Дитина та телевізор: що потрібно знати батькам про вибір ТБ у дитячу


Опубліковано 10 Жовтень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті >  Дитина та телевізор: що потрібно знати батькам про вибір ТБ у дитячу


Дитина та телевізор: що потрібно знати батькам про вибір ТБ у дитячу

Photo: ctrs.com.ua


Питання покупки телевізора до дитячої кімнати давно викликає суперечки. Давно ведуться розмови про те, як погано тривалий перегляд телевізора впливає на зір та відволікає від навчання. Але є й плюси від покупки телевізора до дитячої кімнати. Коротко розглянемо основні "за" та "проти" установки телевізора в дитячій.


Переваги покупки плазми у дитячу кімнату


Насамперед, сучасні телевізори з плоским екраном та високою роздільною здатністю не впливають на зір так само негативно, як старі моделі з електронно-променевою трубкою.


Якщо ви вирішите купити плазму на основі матриці типу Direct LED, OLED або QLED, зору вашої дитини ніщо не загрожує.


Намагайтеся також купувати плазмові телевізори з роздільною здатністю Full HD або 4K UHD. Їх плюс у тому, що їх можна дивитися з досить близької відстані, і окремі пікселі при цьому майже непомітні.


Ще кілька аргументів на користь купівлі плазми в дитячу кімнату:

1. Відсутність суперечок за пульт

Коли вся сім'я збирається у вітальні перед телевізором, рідко вдається досягти консенсусу щодо того, що дивитися. Звичайна картина: діти люблять мультики, дружина не в змозі пропустити тисячну серію нескінченного мексиканського серіалу, а по спортивному каналу транслюють матч століття за кубок чемпіонів з футболу. Купівля кількох телевізорів, у тому числі в дитячу, відсуває цю проблему на задній план.

2. Економія простору у вітальні

Ще одна знайома картина, коли ви приходите додому з роботи, бажаєте розслабитися перед телевізором. Але це не вдається, тому що до дітей прийшли друзі, і вони захоплено проходять рівні чергової "іграшки". Якщо ж купили плазму в дитячу, то питань, на якому телевізорі грати, виникати не повинно.

3. Смарт ТБ – доступ до Інтернету

Сучасні телевізори дають широкі мультимедійні можливості. Якщо ваша плазма підтримує технологію Smart TV, можете знайти масу каналів і програм освітнього характеру. Крім того, до такого телевізора можна підключати смартфон, ноутбук, ПК, різноманітну периферію, яка допоможе краще сприймати нові предмети та досягати успіхів у навчанні.



Photo: ctrs.com.ua


Плазма в дитячу: мінуси покупки


Очевидно, що дитина буде проводити багато часу перед екраном. При цьому вона навряд чи дивитиметься лише освітні передачі та онлайн-уроки з англійської мови. Більшість часу будуть забирати мультфільми або відео з YouTube з проходженням різних ігор.

Другий спірний момент – менше контролю за дитиною. Незважаючи на системи батьківського контролю, ви навряд чи зможете захистити дітей від того чи іншого контенту. Не забуваємо також, що телевізор відволікатиме від навчання.


Що ж робити: як досягти компромісу


Є кілька варіантів:

1. Правильний вибір меблів та її розміщення

Розташуйте телевізор у кімнаті так, щоб дитина могла його дивитися тільки сидячи перед екраном, а не лежачи в ліжку або роблячи уроки. Ліжка-горища та правильно встановлений робочий стіл не дозволять дивитися телевізор під час сну або виконання домашніх завдань.

2. Зберігайте пульт дистанційного керування в іншій кімнаті

Теж гарне рішення. Дитина зможе увімкнути плазму, тільки якщо попросить у вас пульт. При цьому ви завжди зможете сказати, що дозволяєте дивитися ТБ не більше однієї години.

3. Використовуйте опції батьківського контролю

Смарт-ТВ має багато функцій для обмеження доступу до небажаного контенту. Також ви завжди зможете дистанційно вимкнути телевізор, якщо діти засиділися перед екраном.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам ухвалити важливе рішення – купувати чи не купувати плазму у дитячу.






Пошук