Важливість переробки сміття: цікаві способи зменшити кількість відходів


Опубліковано 25 Квітень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Важливість переробки сміття: цікаві способи зменшити кількість відходів


Важливість переробки сміття: цікаві способи зменшити кількість відходів

Photo: Freepik


Сортування відходів є важливим для планети, оскільки воно допомагає зменшити кількість відходів, які потрапляють на звалища, та мають негативний вплив на навколишнє середовище. Якщо відходи не сортуються належним чином, вони виділяють в навколишнє середовище шкідливі хімічні речовини, які забруднюють повітря та воду. Сортування сміття також сприяє збереженню природних ресурсів.

«Діти в місті» розбиралися, як розповідати дітям про важливість піклування про нашу планету, та як заохочувати їх разом з вами сортувати сміття.


Чому це важливо?



Photo: Freepik


Сортування сміття та передача його на переробку – це крок до збереження нашої планети. Такому екологічному підходу сучасні батьки навчають своїх дітей з малечку. Ось лише кілька причин, чому дітей варто вчити сортувати сміття.


Захист навколишнього середовища

Коли ми сортуємо сміття, ми допомагаємо переробляти такі матеріали, як папір, пластик і скло, що допомагає зменшити кількість відходів.


Збереження природних ресурсів

Переробляючи такі матеріали, як папір і метал, ми зберігаємо такі природні ресурси, як дерева та мінерали. Це допомагає зберегти ресурси для майбутніх поколінь.


Зменшення забруднення

Коли сміття не сортується, воно забруднює повітря та воду. Сортуючи сміття, ми зменшуємо рівень забруднення навколишнього середовища.


Навчання відповідальності

Сортування сміття вчить дітей відповідальності та важливості піклування про нашу планету. Це також вчить їх думати про вплив їхніх дій на довкілля.


Командна робота

Сортування може бути веселим заняттям для всієї сім’ї. Це може сприяти командній роботі та навчати дітей важливості спільної роботи для досягнення спільної мети.


Читайте також: Let's do it Ukraine: екологічна ініціатива, яка змінює світ


Як заохотити дитину сортувати сміття



Photo: Freepik


Щоб така корисна практика стала звичкою, можна скористатися деякими цікавими способами сортування сміття, які зроблять переробку веселою частиною повсякденного життя.


Будьте творчі

Замість того, щоб викидати все, спробуйте знайти креативні способи перепрофілювання предметів. Наприклад, ви можете перетворити старі журнали в барвисті колажі або використовувати старі банки як підставки для олівців.


Створіть компостний контейнер

Компостування – чудовий спосіб зменшити харчові відходи та створити багатий поживними речовинами ґрунт для вашого саду. Ви можете компостувати такі речі, як овочеві залишки, яєчну шкаралупу та кавову гущу.


Використовуйте багаторазові пакети та контейнери

Замість використання одноразових поліетиленових пакетів і контейнерів інвестуйте в пакети багаторазового використання. Ви можете придбати багаторазові пакети з тканини або перероблених матеріалів, а також багаторазові контейнери для обіду та перекусів.


Організуйте прибирання району

Зберіть своїх друзів і сім’ю, щоб зібрати сміття навколо вашого району чи місцевого парку. Це чудовий спосіб позитивно вплинути на вашу громаду, а також зменшити відходи.


Дізнайтеся, що можна, а що не можна переробляти

Не всі матеріали можна переробляти, тому важливо знати, що можна, а що не можна переробляти у вашому регіоні. Наприклад, поліетиленові пакети та пінопласт у більшості місць неможливо переробити.


Беріть участь у програмах переробки

Багато громад мають програми переробки, які спрощують її. Дізнайтеся, які програми переробки доступні у вашому регіоні, і обов’язково візьміть участь.


Зробивши переробку частиною свого повсякденного життя, ви можете допомогти зменшити відходи та захистити нашу планету. Отже, почніть сьогодні та позитивно впливайте на світ навколо вас!


Вам може сподобатися наша стаття: Мультики про екологію: як цікаво та захопливо прищеплювати дитині екологічну поведінку







Пошук