Що пояснити дитині перед покупкою собаки


Опубліковано 29 Лютий 2024 о 16:00

Блог Діти в місті >  Що пояснити дитині перед покупкою собаки


Що пояснити дитині перед покупкою собаки

Photo: bigstock


Багато дітей хочуть отримати в подарунок домашню тварину, не розуміючи, що це велика відповідальність. Але якщо все-таки вирішили завести пса, то всім, хто живе в будинку, слід бути готовими внести корективи в звичне життя.


Підготуватися має вся сім'я


Перед придбанням вихованця необхідно самостійно вивчити, що потрібно майбутньому другові для комфортного життя, а потім пояснити це дітям. Дорослі мають знати, який купить корм для собак, де псу спати, скільки часу гуляти, які іграшки йому знадобляться.


Важливо точно визначити, що не можна вихованцю. Тварини не повинні їсти деякі продукти та грати з небезпечними предметами. Якщо сім'я живе у приватному будинку, то потрібно перевірити дірки у паркані, а з саду прибрати отруйні рослини. Провести ревізію варто і серед кімнатної флори: азалія, алое вера, монстера та інші можуть зашкодити здоров'ю пса.


Догляд за собакою


Тварині потрібно комфортно спати, правильно харчуватися, пити свіжу воду, гуляти, отримувати ласку та увагу. При цьому дитині важливо прийняти новий розпорядок дня і стежити за тим, щоб собака отримувала все необхідне. Діти обов'язково повинні брати участь у вигулі та годівлі друга. На початку – під наглядом батьків, потім – самостійно. Добре, коли дитина має свої обов'язки по догляду, наприклад, вона вигулює собаку у вихідні або стежить, щоб у неї завжди була свіжа вода.


Коли тварина поводиться не так


Діти повинні знати, коли псу неприємно, боляче чи страшно, і вміти реагувати на ці ситуації. Сигнали того, що щось не так, повинні запам'ятати всі в будинку:

  1. підігнутий хвіст;
  2. рик;
  3. гучний гавкіт;
  4. оскал;
  5. скиглення;
  6. загнуті вуха назад.

Якщо дитина помічає якусь із цих ознак, то треба одразу повідомляти батьків. Старші діти можуть спробувати самостійно заспокоїти тварину, якщо контактують з нею довгий час і знають особливості її поведінки.


Собака - член сім'ї


Тварина має не тільки добре харчуватися та гуляти, а й жити у комфортних психологічних умовах. Важливо пояснити дитині, що якщо вихованець не хоче грати або погано почувається, то йому слід дати спокій. Можливі тригери, такі як гучна музика, крик або біганина по кімнаті, можуть налякати собаку, і це також важливо враховувати. При цьому дітям слід навчитися зупиняти вихованця. Наприклад, не давати їсти щось на вулиці або припиняти, коли він гризе предмети будинку.






Пошук