Сухий шампунь: плюси та мінуси засобу


Опубліковано 18 Липень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті >  Сухий шампунь: плюси та мінуси засобу


Сухий шампунь: плюси та мінуси засобу

Photo: Freepik


Догляд за собою — це не лише гарна й чиста шкіра, але й завжди свіже об’ємне волосся. І зазвичай нам часто не вистачає часу або сил повноцінно помити голову, і тоді на допомогу приходить чудо-засіб — сухий шампунь. Він не лише дарує чистоту та відчуття свіжості локонам і кореням, але й надає об’єму волоссю та блиску. У цій статті ми розповімо вам про всі плюси та мінуси використання цього засобу.


Особливості сухого шампуню


Склад косметичного продукту містить дрібнодисперсний порошок природного походження, який має низьку розмірну фракцію. Він допомагає абсорбувати надлишки шкірного сала, бруду та пилу, надаючи волоссю свіжий та доглянутий вигляд. Серед поширених абсорбентів, які використовуються, можна виділити кукурудзяний крохмаль, тальк, білу глину, камедь та рисове борошно. Крім натуральних компонентів, засіб містить додаткові складові, які забезпечують догляд за волоссям, а також захищають локони від негативного впливу зовнішнього середовища і зміцнюють волосяні цибулини.



Photo: notino.ua


Сухий шампунь створює ефект щойно вимитих свіжих локонів завдяки активному поглинанню себуму. Його наносять на кореневу зону волосся, він вбирається і поглинає надлишки шкірного сала, а потім засіб необхідно видалити за допомогою гребеня. Це дозволяє швидко оновити зачіску без повноцінного миття голови. Крім того, засіб чудово додає прикореневого об'єму під час укладання.


Плюси сухого шампуню


Сухий шампунь — незамінний помічник, коли немає часу мити голову перед важливою зустріччю або поїздкою. Однак, важливо пам'ятати, що це не постійне рішення, оскільки його ефективність залежить від ступеня забрудненості волосся. Засіб найкраще діє на локонах, які не милися понад 3 дні.

Переваги косметичного продукту:

  1. "Свіжа" зачіска за будь-яких обставин.
  2. Економія часу.
  3. Додатковий об'єм.
  4. Легка і швидка укладка.
  5. Збільшення інтервалу між миттям голови.
  6. Натуральний склад.

Одним із дієвих популярних таких засобів є сухий шампунь від бренду Batiste, він містить комплекс натуральних компонентів та наявних у кількох варіаціях ароматів та властивостей. Продукт підходить для будь-якого типу волосся та створений на основі безпечної формули.



Photo: notino.ua


Такі засоби перукарі та стилісти широко використовують для надання об'єму волоссю та створення різноманітних зачісок. А ще перевагою цього косметичного продукту є його екологічність, адже для його виробництва використовуються складники, які не завдають шкоди довкіллю.


Мінуси сухого шампуню


Недоліки сухого шампуню також є, наприклад:

  1. Відсутність відчуття чистого волосся, попри його зовнішній гарний вигляд.
  2. Необхідність ретельно промивати волосся після використання, щоб уникнути появи лупи.
  3. Забивання пор шкіри голови дрібними частинками шампуню.
  4. Утворення помітного білого нальоту у разі надмірного нанесення.
  5. Ймовірність пересушування шкіри голови та свербіж у деяких випадках.

Купуючи такий чудо-засіб, варто завжди віддавати перевагу відомим та перевіреним брендам. До складу їх продуктів зазвичай входять не лише очищувальні компоненти, а й доглядові, які допоможуть зберегти природну красу волосся та не нашкодять йому.






Пошук