Здорове харчування для дітей: прості рецепти та ідеї страв


Опубліковано 20 Квітень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Здорове харчування для дітей: прості рецепти та ідеї страв


Здорове харчування для дітей: прості рецепти та ідеї страв

Photo: Freepik


Здорове харчування важливо для всіх, але особливо важливо для наших дітей! Це тому, що організм, який зростає, потребує хорошого «палива». Щоб діти залюбки харчувалися здорово, їжа має бути смачною та не нудною.

Насправді існує безліч простих і смачних рецептів, які сподобаються дітям. «Діти в місті» зібрали для вас добірку класних рецептів.


Піца

Перший простий рецепт – домашня піца! Замість того, щоб замовляти піцу в ресторані, спробуйте приготувати її власноруч, використовуючи корж для піци з цільного зерна, свіжий томатний соус і багато овочів. Діти можуть допомогти нарізати овочі та змастити соусом тісто, а потім додати свої улюблені начинки, як-от гриби, перець і цибулю.


Кесаділья

Ще один смачний і корисний варіант – овочеві кесадільї. Їх надзвичайно легко зробити. Почніть із приготування на сковороді нарізаних овочів, таких як болгарський перець, цукіні та цибуля. Потім покладіть цільнозерновий корж на плоску поверхню і посипте зверху тертим сиром. Додайте овочі поверх сиру, а потім складіть корж навпіл. Готуйте кесаділью на сковороді, поки сир не розплавиться, а коржик не стане хрустким.


Вам може знадобитися наша стаття: Корисні перекуси: що покласти дитині в ланч-бокс


Фруктові шашлички



Photo: Freepik


Якщо ви шукаєте цікавий і здоровий перекус, спробуйте приготувати фруктові шашлики! Наріжте кілька свіжих фруктів, як-от полуниця, ананас і виноград, а потім насуньте їх на дерев’яну шпажку. Діти можуть допомогти вибрати, які фрукти використовувати, і зробити власні шампури. Ви також можете додати ложку грецького йогурту у якості соусу.


Настояна вівсянка

Не забудьте про поживний сніданок! Перед сном змішайте у баночці чи контейнері трохи вівсянки, молоко, йогурт і ваші улюблені начинки (ягоди чи горіхи). Дайте масі постояти в холодильнику ніч, і вранці ви матимете смачний і ситний сніданок.


Вам може сподобатися наша стаття: Реформа шкільного харчування: тренінги для кухарів та порушення на місцях


Міні-овочевий кекс

Міні-кіш ідеально підходить для сніданку, обіду чи перекусу. Змішайте трохи яєць, молока, сиру та нарізаних овочів (наприклад, шпинат, гриби та червоний перець) і розлийте у формочки для кексів. Запікайте в духовці до готовності.


Салат «Веселка»

Діти люблять кольорову їжу, тому цей салат стане для вас справжньою знахідкою. Подрібніть червоний, жовтий і зелений болгарський перець, помідори чері, огірки та моркву. Змішайте з лимонним соком, оливковою олією та дрібкою солі.


Парфе з фруктами та йогуртом

Викладіть грецький йогурт, гранолу та улюблені фрукти вашої дитини (наприклад, ягоди чи нарізані яблука) у банку або миску. Зверху полийте медом або кленовим сиропом для солодкого відтінку.


Рулетики з індички та овочів

Намажте хумус або вершковий сир на скибочку індички чи шинки, а потім додайте трохи нарізаних овочів, наприклад огірків і моркви. Згорніть і наріжте невеликими шматочками.


Бананові вівсяні млинці

Ці млинці є здоровим варіантом улюбленого класичного сніданку. Змішайте банани, яйця, вівсянку, корицю та трохи молока до однорідності. Готуйте на сковороді з антипригарним покриттям до золотистої скоринки.


Ви також можете скористатися цікавезними відео-рецептами.



Video: Сніданок з 1+1


Video: Вдома Смачніше


Пам’ятайте, що ключ до того, щоб заохотити дітей харчуватися здорово, полягає в тому, щоб це було весело та смачно. Усі ці рецепти прості у приготуванні, і їх можна змінювати відповідно до смаків вашої дитини. Заохочуйте дитину допомагати вам готувати та експериментувати з різними інгредієнтами, щоб зробити здорове харчування веселим і приємним.


Читайте також: В Україні з’явилася платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо»







Пошук