Від болю та для молодості: 5 корисних властивостей шоколаду для жінок


Опубліковано 22 Лютий 2024 о 15:00

Блог Діти в місті >  Від болю та для молодості: 5 корисних властивостей шоколаду для жінок


Від болю та для молодості: 5 корисних властивостей шоколаду для жінок

Photo: hospitalhealthcare.com


Іноді буває важко відмовитися від солодкого. Проте шоколад, як розповідають лікарі, може бути корисним жінкам — для здоров’я, енергії та краси.


Під час менструації


Організм жінки складно переживає різні моменти циклу, особливо якщо він супроводжується болями та спазмами. Проте шоколад може допомогти у цей складний період. Усього декілька шматочків здатні зняти м’язовий спазм, що викликає неприємні відчуття.


Також шоколадки підвищують рівень серотоніну та ендорфіну — гормонів, відповідальних за приємні емоції.


Зранку — знижує рівень цукру


Учені з медичної школи Гарварда та іспанського університету Мурсії провели експеримент з 19 жінками у постменопаузі. Вони вживали шоколад упродовж двох тижнів: одні — зранку, інші — на ніч. Виявилось, що ті учасниці, які їли 100 г молочного до обіду, легше контролювали апетит. У них також покращився склад мікробіоти кишківника. А впродовж дня рівень глюкози в організмі змінювався набагато рідше.


На ніч — відновлення енергії


Ті ж самі вчені виявили, що вживання шоколаду ввечері дає змогу бути на 6,9% активнішими протягом наступного дня. Причому варто зазначити, що їсти солодощі перед сном не варто: вони можуть погіршити відпочинок через вміст кофеїну. Жінки, які ласували шоколадом ввечері, не так сильно хотіли солодкого зранку та вдень, отже, вживали менше калорій.


Допомагає зберегти молодість


Смаколик містить антиоксиданти, які позитивно впливають на омолодження організму. Вони зміцнюють імунітет і відновлюють клітини шкіри та внутрішніх органів. Вчені з Національного інституту серця, легенів та крові у США виявили, що вживання гіркого шоколаду на 30% зменшує вірогідність розвитку атеросклерозу, через який у судинах відкладається кальцій. Ця хвороба найчастіше розвивається у людей після 50 років. Флавоноїди в какао також позитивно впливають на кровообіг організму. Тому для профілактики інфарктів та інсультів може допомогти шоколад, який можна придбати у магазині Maudau.


Допомагає від діабету


Згідно з дослідженням, опублікованим Європейським журналом клінічного харчування у 2018 році, пребіотики у складі какао допомагають кишківнику виробляти сполуки, що підвищують чутливість до інсуліну. Це знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу на 10%. Ефективність шоколаду не залежала від того, скільки доданого цукру було у продукті. Експеримент, в якому взяли участь 150 тисяч жінок та чоловіків, виявив неоціненну користь смаколика.


Склад шоколаду


Цей вид солодкого має велику кількість корисних для здоров’я сполук:

  1. антиоксиданти — флавоноїди, поліфеноли та катехіни;
  2. магній;
  3. залізо;
  4. теобромін,
  5. анандамід.

Вони допомагають жінкам покращити настрій, особливо в періоди стресу. Також шоколад дає змогу організму швидше відновлюватися після хвороб.






Пошук