Весняні забавки з дітьми на вулиці


Опубліковано 02 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Весняні забавки з дітьми на вулиці


Весняні забавки з дітьми на вулиці

Photo: Freepik


Нарешті українці побачили завітні 20+ градусів на стовпчиках термометрів, а це значить, що прогулянки на вулиці з дітьми стануть більш тривалими. Але чим зайняти дітей на вулиці, щоб вони не нудилися і не тяглися до гаджетів?

«Діти в місті» зібрали для вас добірку веселих ігор і забавок, які точно стануть вам в нагоді. Пам’ятайте, що ігри на свіжому повітрі не лише позитивно впливають на фізичний розвиток дитини, а й прокачують їхні когнітивні функції.


Читайте також: Топ ігор, які прокачають когнітивні навички вашої дитини


Полювання на природні дива


Щоб прогулянка в парку чи неподалік вашого дому стала для дитини захоплюючою, ви можете запропонувати їй влаштувати справжнє полювання за скарбами. Напишіть список елементів, які вам потрібно знайти. Наприклад, камінчик середнього розміру, шишка, зелений листочок.

Можете взяти з собою кошик, в який буде зручно збирати скарби. Така гра допоможе дитині натренувати навички спостереження, а також зробить вашу прогулянку більш захоплюючою.


Ігри для компанії


Якщо ви гуляєте з дитиною у дворі, де багато інших дітей, можете на один день стати дитячим аніматором і навчити їх грати в цікаві групові ігри. Це буде особливо корисно, якщо ваша дитина ще не встигла подружитися з іншими дітьми.


Ось декілька прикладів цікавих ігор для двору:



Video: Дитячі таємниці



Video: Дитячі таємниці


Ігри з повітряним змієм


Це захопливе заняття для прогулянки, особливо, коли на вулиці тепло і вітряно. До речі, повітряного змія можна зробити і самостійно разом з дітьми.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Створюємо повітряного змія: поради та підказки для високого польоту


Естафети


Такі ігри майже не мають обмежень, адже ви можете створити будь-які перепони та доріжки для подолання перешкод. Можна намалювати крейдою сітку класиків на тротуарі, продовжити перешкодами, викладеними з палок і каміння. А далі – на що вистачить уяви.


Садівництво


Навіть, якщо ви живете у багатоквартирному будинку, ви можете влаштувати з дітьми вечірку з висаджування квітів або інших рослин. Весна – ідеальний час для того, щоб показати дітям, як висаджують рослини, і як вони потім зростають на їхніх очах. Така діяльність сприяє розвитку екологічної свідомості.


Художня галерея під відкритим небом


Можливо ви колись відвідували Алею художників у Києві. То чому б не надихнутися цим прикладом і не створити власну художню галерею просто неба у вашому дворі. Об’єднайте дітей та запропонуйте їм похвалитися своїми творчими здобутками, влаштувавши виставку. Крім того, можна надати дітям приладдя для малювання, щоб вони створювали свої нові шедеври на вулиці.


Весна – чудовий час для того, щоб діти насолоджувалися прогулянками на природі та активними іграми, бо влітку на нас чекає спека і прогулянки тільки тоді, коли сонце не таке активне та пекуче. Тож, насолоджуйтеся ніжною весною та комфортною температурою, поки є можливість.







Пошук