Чому знижується імунітет та як це виправити


Опубліковано 29 Липень 2024 о 13:00

Блог Діти в місті >  Чому знижується імунітет та як це виправити


Чому знижується імунітет та як це виправити

Photo: pexels.com


Імунна система є природним механізмом організму, який забезпечує захист від патогенних мікроорганізмів — мікробів, бактерій, вірусів, грибку тощо. Її ефективна робота дозволяє людині швидко подолати застуду, бронхіт, інші інфекційні хвороби. Однак несприятливі умови призводять до послаблення імунітету та необхідності його зміцнення. 


Що призводить до ослаблення імунного захисту


Імунітет до патологій стає гіршим через комплексний вплив різноманітних чинників:

  1. відсутність нормального сну та відновлення організму;
  2. перебування у стані стресу або депресії;
  3. приймання антибіотиків, інших груп препаратів протягом тривалого часу;
  4. відсутність у раціоні достатньої кількості вітамінів і мікроелементів;
  5. надмірне вживання алкоголю та куріння;
  6. ведення малорухливого способу життя.

Сприяти відновленню імунітету може вживання різних препаратів із каталогу аптеки АНЦ: https://anc.ua/ru. Але їх застосування треба узгодити з лікарем. Причому вживання одних тільки медикаментів буде замало для нормальної функціональності імунної системи.


Ключові критерії зміцнення імунітету


Щоб нормалізувати роботу імунної системи, важливо усунути патогенні чинники та внести корективи в спосіб життя. Основою мають стати:

  1. Здоровий повноцінний сон. Лікарі рекомендують спати по 7–9 годин на добу, вставати та лягати в один і той же час, прогулюватися на свіжому повітрі перед відходом до сну.
  2. Достатня фізична активність. Дорослим людям потрібно приділяти фізичній активності всього 20–30 хвилин на день. При цьому це не мають бути виснажливі марафони, достатньо легкої пробіжки або зарядки.
  3. Правильне харчування. У раціоні має бути достатня кількість продуктів із високим вмістом протеїну, бета-каротинів, вітамінів, кальцію, селену. Слід відмовлятися від жирної, смаженої їжі та випічки на користь нежирного м’яса, риби, морепродуктів, овочів і фруктів.
  4. Відмова від шкідливих звичок. Справжнім ворогом імунної системи є етанол, який негативно впливає на вироблення лімфоцитів та білку. Тому слід мінімізувати вживання спиртних напоїв, також варто відмовитися від куріння.

Photo: pexels.com


Додатково можна включити до раціону різноманітні вітамінні комплекси та рослинні екстракти. Зокрема, чудовими властивостями для зміцнення імунітету наділена ехінацея, доступна у вигляді настоянки або таблеток із вмістом її екстракту за посиланням: https://anc.ua/ru/product/ekhinatseya.


Медикаментозні засоби та харчові добавки не є заміною повноцінного харчування та не скасовують потреби у відпочинку та фізичних навантаженнях. Якщо приймати їх, але курити та випивати, то весь корисний ефект буде зведено нанівець.






Пошук