Які книги необхідно прочитати, щоб стати успішною людиною


Опубліковано 26 Квітень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті >  Які книги необхідно прочитати, щоб стати успішною людиною


Які книги необхідно прочитати, щоб стати успішною людиною

Photo: readeat.com


Успіх у всіх починаннях не завжди полягає у просто вдалому збігові обставин. Життєвий успіх — це система світоглядних цінностей, яка й визначає продуктивність мислення. Саме тому за потреби можна звернутися до чужого суб'єктивного досвіду, який викладений у книгах.


Про те, які книги для саморозвитку варто прочитати, щоб змінити власний світогляд, варто поговорити детальніше.


Джим Ловлесс, «Іди туди, де страшно. І матимеш те, про що мрієш»


Наскільки сильно на наше життя впливає така базова емоція, як страх? Страхи обмежують нас і змушують дужче триматися за власну зону комфорту. Можна прожити життя, так і не реалізувавши власний потенціал через обмежувач у вигляді страху. Та хіба можна буде назвати це повноцінним життям?

У своїй книзі бізнес-тренер Джим Ловлесс досліджує ефективні способи подолання страхів. І це стосується не лише справ, а й, наприклад, пірнання на глибину або освідчення в коханні близькій людині. Алгоритм дій один і той самий, потрібно лише до нього звикнути. Автор виводить 10 правил, які обов'язково варто взяти до уваги.


Еш Амбрідж, «Синдром самозванця. Як прожити неймовірне життя, на яке ви заслуговуєте»


Синдромом самозванця називається психологічний феномен, за якого людина просто не здатна адекватно сприймати власний успіх. Ця установка змушує сумніватися в кожному своєму рішенні та жити в постійній напрузі. Авторка Еш Амбрідж досліджує, звідки беруться ці внутрішні обмеження, та пропонує ефективні стратегії з їх подолання. Особлива увага приділена тому, як знайти власне внутрішнє покликання та реалізувати себе в професійному плані.


Джордж Клейсон, «Найбагатший чоловік у Вавилоні»


Потрібно виховувати в собі фінансову грамотність і серйозне ставлення до грошей, щоб стати справді успішною людиною. Американський бізнесмен і письменник Джордж Клейсон розкриває закони, за якими функціонують гроші у вигляді притч. Попри метафоричний підхід, автор у зрозумілій формі на простих прикладах пояснює, як не тільки стати багатим, але й примножити свій капітал.


Джеймс Борг, «Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування»


Щодня ми самі пишемо власну історію. Вона формується з постів у соцмережах, розмов із людьми та робочої діяльності. Що ми кажемо та як ми це кажемо, позиціює нас як особистостей, хоча ми цього можемо й не усвідомлювати. Мотиваційний спікер Джеймс Борг акцентує особливу увагу на психології спілкування та комунікативних навичках. Ця, на перший погляд, неочевидна складова має значно більший вплив на повсякденний успіх.

Поради з книг для саморозвитку не завжди працюють як пряма інструкція. Однак із їхньою допомогою можна змінити точку зору, що стане корисним.

 

 






Пошук