, по-друге, прийшла зима, і стрибати над сніго-калюжами не те ж саме, що над мʼякенькою травою. То як влаштувати Канатохідця у квартирі?

Візьміть будь-яку мотузку, і просто покладіть її на підлогу. Далі діти мають по ній пройтися. Якщо це для них занадто легко, тоді зробіть з мотузки змійку, додайте поворотів, викладіть петлю. Хай спробують тепер.

Якщо і це легко, тоді зав’яжіть дітям очі. А останній рівень складності – це зав’язати дитині очі, а потім змінити положення каната, щоб дитина стопами намацувала, куди їй йти.


Проклята вода



Photo: Freepik


Готуємо дітям прокляту воду чорного кольору. У пляшку води додаємо трохи менше чайної ложки крохмалю і стільки ж йоду. Так вода стане брудною-брудною.

Для того, щоб очистити воду, знадобиться чарівне зілля – ампула тіосульфату натрію (продається в кожній аптеці). Просто вилийте зілля у прокляту воду, і вона знову стане звичайною водою.


Стаканчик-понг


Гравці діляться на дві команди. Знадобляться стаканчики з напоями, стіл та кулька для пінг понгу. По два боки столу ставляться стаканчики з напоями (не повні). Гравець кидає м’ячик об стіл, м’ячик відскакує і після цього має потрапити у стаканчик суперника. Суперник випиває напій, і прибирає стаканчик.

Перемагає та команда, у якої більше стаканчиків лишиться на столі.


Квадрат пам’яті



Photo: Freepik


Потрібно розташувати на підлозі невеликий квадрат 3х3 секції. Його можна намалювати на великому аркуші або зробити таку сітку з мотузочок.

У кожну секцію кладемо по одному предмету – іграшку, посуд, канцелярію тощо. Діти дивляться і запам’ятовують. Ведучий може сфотографувати цей набір, а потім все перемішує. Дітям потрібно розкласти предмети у ті ж самі секції. Коли все готово, звіряємо з фото.

Щоб ускладнити завдання, можна зробити сітку 5х5 або 10х10.


Піратський коктейль


Для цього квесту знадобляться сиропи з різними смаками. У стакан води додаємо по столовій ложці сиропів різних смаків. А потім треба придумати назву такому напою – Кокосова Борода, Тропічний Гак, Одноногий Кисляк. Діти сміятимуться і коли готуватимуть, і коли придумуватимуть назву.

Коли коктейлі готові, гравцям треба скуштувати коктейль іншої команди, і вгадати інгредієнти.


Пошуки Санти


Можна заховати по кімнаті атрибути костюма Санти – бороду, шапку, мішок. А потім загадувати дітям загадки-натяки, де ця річ може бути. Наприклад, сказати, мовляв, Санта дивився у вікно, чи на місці його олені. Так діти мають здогадатися, що річ захована за шторами.

Коли діти знайдуть усі речі, спакуйте у мішок, щоб повернути їх Санті. Можна разом написати Санті листа і привітати його зі святами. Якщо в кінці свята Санта завітає до дітей, то він має їм подякувати, що знайшли та повернули його речі.


Зверніть увагу на наш готовий сценарій для квесту за мотивами Гаррі Поттера.






Пошук