Добірка нейромереж, які допоможуть дитині в розвитку та навчанні


Опубліковано 13 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Добірка нейромереж, які допоможуть дитині в розвитку та навчанні


Добірка нейромереж, які допоможуть дитині в розвитку та навчанні

Photo: Freepik


Нейромережі та різні програми на основі штучного інтелекту дуже стрімко увійшли в наше життя та, судячи з усього, залишаться з нами надовго. Створення подібних програм на широкий загал викликало справжній фурор, адже тепер програми можуть робити значну частину роботи за лічені секунди.

Звичайно, суперечки щодо того, чи замінить ШІ людей на їхній роботі точитимуться ще довго. Але одне зрозуміло точно – інструменти на основі ШІ можуть стати крутими помічниками. Для цього треба лише навчитися з ними працювати. Для дітей такі програми також можуть бути корисними. «Діти в місті» зібрали для вас добірку сучасних інструментів, як можуть сподобатися вашим дітям.


Чат GPT


Це, мабуть, лідер серед кількості користувачів. Текстовий чат, який допомагає за лічені хвилини збирати інформацію, писати тексти, пости для соцмереж, робити аналітику та просто відповідати на будь-які питання, завоював серця мільйонів. Звичайно, діти можуть зловживати цим чатом та виконувати за допомогою нього домашні завдання. Щоб цього не було, навчіть дітей, як використовувати чат у якості помічника.

Сам GPT-чат на питання «Чим ти можеш бути корисним дитині під час навчання» відповів, що може бути класним помічником, давати швидкі відповіді на будь-які питання, надавати пояснення щодо домашніх завдань та навіть готувати додаткові матеріали та вправи для підготовки до іспитів.

На практиці, дитина може використовувати чат для збору інформації, для перевірки виконаних завдань (чат може дати чудовий зворотній зв’язок і вказати на слабкі місця), для пошуку відповідей на складні питання.



Робота з малюнками


В інтернеті можна знайти купу цікавезних сервісів для роботи з малюнками. Найцікавіше, коли дитина може попрацювати зі своїми власними малюнками: оживити їх, покращити або перетворити на мультик.

Більш детально про три круті програми можна подивитися в цьому відео:



Video: УМІТИ



Читайте також: Штучний інтелект: оживляємо малюнок дитини за допомогою Animated Drawings


Творчість


За допомогою нейромереж можна розважити дитину, розвити її творчість та креативність. Наприклад, за допомогою візуальних нейромереж StarryAI або Midjourney можна створювати різноманітні зображення. Необхідно лише вказати опис, а штучний інтелект створить малюнок. Запропонуйте дітям створити казкових героїв або їхнє бачення майбутнього.


А от за допомогою програми Dall-E можна створити розмальовку для дитини. Це посильне завдання для багатьох візуальних нейромереж. Просто напишіть свій запит в програмі та роздрукуйте готову розмальовку.


Робота з відео


Якщо ваша дитина є активним користувачем соціальних мереж, їй точно сподобаються програми для роботи з відео. Наприклад, програма vidyo може робити з відео тіктоки, рілси та короткі відео для YouTube.


Музика та пісні


Насправді, нейромережі вже охопили майже всі сфери життя. Їх можна застосовувати майже в кожній роботі або навчанні.

В цьому відео можна ознайомитися з програмами, які допомагають генерувати музику, пісні, а також підбирати музику для ваших проєктів з вже існуючої.



Video: УМІТИ


Спробувати:


Вам може сподобатися наша стаття: Український Гарвард: яким буде Президентський університет







Пошук