Інтерактивна гра «Обійманці»: як поглибити зв'язок з дітьми


Опубліковано 29 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Інтерактивна гра «Обійманці»: як поглибити зв'язок з дітьми


Інтерактивна гра «Обійманці»: як поглибити зв'язок з дітьми

Photo: ГО «Смарт освіта»


Наприкінці грудня в Україні презентували гру «Обійманці», створену психологинею Світланою Ройз спільно з ГО «Смарт освіта». Ця гра має допомогти працювати зі страхами та тривогами у цей непростий час, а також поглиблює зв’язок між батьками та дітьми.

«Діти в місті» дізнавалися, чим корисна гра, та на що варто звернути увагу.


Емоційний комфорт



Photo: Freepik


За останній рік українські діти пережили багато недитячих випробувань. Постійний стрес, втрата дому та близьких, переїзди та пристосування до нового життя. Все це відображається на дитячій психіці та може викликати неабиякий стрес у дитини.

Гра «Обійманці» покликана знизити рівень стресу в сім’ї та повернути емоційний комфорт. Світлана Ройз заклала в основу гри тактильні практики, які допоможуть підтримати дітей за допомогою незвичайних обіймів. Наголошується, що відчуття близькості зцілює та допомагає відновитися після пережитого.


Читайте також: Вправи для дихання від UNICEF та Світлани Ройз


Для кого ця гра



Photo: Freepik


Гра «Обійманці» є своєрідним терапевтичним засобом і підходить для дітей будь-якого віку, а також для дорослих.


«Цей проєкт підходить для дітей різного віку, навіть, для підлітків. Він з повагою ставиться до особистої території. І одночасно дає можливість сказати «я з тобою». Підліткам можуть сподобатись навіть не картки, а стікери для месенджерів», - розповідає Світлана Ройз.


За її словами, у грі існують різні дистанції, що дає можливість і дітям, і дорослим самостійно обирати, як саме обійматися в той чи інший момент. Всі інструкції описані в картках. Стікери допоможуть відчувати близькість з рідними, де б ви не знаходилися. Крім того, у грі є поробки, покликані задіяти моторику, щоб активізувати різні відділи мозку.


Ознайомитися з інструкцією гри та скачати картки із завданнями можна за посиланням.


Також скачуйте стікери для месенжерів Viber і Телеграм.


Світлана Ройз радить обіймати дітей різними «обійманцями». Наприклад, після пробудження можна обережно «торкатись» дистантними обіймами підлітків. Картки для гри можна обирати наосліп або свідомо.

Особливо цікавою гра буде для малечі, адже хто з дітей не мріє спробувати обійматися як ведмедики або маленькі мавпочки.


Вам може знадобитися наша стаття: Як налаштувати дитину на спокійний сон: поради психолога







Пошук