Які захворювання лікує лікар-терапевт?


Опубліковано 21 Серпень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті >  Які захворювання лікує лікар-терапевт?


Які захворювання лікує лікар-терапевт?

Photo: freepik.com


Лікарі-терапевти — це “лікарі першого контакту”, до яких пацієнт звертається у випадку будь-яких проблем зі здоров'ям. Такі фахівці здійснюють комплексний аналіз стану пацієнта, збирають детальний медичний анамнез, визначають фактори ризику та проводять фізичний огляд. За необхідністю, лікар-терапевт у Львові може скерувати вас до суміжних фахівців. Або ж встановити діагноз та проводити лікування самостійно. Про те, які хвороби лікує терапевт, поговоримо в нашій статті. 


Коли варто звернутися до терапевта?


Якщо ви бажаєте обстежити здоров'я або відчуваєте погіршення самопочуття, перший лікар, до якого варто звертатися — це терапевт. Такий фахівець спеціалізується на лікуванні: 

 

  • ГРВІ та хвороб дихальної системи (запалення легень, бронхів).
  • Порушень роботи серцево-судинної системи.
  • Проблем зі шлунком та кишківником.
  • Порушень роботи опорно-рухового апарату. 
  • Хронічної втоми тощо.

 

У більшості сучасних клінік (наприклад, Medialt) терапевт працює спільно з вузькими фахівцями — може додатково скерувати вас до ендокринолога, кардіолога, гастроентеролога тощо. На основі отриманих під час обстеження даних встановлюється діагноз та обирається стратегія лікування. 

 

Один із найважливіших моментів, коли потрібно звернутися до лікаря-терапевта, це регулярні медичні огляди. Навіть якщо ви не відчуваєте ніяких проблем зі своїм здоров'ям, рекомендується проходити щорічний огляд у вашого лікаря-терапевта. Це допоможе виявити можливі проблеми на ранніх стадіях та взяти їх під контроль.


Як підготуватися до візиту до лікаря-терапевта?


Перш ніж ви зустрінетесь з лікарем-терапевтом, зберіть всю свою медичну історію. Включіть інформацію про попередні захворювання, хірургічні операції, алергії, а також списки ліків, які ви приймаєте. Це допоможе лікарю зробити повний аналіз вашого стану здоров'я.

 

Запишіть список симптомів або питань, які вас турбують, і про які ви хочете поговорити з лікарем-терапевтом. Це допоможе вам не забути нічого важливого під час візиту. Якщо вам призначають нові лікарські препарати або змінюють дозу тих, які ви вже приймаєте, запитайте лікаря про правильний спосіб прийому, можливі побічні ефекти та зберігання препаратів.

 

Не соромтеся запитати лікаря про зміни в стилі життя, які можуть поліпшити ваше здоров'я. Це може стосуватися правильного харчування, фізичної активності, позбавлення від поганих звичок та зменшення стресу. 

 

Стандартна тривалість консультації терапевта — 1 година. Лікар може скерувати вас на додаткові обстеження, або ж підтвердити, що з вашим здоров'ям усе добре. Тож звертайтеся до фахівців, яким довіряєте, та піклуйтеся про свій організм! 

 






Пошук