Підземні чудеса: найвідоміші печери України


Опубліковано 29 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Підземні чудеса: найвідоміші печери України


Підземні чудеса: найвідоміші печери України

Photo: Freepik


Україна відома не лише історією, а й різноманітними ландшафтами. Наша батьківщина вражає горами, лісами та степами. Є також багато секретів, які приховує від нас наша країна. Один з них – містичні печери, які є по всій території України, і які не втомлюються досліджувати шукачі пригод.

«Діти в місті» презентують вам круту добірку найцікавіших печер України, які допоможуть розпалити в дітях почуття пригод і цікавості.


Печера Оптимістична: Лабіринт таємниць


Ця печера розташована поблизу села Королівка у Тернопільській області. Вона занесена до Книги рекордів Гіннеса як найдовша в Євразії і друга за довжиною у світі. Оптимістична простягається приблизно на 250 кілометрів під землею.

Неймовірний підземний лабіринт, прикрашений мінеральними утвореннями, досі досліджується і відкриває мандрівникам нові проходи. Екскурсії по печері дають змогу зрозуміти геологічну будову та історію формування печери.


Печера Млинки: Місце для шукачів пригод


Ця печера теж розташована у Тернопільській області, поблизу села Залісся. Це гіпсова печера, яку активно досліджують спелеологи. Кажуть, що на цьому місці колись було море, яке висохло і залишило по собі цю чудову печеру.

Відвідування печери Млинки може бути активним та захоплюючим, якщо обрати інтерактивний тур для сім’ї. Підходить для дітей старшого віку та підлітків, які люблять фізичну активність.


Читайте також: Відкриваємо Україну: природні чудеса, які має побачити кожен


Печера Попелюшка: подорож у казку


У селі Подвірне Чернівецької області розташований вхід до печери Попелюшка. Тут є все для захоплюючої подорожі: галереї, підземні озера, фігури з кристалів. Щоб туристам було цікавіше досліджувати печеру, її прикрасили фігурами з глини, зокрема, фігурою Попелюшки.

Варто зазначити, що склад повітря у печері та мінерали, які там знаходяться, асоціюються з океанськими западинами.



Video: Tour de Ukraine


Печера Вертеба: Історична подорож


Ця печера унікальна тим, що всередині неї були знайдені стародавні трипільські артефакти. Тому печеру фактично перетворили на археологічну скарбницю. Екскурсії печерою допоможуть познайомитися з археологічними знахідками та історією трипільців, які проживали на території України багато років тому.

До речі, є тут і маршрут для туристів, які готові до пригод і складнощів.


Кришталева печера: Підземна галерея


Ця печера повністю облаштована для відвідування туристами. Кожен зал в цій печері має свою історію і вражає виглядом. Ця печера доволі проста, у ній важко загубитися, тому для відвідування з дітьми вона ідеально підійде.

Розташована Кришталева печера біля села Кривче, Тернопільська область.


Атлантида: загублена дорога


Триповерхова печера знаходиться біля села Завалля Хмельницької області. Вона неймовірно гарна і вважається однією з найгарніших у Європі. Тут крім галерей з рідкісними спелеотемами та природними скульптурами можна зустріти кажанів.

Екскурсії цією печерою доступні лише у супроводі інструкторів. Будьте готові до того, що доведеться повзати та повністю вимазатися.

Дослідження печер України – це доволі незвичний, але незабутній досвід. Ваші діти точно будуть у захваті від таких пригод.


Video: hromadske 


Читайте також: Культурна спадщина України: куди поїхати з дітьми







Пошук