Підключення AirPods до Windows: деякі нюанси зʼєднання


Опубліковано 09 Лютий 2024 о 12:00

Блог Діти в місті >  Підключення AirPods до Windows: деякі нюанси зʼєднання


Підключення AirPods до Windows: деякі нюанси зʼєднання

Photo: www.ctrs.com.ua


AirPods – одні з найпопулярніших бездротових навушників у світі. Що цікаво, їх із задоволенням купують не тільки для поєднання з Айфоном або Макбуком, але й для роботи з іншими пристроями, наприклад Андроїд смартфонами або ноутбуками Windows. Є думка, що Аірподс створені виключно для власників Айфон та Айпад. Але потрібно розуміти, що AirPods багато в чому є звичайними Bluetooth навушниками, тому мають сумісність з ноутбуками на базі Windows.


Як підключити бездротові навушники AirPods до Windows


Якщо ваш ноутбук працює під керуванням десятої або 11-ої версії Windows, особливих проблем із підключенням виникати не повинно. Підключаємо навушники Apple так само, як будь-які інші бездротові навушники:

  • Переходимо до параметрів;
  • Вибираємо розділ Пристрої;
  • Включаємо Bluetooth;
  • Чекаємо, доки ноутбук не знайде ваші Аірподс (переконайтеся, що вони включені і перебувають у режимі сполучення);
  • Коли ноутбук знайде навушники Apple, натискаємо на кнопку "Підключити".

Однак, коли ви створили пару між Windows і AirPods, рано просто надягти навушники та насолоджуватися їх якісним звуком. Потрібно зайти в налаштування Bluetooth на ноутбуці та вказати, що дані навушники можна використовувати для звуку та голосу.


Користувачі, які підключають до Windows AirPods, запевняють, що основні функції працюють безвідмовно. Щоправда, коли ви хочете припинити прослуховування, не забудьте знову зайти в налаштування Bluetooth на ноутбуці та вимкнути пристрій (AirPods), інакше вони залишаться підключеними до ноутбука. Або можна просто перетягнути повзунок Bluetooth у положення “ВІДКЛ”.


AirPods і Windows 7

Сімка – популярна версія ОС Віндовс, незважаючи на те, що Microsoft припинив її програмну підтримку. Щоб підключити навушники Аірподс до Windows 7, необхідно спочатку перевірити, чи є модуль Bluetooth. І другий момент – оновіть драйвера Bluetooth модуля, оскільки на Windows 7, якщо раніше не підключали бездротові пристрої можуть стояти застарілі драйвера 2006 року і пізніше. Якщо все оновлено та правильно встановлено, AirPods до Windows 7 підключаються без проблем.

AirPods і MacBook:

  1. У системних налаштуваннях Макбук перейдіть до Bluetooth і увімкніть його;
  2. Відкрийте кейс навушників та переведіть їх у режим сполучення, затиснувши кнопку на корпусі;
  3. Через кілька секунд Мак “побачить” Аірподс – підтвердьте пару та натисніть “Створити Пару”.

Тепер Макбук “запам'ятає” ваші навушники та підключення відбуватиметься в автоматичному режимі.


Photo: www.ctrs.com.ua


Ноутбук не бачить навушники AirPods, немає звуку


Перш за все, потрібно перевірити, чи не підключені ваші навушники до Айфона або Айпаду. Вимкніть модуль Bluetooth у цих пристроях. Переконайтеся, що інші пристрої, наприклад бездротові колонки, не під'єднані до ноутбука.

Якщо навушники Аірподс відображаються у списку підключених пристроїв, але звуку немає, натисніть піктограму звуку на панелі інструментів. А як пристрій виводу виберіть навушники. Тепер все має заробити нормально. Щоправда, у деяких додатках та програмах можлива некоректна робота тих чи інших специфічних функцій AirPods.






Пошук