Зимовий гардероб для школярів: як його формувати


Опубліковано 23 Лютий 2024 о 12:00

Блог Діти в місті >  Зимовий гардероб для школярів: як його формувати


Зимовий гардероб для школярів: як його формувати

Photo: freepik.com


Вибір одягу для школи часто стає головним болем для батьків. Особливо, коли мова заходить про речі на зиму. Весною чи восени спростити собі задачу можна за рахунок шкільної форми чи одягу в діловому стилі. Взимку потрібні речі більш теплі та комфортні, щоб дитині було зручно і вона не мерзла. Що саме треба і можна носити взимку школярам і як обрати такий одяг – розповімо нижче.


Топ вимог до зимового гардеробу школяра


Перш за все враховуємо сезонність. Речі для зими мають бути більш щільними ніж ті, що для весни чи осені. Проте, варто враховувати, що багато часу дитина буде проводити у приміщенні. Тому в одязі їй не має бути дуже спекотно чи парко. Знизити вірогідність подібних проявів можна за рахунок речей з якісних матеріалів. Серед вимог до тканин слід зазначити такі властивості:

  • здатність пропускати повітря. Циркуляція необхідна для терморегуляції і комфорту дитини. За рахунок такої властивості знижується вірогідність появи подразнень, навіть в теплому приміщенні чи після активних ігор, коли дитина спітніє. До того ж, ця властивість допомагає відвести вологу, якщо малюк спітнів, а в перспективі захищає навіть від застуди, адже якщо спітніла дитина вийде на вулицю, то швидко замерзне;

  • захист від холоду. Речі мають бути не лише гарними, а й практичними. Не обов’язково зимовий одяг має бути дуже об’ємним. Гарно захищають від холоду і тонкі тканини, в основі яких натуральна вовна та бавовна, фліс чи акрил (синтетичний аналог вовни);

  • зручність. Крім повсякденного одягу, взимку діти носять також верхній одяг та надягають під жакет гольфи замість тоненьких сорочок чи блузок, тож речі мають добре «сідати» по фігурі, не сковувати рухів і бути зручними в будь-якій ситуації.

Також варто враховувати вимоги до дресс-коду. Якщо вони в школі є, то одяг слід обирати певного кольору, фасону, дизайну, згідно правилам учбового закладу. Коли ж чітких вимог немає, то це трохи полегшує задачу. В таких випадках можна обійтися звичайними речами для школярів.


Купити підходящий одяг для дітей можна на платформі Shafa, де представлений великий вибір товарів як від відомих брендів, так і мас-маркет.


Але щоб було зрозуміло, що купувати, розповімо, які речі згодяться школяру в зимову пору для навчання.


5 типів базових речей для зимового гардеробу школяра


Багато одягу купувати не варто. Як мінімум, дитина не встигне його зносити до тих пір, поки виросте. Краще сформувати базовий гардероб з кількох видів одягу, який можна поєднувати між собою. Щоб одягти дитину згідно дресс-коду або правил етики для навчання в учбовому закладі, слід сформувати гардероб з наступними речами:

  • теплий жакет. Він потрібен, як дівчаткам, так і хлопцям. Носять його поверх блуз, сорочок та светрів;

  • штани. Теж можна підібрати і брюки для дівчаток, якщо вимоги школи того не забороняють;

  • гольфи. Мова йде про водолазки – м’які светрики з високим горлом, що туго облягають тіло. Їх можна носити замість блузок під жакети чи кардигани. Великий плюс – високий комір захищає горло, навіть якщо дитина взимку без шарфа;

  • плетені кардигани. Їх можна носити замість жакетів разом с гольфами, сорочками чи блузами;

  • тепла спідниця, сарафан або сукня. Такий варіант підійде, якщо в школі не дозволяють дівчаткам носити брюки. А навіть якщо і дозволяють, то на переміну їм треба мати запасний варіант, щоб дитині не набридала одноманітність.

Додатково треба закупити також теплі та тонкі колготи, светрик та комплект одягу для свята. Достатньо буде мати святкову блузку та спідницю чи сарафан, або ж сорочку та ще одні брюки.

При виборі повсякденного одягу варто також враховувати головний принцип, який допоможе одягти дитину тепло і при цьому практично – багатошаровість. Не намагайтеся найти найбільш теплий светр, краще купити гольф та кардиган. В такому одязі дитина не змерзне, а в приміщенні за необхідності легко зможе сама регулювати терморегуляцію - зняти кардиган, якщо буде жарко чи надягти його, якщо прохолодно.

Загалом, сформувати зимовий гардероб для школяра не складно. Головне проаналізувати, скільки речей потрібно та знати основні вимоги до образу учня. Вже відповідно до цих умов вибирати обновки.






Пошук