Ортопедичне взуття для дітей: яке обрати


Опубліковано 31 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Ортопедичне взуття для дітей: яке обрати


Ортопедичне взуття для дітей: яке обрати

Photo: Freepik


Здоров’я дитини – найголовніша річ для батьків. В умовах сучасності більшу частину часу діти проводять вдома, переважно за комп’ютерами або в телефонах. Унаслідок цього, у першу чергу, страждає постава. Проте, порушення постави – це не лише результат сидячого способу життя. На здоров’я дитячої спини може повпливати також неправильно обране взуття, яке не забезпечує належної підтримки стопи.

Від перших кроків до ігор на майданчику правильне взуття відіграє важливу роль у формуванні опорно-рухової системи.


Саме тому дитяче ортопедичне взуття – це не просто аксесуар, а необхідний елемент для забезпечення здорової постави дитини.


Чому ортопедичне взуття важливе для дітей? Як воно допомагає запобігти різноманітним проблемам, і на що батькам варто звернути увагу при виборі дитячого взуття? Нумо розбиратися!


У чому перевага ортопедичного взуття


На відміну від звичайного взуття, ортопедичне допомагає:

  • запобігти та зменшити біль і проблеми, пов'язані з ходою та необхідною підтримкою під час руху;
  • правильно розподіляти навантаження на ноги та хребет, що є особливо важливим під час активного росту дитини;
  • знизити навантаження на суглоби та м'язи ніг;
  • ефективно підтримувати склепіння стопи при стоянні, ходьбі та бігу;
  • попередити розвиток клишоногості, вальгусної патології, Х-образної постановки ніг;
  • надійно зафіксувати п'яти в моделях із закритим задником.


Кому варто носити ортопедичне взуття



Photo: Freepik


Загалом, сучасне ортопедичне взуття ідеально підходить для лікування, корекції та профілактики розвитку деформацій та порушень функцій стопи (вроджених та набутих). Але, насамперед, орто-взуття рекомендується носити саме дітям. Багатьом із малюків – вже з того моменту, як вони починають робити свої перші кроки. Це необхідно для правильного формування склепінь стопи, зменшення навантаження на опорно-руховий апарат, профілактики розвитку плоскостопості та інших патологій.


Як обрати якісне орто-взуття для дитини


Різним групам дітей, враховуючи їхні потреби та стан здоров’я, потрібне різне взуття. Під час вибору ортопедичного взуття потрібно враховувати деякі характеристики товару. Зараз ми допоможемо вам трохи розібратися з цим і обрати якісну та надійну пару.

  • Обирайте взуття за призначенням. Лікувальне взуття проти плоскостопості виправить дефекти і викривлення, що вже розвинулися. Профілактичне – просто завадить їм розвинутися, м'яко утримуючи гнучку дитячу стопу в потрібному положенні. Антиварусне взуття виправить косолапість.
  • Звертайте увагу на матеріал. Практично все ортопедичне взуття роблять із нубука та шкіри, такі матеріали ортопеди називають найякіснішими. Взуття щільно прилягає до ноги, але пропускає певну кількість повітря, щоб ніжка дитини не пітніла, а малюку було комфортно в будь-яку погоду.
  • Урахуйте різновид устілок та супінаторів. Устілки у дитяче ортопедичне взуття підбирають під рівень деформації стопи дитини.
  • Знайдіть якісну фірму. Обираючи ортопедичне взуття для дітей відомого бренду, ви автоматично страхуєтеся від підробки. Відомі виробники випускають якісні та ефективні вироби, а взуття від маловідомих компаній у кращому разі не дасть ефекту. А в гіршому – погіршить ситуацію.


Як не помилитись із вибором фірми


З останнього пункту попереднього розділу може виплисти логічне питання: як обрати дійсно надійний бренд? Якщо ви шукаєте якісне взуття, ще й українського виробництва, пропонуємо вам розглянути мережу салонів «Ortos». Це фірма ортопедичного дитячого взуття в Києві, яка відома широким асортиментом продукції високої якості.

  • У салонах представлена продукція на всі сезони: від босоніжок і кросівок до зимових чобіт.
  • У Києві можна замовити дитяче ортопедичне взуття з супінатором. Це необхідно для підтримки стопи в правильному положенні і запобігання можливих деформацій.
  • Внутрішня поверхня виробів не містить грубих швів і заломів матеріалу. Для виготовлення підкладної частини використовують натуральну шкіру, фліс, 100%-ву шерсть.
  • Для фіксації моделі на нозі використовуються надійні застібки.
  • На вибір представлено сандалі або черевики, які відповідають міжнародним вимогам якості.
  • Мережа співпрацює з виробниками, які використовують сертифіковані матеріали і стежать за тим, щоби продукція відповідала медичним нормам.







Пошук