Добірка зимових експериментів, які можна проводити вдома з дітьми


Опубліковано 05 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Добірка зимових експериментів, які можна проводити вдома з дітьми


Добірка зимових експериментів, які можна проводити вдома з дітьми

Photo: Freepik


Зимові канікули – ідеальний час для того, щоб залучити дітей до практичних експериментів, які не тільки розважать їх, а й навчать чомусь новому. «Діти в місті» зібрали для вас цікаві зимові експерименти, які захоплять увагу ваших дітей.


Крижані прикраси


Коли температура на вулиці впаде нижче нуля, можна буде виготовити з дітьми крижані прикраси з замороженої води. Для цього необхідно розвести у воді харчові барвники різних кольорів та залити воду у формочки. Крім барвника можна використовувати блискітки, різноманітні прикраси та ягоди.

Це можуть бути сніжинки, зірочки, або незвичайні форми для льоду у вигляді тваринок чи фруктів. У якості форм можна використовувати деталі від конструктора і навіть звичайні повітряні кульки.

У кожну формочку необхідно вкласти мотузочку, після чого відправити іграшки до морозильної камери. Коли вода замерзне, можете діставати готові іграшки та прикрашати ними дерева у дворі.

Ви також можете створити крижану доріжку, заморозивши воду в одноразових тарілках. З різнокольорових частин викладіть доріжку для ляльок або просто для гарних фото.


Сніговий вулкан


Цей експеримент треба проводити, коли випаде сніг. Поєднайте харчову соду й оцет для виверження вулкана, а для яскравості додайте барвник. Виконуйте інструкції з відео, щоб влаштувати справжнє шоу в домашніх умовах.



Video: KITCHEN SCIENCE LAB


Снігове графіті


Ще один експеримент, який можна проводити у дворі, коли випаде сніг. Для цього необхідно підготувати підфарбовану воду та залити її в пульверизатор. Потім цією водою можна малювати на снігу різноманітні картинки. Крім того, можна робити фігури зі снігу і теж розмальовувати їх.


Читайте також: Пориньте у відкриття: захоплюючі експерименти для дослідження морського світу


Заморожені бульбашки


Цей експеримент можна робити, якщо температура на вулиці впаде до -7 градусів. Підготуйте охолоджений розчин для мильних бульбашок. Видувайте їх на дворі та обережно опускайте на якусь поверхню. Буквально за декілька секунд бульбашки почнуть замерзати. Кристалізація почнеться швидше, якщо на бульбашку потрапить декілька сніжинок.

До речі, бульбашки замерзатимуть швидше, якщо додати у розчин ложечку гліцерину.


Вивчаємо сніжинки


Всі ми бачили, як виглядають сніжинки, але мало хто досліджував їх зблизька. Використовуйте збільшувальне скло, щоб роздивитися, як влаштовані ці снігові прикраси. Дослідіть унікальність форми та структури кожної сніжинки, яку вам вдасться спіймати.


Читайте також: Добірка дизайнів паперових сніжинок для святкової атмосфери


Ліхтарі з повітряних куль


Це прекрасна зимова розвага, особливо, якщо ви живете у власному будинку. Заморозьте воду в повітряних кульках. Для того, щоб ліхтарі були гарнішими, можна додати до води декоративні елементи. Детальну інструкцію зі створення ліхтариків дивіться у відео.



Video: Mindful Makers


Снігові кулі


Цікавий експеримент, який показує, як вода різної температури впливає на формування та текстуру снігової кулі. Експериментуйте зі снігом, щоб побачити, як він по-різному поводить себе у різних умовах.



Video: Little Poppins Art Attack


Морозні прикраси на вікнах


Використовуйте суміш води та фарби, яка відмивається, щоб створити незабутні малюнки на вікнах. Залийте пофарбовану воду у пляшки з пульверизатором, розбризкуйте на вікна та створюйте різноманітні малюнки.


Зимова годівниця для птахів


Разом з дітьми створіть годівницю для птахів. Вони можуть бути дуже різними та створеними з різноманітних підручних матеріалів. Під час роботи обговорюйте харчові звички птахів та особливості їхнього харчування у зимовий період.


Вам знадобиться наша стаття: Майструємо годівницю для птахів: топ ідей


Ці експерименти допоможуть вам весело та з користю провести час на зимових канікулах або на вихідних. Дослідження чудес зими виховують допитливість і заохочують дитину до глибшого розуміння природних явищ.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Найкращі розваги в приміщенні для дощових днів







Пошук