Збираємо тривожну валізку: 10 обов'язкових позицій


Опубліковано 19 Лютий 2024 о 12:00

Блог Діти в місті >  Збираємо тривожну валізку: 10 обов'язкових позицій


Збираємо тривожну валізку: 10 обов'язкових позицій

Photo: maudau.com.ua


Війна триває. Тому кожен українець має бути готовий будь-якої миті залишити своє житло з метою переміщення у безпечніше місце. Коли рахунок йде на хвилини, а то й секунди, складно сконцентруватися на збиранні та пошуку необхідних речей. Саме тому тривожна валізка має бути зібрана завчасно. Нехай вона вам ніколи не стане в нагоді і залишиться лише нагадуванням про цей непростий час. Перерахування необхідних речей розраховано на місткий рюкзак туристичний об'ємом не менше 30 л.


Перелік необхідних речей


Основний мінімум:

    1. Їжа та вода. Запас провізії має бути розрахований на 3–5 днів. Підійдуть продукти тривалого зберігання та швидкого приготування: сухі супи, тушонка, галети, солодкі батончики, горіхи тощо.

       

      Порада: якщо Ви вже давно склали тривожну валізку, періодично перевіряйте термін придатності продуктів та оновлюйте запаси при необхідності.

       

        2. Документи. Оригінали або копії: паспорт, права водія, дипломи, всі документи, що ідентифікують особу та доводять її право на те чи інше майно. Документи краще покласти в теку, яку краще запакувати в герметичний пакет. Сюди ж рекомендується покласти запасний комплект ключів від будинку та автомобіля.

        3. Гроші. Обов'язково певна сума має бути готівкою, решту фінансів можна зберігати на банківському рахунку.

        4. Аптечка. Корисними будуть бинти, антисептики, знеболювальні препарати, ліки від інтоксикації, краплі для очей, жарознижувальне і так далі. Якщо у вас чи членів сім'ї є захворювання, які потребують регулярного прийому певних препаратів, візьміть ліки із запасом на 5–7 днів.

        5. Одяг. Змінна білизна, кілька пар шкарпеток, комплект змінного одягу, термобілизна, дощовик, шапка, шарф та рукавички. Одяг повинен бути практичним і зручним.

        6. Засоби гігієни. Мило, сухі та вологі серветки, зубна паста та щітка, прокладки та тампони. Не зайвим буде і зволожуючий крем для рук.

        7. Посуд. Чашка, тарілка, ложка та миска – краще металеві, які можуть бути використані для приготування їжі на вогні. Додатково можна купити казанок. Купити все необхідне для комплектації тривожної валізки можна у маркеті корисних штук Maudau.

        8. Засоби звʼязку. Насамперед йдеться про смартфон, автономність якого допоможе продовжити роботу павербанку (на 30000 мА·год). Знадобиться також невеликий радіоприймач та комплект батарейок до нього: для доступу до актуальних новин у разі відсутності мобільного зв'язку.

        9. Сірники та запальнички (у кількох примірниках), мультитул, скотч, блокнот, олівець та ручка, нитки, голки, мотузка.

        10. Засоби привернення уваги. Найпростіші та найдоступніші - це ліхтарик і свисток.

             

            Рекомендується взяти з собою туристичний килимок або теплу ковдру, які допоможуть не замерзнути в тимчасовому притулку.

             






            Пошук