Чому кожній дитині потрібна собака


Опубліковано 27 Вересень 2024 о 17:00

Блог Діти в місті >  Чому кожній дитині потрібна собака


Чому кожній дитині потрібна собака

Photo: unsplash.com


Вихованець у сім'ї — це не просто весела тварина, яка стане частиною дитинства. Для дитини це більше, ніж гра, собака – джерело безцінних життєвих уроків. Є наукові дослідження, які говорять про важливість для дітей наявності вихованця у сім'ї.


Собака в домі – на щастя


Яка дитина не мріє про улюбленця! Багато батьків чули такі прохання та часто відповідали відмовою. Адже хто з ним гулятиме, годуватиме, доглядатиме? Але перш ніж говорити категоричне «ні», подумайте про придбання собаки. Адже, крім того, що дитина зростатиме поряд з вірним і веселим другом, вона отримає досвід у спілкуванні з твариною.


До того ж сьогодні можна купити збалансований корм, що значно полегшить догляд: https://www.zootovary.com/korm-dlya-sobak-c-22_24.html.


Чому варто завести собаку

Є безліч причин купити тварину дитині:

  1. Собака робить малюків здоровішими. Діти, які постійно контактують із твариною, хворіють на простудні захворювання рідше.
  2. Малята не знатимуть, що таке самотність. Разом із доброзичливим вихованцем кожен день стане активним та цікавим.
  3. Діти виявлятимуть інтерес до читання. Собака — найкращий слухач, який не перебиває, не поправляє, не критикує. У майбутньому у них не буде страху виступати перед публікою.
  4. Коли діти починають розуміти, що тварина перебуває під їх заступництвом, вони швидше усвідомлюють, що таке відповідальність. Малюк легко впорається з рутинною роботою, як годування, миття іграшок, зачісування.
  5. Зміцнення серцево-судинної системи. Все просто - з собакою діти активніші, можуть довше гуляти на вулиці. До того ж, домашні улюбленці знижують рівень стресу, стабілізують тиск, а це користь вже і для дорослих.
  6. Фахівці рекомендують заводити собак з м'яким та контактним характером дітям із розладом аутистичного спектру. Коли біля малюка є такий пес, рівень кортизолу падає, і дитина заспокоюється. Крім того, вірний друг може покращити соціальні навички через особливий контакт із вихованцем: коли хтось зацікавиться твариною, дитина охоче вступатиме в бесіду.
  7. Діти менш схильні до алергії. Коли дитина від народження росте в будинку, де є собака, надалі він не зіткнеться з атопією. Це з тим, що імунна система малюка лише формується, і вплив алергенів вихованця лише її зміцнює.

Собаку можна навчити охороняти дитину, і вона її оберігатиме в будь-яких ситуаціях.






Пошук