Як відсвяткувати Геловін: веселі ідеї для сімей


Опубліковано 10 Жовтень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Як відсвяткувати Геловін: веселі ідеї для сімей


Як відсвяткувати Геловін: веселі ідеї для сімей

Photo: Freepik


Геловін стає все популярнішим в Україні. З кожним роком з’являється все більше тематичних заходів для дітей, які дозволяють відволіктися і повеселитися. Як відомо, Геловін святкують в ніч проти 1 листопада, однак підготовку до свята можна розпочинати набагато раніше.

«Діти в місті» розкажуть, як влаштувати моторошне та весело свято, поєднуючи світові традиції з українськими звичаями.


Креативні костюми


Найголовніша фішка цього свята, за яке його так полюбили діти, це костюмовані вечірки. На Геловін діти можуть перевтілитися у будь-якого улюбленого персонажа з мультиків або фільмів. Ви завжди можете придбати готовий костюм, взяти крутезний костюм в оренду, якщо живете у великому місті, або створити костюм власними руками.

Проявіть фантазію і створіть сімейні образи або придумайте нових істот, яких ще не бачив цей світ. У магазинах вже можна придбати тематичні товари та декор до свята.


Геловінський гарбуз



Photo: Freepik


Традиція Геловіну – це вирізання моторошних чоловічків з гарбузів. В Україні гарбузи можна придбати в будь-якому супермаркеті або на ринку. Доступні гарбузи різних форм, тому не обмежуйте себе однією прикрасою. Виготовлення ліхтариків Джека – чудова ідея для спільного сімейного дозвілля.

Приділіть увагу й іншим прикрасам, щоб створити вдома атмосферу справжнього Геловіну. Це можуть бути гірлянди, павуки та павутиння тощо.


Читайте також: Атмосферні прикраси до Геловіну, які можна зробити з дитиною


«Солодощі або смерть»


Ця традиція, на жаль, не поширена в Україні, але дуже популярна в західних країнах. Діти ходять від будинку до будинку і отримують солодощі за свій костюм. Ви можете відтворити цю традицію вдома для своїх діток. Наприклад, встановити вдома різні станції, де учасники процесу будуть отримувати цукерки. Також можна організувати свято спільно з сусідами, які також мають дітей, або влаштувати свято в школі.


Кіновечір та настільні ігри



Photo: Freepik


Розваги – це основне блюдо будь-якого свята. Ви можете влаштувати кіновечір з переглядом моторошних фільмів. Або ж пограти в тематичні настільні ігри. Наприклад, влаштувати геловінську вікторину або піти на вечірку на честь свята, де обов’язково відбуватиметься конкурс костюмів.


Вплітайте українські традиції


Щоб Геловін мав свою родзинку, можна додавати до свята місцевий колорит. Наприклад, обрати костюм панночки з «Вія» або подивитися ввечері український фільм жахів. Почитайте українські народні казки з моторошними або таємничими елементами, а також не забудьте приготувати щось смачненьке.


Попри те, що Геловін не є українським святом, він все одно вносить свою родзинку і дозволяє розширити кругозір. Це чергова можливість згуртуватися, проявити творчість і повеселитися з дітьми.


Читайте також: Геловін: добірка фільмів і мультиків для атмосферного вечора







Пошук