Як обробляти приміщення, де знаходяться хворі


Опубліковано 24 Вересень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті >  Як обробляти приміщення, де знаходяться хворі


Як обробляти приміщення, де знаходяться хворі

Photo: comfy.ua


Хвороби членів сім'ї вносять зміни у звичний устрій домочадців. На цей період необхідно особливо ретельно підходити до гігієни приміщень, щоб людина швидше одужала і не заразила інших.


Де і що потрібно мити


Насамперед, прибирання потрібне у приміщенні, де знаходиться хворий. Там протирають поверхні вологою ганчіркою, змоченою в оцті, використовують пароочисники та кварцові лампи. Завдяки цьому вдасться видалити мікроби та віруси з поверхонь.


Важливо стежити за повітрям. Приміщення необхідно регулярно та добре провітрювати. Якщо в кімнаті є кондиціонер, можна включити на спеціальний режим очищення повітря.

Поза кімнатою варто зайнятися дезінфекцією власних столових приладів. Для цього достатньо використовувати окріп і на кілька хвилин поміщати в нього тарілки, склянки, виделки та ложки. Не зайвим буде завести на цей період для посуду хворого окремі губки та ганчірки.

Також дезінфікують загальні ванну та туалет. Особливу увагу приділяють особистим гігієнічним засобам – губкам, рушникам та зубним щіткам.


Чим можна проводити дезінфекцію


До цього варто підходити без фанатизму. Зайва хімія та неприємні запахи подразнюють слизові, знижуючи імунітет.

Для обробки підійде:

  • звичайна побутова хімія;
  • сода та оцет;
  • лимонний сік;
  • спирт (для поверхонь, які можна очищати ними);
  • господарське мило.

Добре вбиває мікроби висока температура. Тому можна обдавати парою предмети меблів, вигладжувати постільне та одяг.


Додаткові засоби


Якщо людина хвора на вірусне захворювання, є сенс обмежити візити до його кімнати. Відвідувати приміщення варто в масці, а після виходу добре мити руки з милом, щоб не поширювати хворобу далі. Також не можна пускати до кімнати домашніх тварин.


Photo: comfy.ua


Домочадцям варто подбати про свій імунітет. Для цього можна приймати вітамін C, уникати переохолодження та добре висипатися.

Вологе прибирання потрібно проводити у всьому будинку. Мікроби, віруси та бактерії зберігаються на поверхнях, ручках дверей, одязі тощо. Тому на цей час посилено зайнятися гігієною мають усі.

За деяких особливо заразних та небезпечних захворювань певним групам людей варто тимчасово з'їхати. Йдеться, наприклад, про краснуху, вітрянку та «свинку». Якщо у людини немає щеплення, або вона в дитинстві не перехворіла на одну з цих недуг, буде краще, якщо вона на тиждень або більше відправитися до родичів.

Сам хворий теж повинен намагатися підтримувати гігієну і не поширювати недугу далі. Для цього потрібно користуватися санітайзером для рук, прикривати рот при чханні та кашлі, одразу викидати використані серветки у сміття.

Хоча стежити за чистотою будинку в цей період складно, сім'я повинна пам'ятати, що це тимчасовий, але необхідний захід. Чим краще буде гігієна в цей період, тим швидше хворий одужає.






Пошук