Подорож у Київ: чому варто відвідати столицю


Опубліковано 07 Серпень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Подорож у Київ: чому варто відвідати столицю


Подорож у Київ: чому варто відвідати столицю

Photo: Freepik


Як би не хотілося, подорожі за кордон зараз – це не найактуальніший варіант для відпочинку. Більшість людей вбачають у цьому велику проблему, проте дуже помиляються. Мріючи про далекі країни, українці забувають про те, що не менш яскравий та незабутній відпочинок можна провести на рідній землі. А можливо навіть у рідному місті!

Київ – столиця України, її серце. Сучасний Київ динамічно розвивається, реставрується та відновлюється, чим приваблює дедалі більшу кількість туристів. Жителі багатьох держав додають Київ у перелік міст, які вони мріють відвідати. У той час, як українці, перестають бачити у ньому культурний центр Європи. Саме для того, щоб повернути вам зацікавленість у подорожах Україною, «Діти в місті» зібрали перелік місць, які варто відвідати у Києві.


Зверніть увагу на наш каталог: Куди піти з дитиною у Києві


Національний музей народної архітектури та побуту України


Цей музей, мабуть, найвідоміша пам'ятка традиційної української архітектури та сільського життя. Знаходиться він неподалік Києва, куди можна дістатись як на громадському транспорті, так і пішки. Музей є зборами сільської архітектури з шести різних регіонів країни, які перевезли сюди в їхньому первісному вигляді. Так розрослися шість місцевих «сел», де знаходяться понад триста будівель, від церков та житлових будинків до майстерень. В останніх ви можете спробувати себе в традиційних ремеслах, наприклад, куванні, ткацтві та гончарній справі.


Музеї, які так само вартують вашої уваги:

  • Музей у темряві "Третя після опівночі".
  • Музей науки.
  • Музей історичних коштовностей України.
  • Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.
  • Музей медицини України.



Photo: Freepik


Будинок з химерами


Будинок з химерами є одним із найкрасивіших і водночас найнедоступніших для звичайної людини місць, адже щоб відвідати його, потрібно чекати щонайменше півроку – така велика черга охочих. Розташований він навпроти резиденції Президента на вулиці Банковій. Побудовано його у 1901-1902 роках українським архітектором Владиславом Городецьким. Замислювався він як його особистий маєток.

Городецький був затятим мисливцем, що пояснює таку різноманітність химер на фасаді будинку: уважне око помітить дельфінів, оленів, слонів, носорогів, і навіть русалок. А ось інтер’єр розглянути можна, записавшись онлайн на оглядову екскурсію. Після цього вам відкриється внутрішній світ Городецького із ще химернішими витворами.


Якщо ви людина, яка цікавиться архітектурними пам’ятками, пропонуємо вам звернути увагу на:

  • Миколаївський костел.
  • Софійський собор.
  • Києво-Печерську Лавру.
  • Успенський собор.


Читайте також: Смачні заклади Києва з дитячими кімнатами


Труханів острів


Труханів Острів – острів на Дніпрі, розташований навпроти історичного центру міста Києва між головним руслом та рукавом Дніпра. Це одне з найпопулярніших місць для літнього відпочинку у Києві. Великі та доглянуті пляжі, різні кафе та ресторани, цікаві фестивалі; ідеальне місце для велопрогулянок. Цей острів на Дніпрі є ідеальним місцем для пікніка. Розстелити килимок на траві, насолодитися свіжим повітрям і панорамним видом на Дніпро.


Для проведення пікніку з родиною також можна обрати:

  • Межигір'я.
  • Парк "Партизанської слави".
  • Оболонська набережна та парк «Наталка».
  • Ботанічний сад імені академіка О. Фоміна.


Читайте також: Відпочинок біля води у Києві та Київській області


Поділ


На початку 19-го століття Поділ був фактичним центром Києва, поєднуючи у собі ремісничий та торговий квартали. На жаль, оригінальна споруда була зруйнована пожежею, після чого Поділ повернули до життя із новою сітчастою забудовою.

До Подолу можна дістатися на фунікулері від Михайлівського монастиря, або пройтися до нього пішки вниз Андріївським узвозом. З визначних пам'яток тут варто згадати стародавню Києво-Могилянську Академію, Поштову Площу біля Київського причалу, а також Контрактову Площу з пам'ятником Григорію Сковороді. На Подолі також розташовуються найтрендовіші заклади Києва.


Спитавши жителів Києва про найбільш захоплюючі райони / будинки міста, ви неодноразово почуєте такі:

  • Воздвиженка.
  • Пейзажна алея.
  • Андріївський узвіз.
  • Володимирська гірка, фунікулер і пішохідний міст.


Зверніть увагу на нашу добірку: Цікаве дозвілля для дітей у Києві: події та локації 2024



Photo: Freepik


Ботанічний сад імені Гришка


Неподалік від монумента Батьківщини-матері розташований величезний ботанічний сад імені Гришка. Тут знаходяться понад тринадцять тисяч видів рослин, квітів та дерев з усіх куточків земної кулі. Розводити вогонь, тут, звичайно, не можна, але смакувати сендвічі, милуючись квітучим розмаїттям і видом на Лівий берег, це – будь ласка.

Сад підійде для неспішних прогулянок у будь-який сезон, але особливо популярний саме пізньої весни та раннього літа, коли тут на всю цвітуть магнолії та півонії. Відвідати варто й укриту оранжерею, де зростають екзотичні види рослин.


Читайте також: Кращі туристичні села України







Пошук