Книжки для українських дітей за кордоном


Опубліковано 09 Серпень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Книжки для українських дітей за кордоном


Книжки для українських дітей за кордоном

Photo: Freepik


За даними Міністерства закордонних справ, станом на червень 2023 року за кордоном перебуває понад 8 млн українців. Більшість з них, це жінки з дітьми, які поїхали з України після початку повномасштабної війни.

Згідно з європейськими законами, українські діти мають відвідувати школу за місцем проживання. Тому багатьом дітям доводиться вчитися одразу в двох школах – очно по місцю перебування і онлайн в українській школі. Крім того, багато батьків прагнуть того, щоб діти не забували українську мову та культуру, тому постійно шукають матеріали та заходи, які могли б закрити ці потреби.


Безкоштовні набори книжок


На щастя, існує безліч ініціатив з підтримки українських дітей за кордоном. Для них влаштовують заходи, організовують групи психологічної підтримки, табори тощо. Також вже не перший рік діє благодійна акція, в рамках якої діти в Європі можуть отримати безкоштовні книжки українською мовою.

Так, в рамках акції «Українська книжка — дітям за кордоном», заснованої фундацією «Незламна Україна», 35 тис. українських дітей, які проживають у Польщі, зможуть отримати у подарунок 5-6 книжок.

Акція діятиме впродовж серпня-листопада. Подарунковий перелік книжок складається з 750 найменувань, серед яких такі автори, як Іван Котляревський, Ольга Кобилянська, Стівен Кінг, Марк Твен, Еріх Марія Ремарк та інші.



Photo: Freepik


Отримати подарункові набори можна буде в 11 містах:

  • Варшава,
  • Краків,
  • Вроцлав,
  • Жешув,
  • Катовіце,
  • Гданськ,
  • Познань,
  • Лодзь,
  • Люблін,
  • Щецин,
  • Бидгощ.


Читайте також: Карти туриста в Європі: топ міст, де можна відвідувати музеї зі знижкою


Як отримати подарунок?


Для того, щоб отримати подарунковий набір, необхідно заповнити анкету.


Одна дитина має право на отримання одного подарункового набору. Для участі в акції необхідно мати код Pesel дитини. Після заповнення анкети, очікуйте, коли книжки будуть доставлені у ваше місто. Варто зазначити, що доставка подарункових наборів може зайняти декілька місяців.


Більше інформації про акцію можна знайти на сайті організації.


Електронні підручники



Photo: Freepik


Через перебування за кордоном у багатьох дітей є проблема з доступом до підручників, необхідних для навчання онлайн. Щоб вирішити цю проблему, Міністерство освіти опублікувало електронні версії підручників для учнів 1-11 класів. Це дозволить українцям мати доступ до української освіти, навіть, перебуваючи за сотні кілометрів від дому.

Підручники можна завантажити на сайті Інституту модернізації змісту освіти у розділі «Електронні версії підручників».


Вам може сподобатися наша стаття: Де відпочити з дітьми в Чехії: добірка цікавих місць







Пошук